~Pro futuro napisał(a): [...] W kazdym bądź razie [...]
Tak na marginesie ;) nie bierz tego do siebie, ale mówi się: "w każdym razie" albo "bądź co bądź" ;);> nigdy "w każdym bądź razie", bo to bardzo brzydki rusycyzm :P:P:P
Biorę to do siebie. Dziękuję za wskazanie zwrotu , który został użyty niepoprawnie ;) Mam pytanie - zwróciłaś uwagę (bardzo dobrze !! ) ,że źle.Czy drażnią Ciebie błędy na "płaszczyźnie rusycyzmów czy też amerykanizmów , makaronizmów "etc... W naszym społeczeństwie najczęściej jest tak - to co rosyjskie , to złe! Wszystko co amerykańskie super! Dokładnie ? Dokładne.. :P
Odpowiadam ;) drażnią mnie wszystkie błędy językowe - rusycyzmy, amerykanizmy, makaronizmy, tautologie, pleonazmy, ale taki już los purysty językowego ;) szkoda, że coraz bardziej polski język się internacjonalizuje (wiem, wiem, brzydkie zapożyczenie, ale nie mogłam się oprzeć :P), a przecież mamy tyle pięknych rodzimych wyrazów, których wciąż powinno się używać :)
No dobrze, wystarczy mych wywodów :P w końcu to temat o muzyce ;)
&ob=av2n
Dzień dobry wieczór muzyczni maniacy ;)
Dopisane 03.04.2012r. o godz. 20:33:
A tak swoją drogą ;P dokładnie to brzydka kalka językowa zaczęrpnięta z języka angielskiego :P:P:P
Exactly? Exactly! :D
Żadna kobieta nie byłaby na tyle głupia, żeby zakochać się w facecie tylko dlatego, że on ma długie nogi! G. Garbo
~agent prowokator niezalogowany 3 kwietnia 2012r. o 21:48
&feature=fvst
Pozwolę sobie szrajbnąć pytanie, ale jest ono skierowane tylko i wyłącznie do D_T:)
Może rozwieje moje wątpliwości !!!:)
Czy wyrażenie "głupia blondynka" jest pleonazmem?? :)
Odpowiadając pamiętaj, że ajlawju( nie bierz tego dosłownie) wszystkie forumowiczki :)
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.