Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Reaktywacja lotniska w Krzywej??

~a.s niezalogowany
20 czerwca 2012r. o 11:24
teren pasu startowego ma juz wlasciciela i podejrzewam ze ma juz on co do niego swoje plany
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Ad.am niezalogowany
20 czerwca 2012r. o 16:52
To ja już nic nie wiem... sprecyzujmy to.. z tego co mi wiadomo to:
1. Teren z pasami startowymi ma pan Wengrzyn jako właściciel, szukał kogoś do współpracy..
2. Działkę wydzierżawił pan Barabaś, chciał reaktywaować lotnisko, miał nawet inwestorów, ale pojawiły się wiatraki, które pokrzyżowały plany..
3. Co się dzieje teraz i jak potoczyły się sprawy... wielka niewiadoma,...
Jeśli ktoś wie coś co nam rozjaśni choć troszkę sytuację, to będę wdzięczny. Mam nadzieję, że to nie powolny koniec nowego życia lotniska.
~G.L. niezalogowany
25 czerwca 2012r. o 1:21
~U-boot napisał(a): Można zapomnieć o reaktywacji lotniska, cały teren jest objęty strefą LSSE i wystawiony na sprzedaż. Póki co lata tam jakiś pasjonat i dobrze ale penie do czasu jak pojawi się inwestor i kupi teren na którym obecnie jest pas startowy. Co do nowości to zauważyłem, że rozebrali kolejne hangary, tym razem od strony zachodniej. Być może już pojawił się jakiś inwestor i niwelują teren pod inwestycję. Hangary były obok pasa startowego więc marzycielom zostawiam cień szansy. Notabene jestem pasjonatem lotnictwa ale twardo stąpam po ziemi i z ekonomicznego punktu widzenia nie opłaci się reaktywacja tego lotniska. Berlin, Wrocław, Drezno, czy ktoś widzi w tym towarzystwie Krzywą vel Osłą?

Masz jakieś potwierdzone informacje, czy jest to sytuacja której bieg podpowiada Ci logiczne myślenie?
Wiem, że ten pasjonat ma dzierżawę, a tego ot tak nie rozwiążesz, może bez fajerwerków, ale z tego co slyszałem, wszystko jednak będzie szło w pozytywnym kierunku. Przylatują tu nawet pasjonaci z Niemiec, coraz więcej ludzi wie o lotnisku, a to będzie dzialać na jego korzyść. Właściciel też zaczyna interesować się lotnictwem, więc być może na dłuższą metę nie będzie temu przeciwny. Strabag i ich działalność nie jest już taka dochodowa u nas, więc kierują wzrok na wschód, w przyszlym roku kończy się im umowa i pas będzie wolny. To, że rozwalają hangary, nie jest dobrą wiadomością, i jeśli mógłbym to zatrzymałbym ten proceder, ale ktoś ma tą działkę i nic nie poradzisz, ważne, że pas jest we właściwych rękach, a myślę, że z czasem i tak trzeba wybudować lepsze hangary i jakieś "centrum dowodzenia" :D

~U-boot niezalogowany
25 czerwca 2012r. o 8:09
Nie mam potwierdzonych danych ale cały teren lotniska jest wystawiony na sprzedaż, oczywiście za wyjątkiem terenów mających już właścicieli. Gdzieś nawet widziałem tablicę, że gmina Gromadka oferuje 260 ha na sprzedaż pod tereny inwestycyjne. Słyszałem również że mają tam powstać wiatraki ale nie wiem na ile ta sprawa jest klepnięta- to by raczej wykluczyło lotnisko. Fajnie by było jakby to działało ale wystarczy jakiś inwestor, który kupi teren pasa startowego postawi tam halę produkcyjną i pozamiatane. Sadze że dla gminy jest to obojętne kto jaki teren kupi i co tam będzie robił, chcą sprzedać jak najwięcej i tyle. Czas pokaże jak to się dalej potoczy.
~ niezalogowany
25 czerwca 2012r. o 8:42
Gmina ma trawe na około, pas jest Wengrzyna,
~edka30 niezalogowany
22 lipca 2012r. o 13:39
Widziałem tam wczoraj Cesnę
~ niezalogowany
4 sierpnia 2012r. o 11:51
I co tam dalej w tym temacie, tam kompletnie nic się nie dzieje, a nam chce się latać. Widziałem gdzieś ogłoszenie, że jest tam zarejestrowane lądowisko ?
~liotczik niezalogowany
4 sierpnia 2012r. o 11:55
~ napisał(a): I co tam dalej w tym temacie, tam kompletnie nic się nie dzieje, a nam chce się latać. Widziałem gdzieś ogłoszenie, że jest tam zarejestrowane lądowisko ?

Masz tutaj linka:
http://www.najpewniej.pl/anons.php?nr=142696&naz=&fltt=L%C4%84DOWISKO

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza