Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAPodatek miedziowy
BolecFORUM Nowy temat

Problem z alkoholikiem.

5792
#mario0817 nieaktywny
2 grudnia 2011r. o 11:34
pomozcie prosze bo nie wiem juz co mam robic,moj tato kiedy sie napije,a to jest czeso,bywa ze dzien w dzien to zawsze robi awanture w domu,nie daje nam normalnie zyc,nie daje nam spac bo awanturuje sie do polnocy i dlozej,ciagle dokucza najbardziej mamie,kaze jej wypier..... z domu,mam juz tego dosc,prosze pomozcie co mam robic,gdzie to zglosic? ;( :(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~b-c niezalogowany
2 grudnia 2011r. o 11:38
jak sie napije to zadzwon do kolegów i go wy Kocham Bolec.Info ..cie z domu a pózniej na milicje zgłoś ,

Zastosowana autokorekta

~b-c niezalogowany
2 grudnia 2011r. o 11:43
acha i w wieżowcu kołó kina chyba na 7 pietrze jest komisja do rozwiązywania problemów z alkoholem tam na pewno ci pomogą idż odrazu dzisiaj i się nie czaj !! !!
5792
#mario0817 nieaktywny
2 grudnia 2011r. o 12:04
~b-c napisał(a): acha i w wieżowcu kołó kina chyba na 7 pietrze jest komisja do rozwiązywania problemów z alkoholem tam na pewno ci pomogą idż odrazu dzisiaj i się nie czaj !! !!

i co,powiedza mi tam niech pojdzie na odwyk,a sam po dobroci napewno sie tam nie wstawi
~ewcia niezalogowany
2 grudnia 2011r. o 12:21
ZGLOS SPRAWE NA POLICJE I ZALOZA WAM KARTE NIEBIESLA I WZYWAJ ICH ZA KAZDYM RAZEM JAK OJCIEC BEDZIE WRACAL PIJANY I URZADZAL AWANTURY ,A PRZEDEWSZYSTKIM TWOJA MAMA POWINNA TO ZGLOSIC I ZALOZYC MU SPRAWE I ZROBIC EKSMISIE Z MIESZKANIA I ZAKAZ ZBLIZANIA SIE DOWAS I TWOJEJ MAMY.WIEM JAK TO JEST JA TEZ TO PRZEZYLAM E DZIECINSTWIE .MOJA MAMA TEZ NIECHCIALA ISC TEGO ZGLASZAC,ALE ROZWOD I EKSMISJA ORAZ ZAKAZ ZBLIZANIA TO NAJLEPSZE CO TWOJA MAMA MOZE ZROBIC DLAWAS I DLA SIEBIE
2444
#raven nieaktywny
2 grudnia 2011r. o 13:26
Sa 3 "drogi":

1. Jesli masz odpowiedni wiek i potrafisz sie ojcu przeciwstawic to mozesz zawsze jak jest awantura stanac miedzy ojcem a matka. I jak on np bedzie bil albo wrzeszczal na mame to odciagac go od niej. Przy okazji poprostu zagroz mu ze jak dotknie mamy to Ty dotkniesz jego. Mozesz tez z ojcem przeprowadzic meska rozmowe jak mamy nie bedzie i powiedziec ze za kazde uderzenie jej sam dostanie.

2. Jak jestes za mlody i boisz sie zemsty ojca za wezwanie policji (a napewno bedzie wiedzial jak zadzwonisz w domu po nia) to pogadaj z sasiadami. Niech oni zglaszaja awantury na policji ANONIMOWO albo niech powiedza ze na Twoje polecenie. Wtedy nawet ojciec nie bedzie wiedzial kto wezwal policje.

3. Jak ktos pisal idz do wiezowca. Mowisz ze nic nie zrobia... A skad wiesz?? Noi jakby doszlo np do jakis rozpraw czy cos to mielibyscie dodatkowych "swiadkow" na to co sie dzieje bo ojciec moze sie pozniej wypierac itp. A wszedzie wiecej jest warte slowo urzednika niz zwyklego Kowalskiego...

4. Mozesz przejsc sie tez do "BSA Przemiana" albo do "My Razem". To sa kluby AA i tam by Ci najlepiej poradzili (i matce) co zrobic z takim ojcem.
5792
#mario0817 nieaktywny
2 grudnia 2011r. o 14:18
raven napisał(a): Sa 3 "drogi":

1. Jesli masz odpowiedni wiek i potrafisz sie ojcu przeciwstawic to mozesz zawsze jak jest awantura stanac miedzy ojcem a matka. I jak on np bedzie bil albo wrzeszczal na mame to odciagac go od niej. Przy okazji poprostu zagroz mu ze jak dotknie mamy to Ty dotkniesz jego. Mozesz tez z ojcem przeprowadzic meska rozmowe jak mamy nie bedzie i powiedziec ze za kazde uderzenie jej sam dostanie.

Wlasnie tak robie jak powyzej bo jestem juz dorosly,ojca sie nie boje i zawsze bronie mamy ale ile mozna to znosic? boje sie,ze mama kiedys tego nie wytrzyma,jest cala znerwicowana,bierze leki uspakajajace i na nadcisnienie. Ojciec jeszcze sie nie dopuscil az tak zeby mame uderzyc zeby bylo widac slady tylko wielokrotnie ja szarpal,on mowi ze nas wykonczy psychicznie
211
skorn
2 grudnia 2011r. o 14:36
masz jeszcze punkt 2, 3 i 4

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.