~~Szarobiały Driakiew napisał(a): Piotrze, Ty naprawdę wierzyłeś, że pis, po, psl, sld, nowoczesna itp. itd. mają coś do gadania ? te wszystkie ugrupowania, partie są po to by skłócić ludzi ze sobą, a wierne owieczki, czy to jednej, czy drugiej strony latają jak poyebane napychając kieszenie tuskom, schetynom, biedroniom sroniom itd, którzy już dawno sprzedali swoich obywateli. Te wszystkie protesty i wojna niby o obywatela jest tylko o to, który ,,c.h...u.j więcej ugra. Nic więcej.
Pozdro~zdemotywowany
Tak , kiedyś wierzyłem , głupi byłem , ale teraz chodzi o to , żeby Skornik wiedział . Miło Cię znów słyszeć ... Zdemotywowany :)
Lubię Wędrowców :)
Dopisane 25.03.2018r. o godz. 22:09:
mir.ko napisał(a): do gadania ma Pani która była ostatnio.. Pani Kanclerz, reszta tu razem z władzą może napić sie piwa
Mirek otwieram kolejną butelkę pamiętając o tym , że kiedyś tam w przeszłości podałeś mi rękę pytając dlaczego Alterowicz nie przyszedł ... to są Twoje słowa ... na Bolec. party ... nie pamiętam kiedy , ale Skornika przy nas nie było :D
Powinieneś poczytać proroków ... Pamiętasz , jak tłumaczyłem Ci , że WTC zostały wyburzone , Osama Bil Laden kłamał , podobnie jak Obama , podobnie jak wszystkie Busze , Kaczyńskie , Trumany , Napoleony i cała reszta tego badziewia , razem z Wielkim Bratem Trampkiem
Spróbujcie to wreszcie zrozumieć ... Obaj jesteście sterowani.
Być może to alkohol sprawia , że usiłuję rozumieć rzeczywistość . Przodkowie żółte grzybki żarli :D
No coś trzeba gryźć , nie jestem jeszcze praną , ale ... system urzędniczek państwa istniejącego jedynie teoretycznie nazwał mnie alkoholikiem . :D Całe szczęście , że nie wiedzą co o Niewiastach myślę :D
Dopisane 25.03.2018r. o godz. 23:42:
~~Śnieżnobiały Kalocefalus napisał(a): Pannozdzieckiem, odwołam się do twojej ulubionej lektury. Piszesz, że czujesz się jak poeta Bezdomny, który mówi prawdę o rozmowie z szatanem i Annuszce z rozlanym olejem, a wszyscy go za wariata mają i zamykają w psychuszce. Stąd u ciebie to piwo. Rozumiem ciebie, chociaż w sporej części się, jako katolik, z tobą nie zgadzam. Może ciebie kiedyś nawrócę :)
Ale powiem ci że jak czytam ciebie to mam mieszane uczucia. Z jednej strony jak facet od betoniary czyta Bułhakowa to się uspokajam, że może świat nie zginie i jest dobrze. Ale potem sobie przypominam, że większość uważających się z "intelygentów" z naszego mniej więcej pokolenia nie wie co to "Mistrz i Małgorzata", a młodzi to już całkiem tragedia. I wtedy nadzieja przygasa.
Idę sobie nalać wina ;(
Abelio , ja nie jestem poetą , Ja jestem racjonalistą , Niemal czuję ranę Ha Nocri . Tu nie chodzi o ból , tylko o brak zrozumienia i Miłości . Wiesz , dla mnie Małgorzata jest Ideałem , kiedy łaziła w żółtej sukience w kwiatki po ulicach Moskwy i była na balu u szatana , na Sadowej ... dla mistrza :D
Boże Ty mój , pragnę takiego poświęcenia i duszę oddam , temu poświęceniu . To jest prawdziwa Kobiecość
Widzisz , Jezus nie zdołał jednak przekazać Idei . K.retyni okrzyknęli Jezusa bogiem ... Bułhakow to wiedział , że nie jest :) Czego różne piusy i reszta pawłów drugich do dzisiaj kłamie ... ale ja kocham Jezusa i Stwórcę
Wszyscy jesteśmy bogiem , Świadomością Pierwotną ... tylko , że na prawdę wąska grupa Wędrowców o tym wie :D
Jednym z pierwowzorów , dwa tysiące lat temu ... był Ha Nocri , żyd Jezus , pomijając Jego pier... dylenie w Nowym Testamencie i krętaczy od Pism Śniętych , to warto zwrócić uwagę na dewizę ... kochaj bliźniego ... Myślę sobie , że Jahwe nie kochał Jezusa :D Trzeba być Jaszczurem , żeby własnego klona na krzyżu powiesić :D
A głupi ludzie wierzą w miłość JAHWE . Przeklinam Cię Jaszczurze