Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Reaktywacja lotniska w Krzywej??

~ niezalogowany
25 lutego 2012r. o 17:39
Dam ci dobrą radę wybuduj się w pobliżu farmy wtedy porozmawiamy o zacofaniu :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~MB niezalogowany
25 lutego 2012r. o 18:34
I co będzie rozpoczęcie sezonu w krzywej?Czy jeszcze nic nie wiadomo?
~`aviator niezalogowany
25 lutego 2012r. o 20:11
Co do szkolenia do licencji szybowcowej czy nawet turystycznej to nie sadze zeby w tak szybkim czasie, do tego potrzebni sa instruktorzy, zaplecze, duze pieniądze...:/ z tym trzeba jechac do Jaleniej Góry albo Lubina. Ale paralotniarstwo jak najbardziej:D
~G.L. niezalogowany
25 lutego 2012r. o 20:39
~`aviator napisał(a): Co do szkolenia do licencji szybowcowej czy nawet turystycznej to nie sadze zeby w tak szybkim czasie, do tego potrzebni sa instruktorzy, zaplecze, duze pieniądze...:/ z tym trzeba jechac do Jaleniej Góry albo Lubina. Ale paralotniarstwo jak najbardziej:D

Jak to w życiu, jak nie ma pieniędzy to niewiele można zdziałać;/ Ale jak się ma środki i chęci to czemu nie. Myślę, że instruktora/-ów można tutaj zwabić, w końcu nie siedziałby tu na stałe ;) Jeśli jest samolot/wyciągarka to i szybowce mogą się pojawić. Oczywiście paralotniarstwo jest najbardziej dostępne więc najszybciej możnaby rozpocząć szkolenia. Tylko nie wiadomo, czy będzie odpowiednio duże zainteresowanie szkoleniami, bo wiadomo, że mimo fascynacji lataniem i ogromnych chęci niewiele da się zrobić jak z kasą krucho. Myslę, że dobrym posunięciem byłoby pozyskanie funduszy unijnych na rozwój i szkolenia to by szybciej rozkręciło całą infrastrukturę;) Wiadomo kiedy jest planowany początek sezonu?
~`aviator niezalogowany
25 lutego 2012r. o 21:37
pozyskanie funduszy z UE to faktycznie dobry pomysl, jezeli chodzi o szkolenie do PPL(A) to bylbym pierwszym chetnym - nie widzi mi sie dojeżdżanie do Jeleniej:) Trzeba by bylo zebrac wszystkich pasjonatów lotnictwa z Bolesławca i okolic i utworzyc może jakis klub zeby zorientowac sie jakie jest zainteresowanie:) Co do rozpoczecia sezonu to podejrzewam ze najszybciej jak tylko pogoda pozwoli:)
~ niezalogowany
25 lutego 2012r. o 21:49
~`aviator napisał(a): pozyskanie funduszy z UE to faktycznie dobry pomysl, jezeli chodzi o szkolenie do PPL(A) to bylbym pierwszym chetnym - nie widzi mi sie dojeżdżanie do Jeleniej:) Trzeba by bylo zebrac wszystkich pasjonatów lotnictwa z Bolesławca i okolic i utworzyc może jakis klub zeby zorientowac sie jakie jest zainteresowanie:) Co do rozpoczecia sezonu to podejrzewam ze najszybciej jak tylko pogoda pozwoli:)

Z funduszami to z roku na rok jest coraz trudniej, ale jak się człowiek dowie na jakie marne "projekty" dają, to zdaje się, że nie powinno być problemów. W jednym poprzednich postów to ja zgłosiłem się jako pierwszy w kolejce do szkolenia haha :D Faktycznie poznanie się i założenie klubu byłoby podstawowym przedsięwzięciem, wtedy jako społeczność łatwiej jest uzyskać jakiekolwiek wsparcie, a tego jakby nie było na początku potrzeba niemało. Masz już jakieś doświadczenie lotnicze? Jeśli może ktoś z forumowiczów ma juz jakieś uprawnienia to piszcie, co i jak? :D
~G.L. niezalogowany
25 lutego 2012r. o 22:12
Co do dojazdów do Lubina czy Jeleniej to cięzka sprawa. O ile szkolenia paralotniowe trawają krócej (tam ich i tak nie ma) to z szybowcami trwa to dość długo, warunki, kolejka do sprzętu itp. czasem trzeba siedzieć na lotnisku cały dzień bez gwarancji, że się poleci. Jesli ktoś jest z okolicy, to niewielki problem, ale jeśli ma z 60km w jedną stronę i najczęsciej musi pracować to trudno to pogodzić. A lotnisko nieopodal które dodatkowo organizuje szkolenia, możnaby powiedzieć, że spadło z nieba:D. Szkoła paralotniarska na sam początek to też dość dobry pomysł, na kursy trzeba jechać dość daleko, w naszym rejonie nic takiego nie ma, ponadto lotnisko by zapewne zarabiało windowaniem okolicznych lotniarzy/paralotniarzy jako alternatywa dla niejasnej przyszłości Legnicy. (ps. ten powyższy niepodpisany post też mojego autorstwa). Pozdrawiam.
~`aviator niezalogowany
25 lutego 2012r. o 23:17
Co do doswiadczenia lotniczego to jak narazie ograniczalem sie do modelarstwa:) pare lat temu ukonczylem kurs spadochronowy w Jeleniej ale nie poszedlemz tym dalej glownie przez brak wsparcia ze strony aeroklubu (zarzad wogole nie byl zainteresowany sekcja spadochronowa, panowal totalny chaos i z tego co sie ostatnio dowiadywalem to tej sekcji juz poprostu nie ma!:) ale poniewaz mam zamiar isc na studia lotnicze o specjalizacji pilotaz, gdzie na start licencja turystyczna jestb wymagana, chcialbym zrobic ja jak najblizej:)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza