~U-boot napisał(a): Można zapomnieć o reaktywacji lotniska, cały teren jest objęty strefą LSSE i wystawiony na sprzedaż. Póki co lata tam jakiś pasjonat i dobrze ale penie do czasu jak pojawi się inwestor i kupi teren na którym obecnie jest pas startowy. Co do nowości to zauważyłem, że rozebrali kolejne hangary, tym razem od strony zachodniej. Być może już pojawił się jakiś inwestor i niwelują teren pod inwestycję. Hangary były obok pasa startowego więc marzycielom zostawiam cień szansy. Notabene jestem pasjonatem lotnictwa ale twardo stąpam po ziemi i z ekonomicznego punktu widzenia nie opłaci się reaktywacja tego lotniska. Berlin, Wrocław, Drezno, czy ktoś widzi w tym towarzystwie Krzywą vel Osłą?
Masz jakieś potwierdzone informacje, czy jest to sytuacja której bieg podpowiada Ci logiczne myślenie?
Wiem, że ten pasjonat ma dzierżawę, a tego ot tak nie rozwiążesz, może bez fajerwerków, ale z tego co slyszałem, wszystko jednak będzie szło w pozytywnym kierunku. Przylatują tu nawet pasjonaci z Niemiec, coraz więcej ludzi wie o lotnisku, a to będzie dzialać na jego korzyść. Właściciel też zaczyna interesować się lotnictwem, więc być może na dłuższą metę nie będzie temu przeciwny. Strabag i ich działalność nie jest już taka dochodowa u nas, więc kierują wzrok na wschód, w przyszlym roku kończy się im umowa i pas będzie wolny. To, że rozwalają hangary, nie jest dobrą wiadomością, i jeśli mógłbym to zatrzymałbym ten proceder, ale ktoś ma tą działkę i nic nie poradzisz, ważne, że pas jest we właściwych rękach, a myślę, że z czasem i tak trzeba wybudować lepsze hangary i jakieś "centrum dowodzenia" :D