Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
25 marca 2018r. o 19:46
Właśnie wróciłem ze spaceru , oczywiście nie omieszkałem piwa kupić . Czółko Młode Pokolenie :D

Ale chemitrale wciąż wiszą . na tle zachodzącego właśnie Słońca , tworzą piękne kształty :D

Jeśli nie wierzycie , to wystarczy popatrzeć w niebo ... TUTAJ I TERAZ ... oderwać się od kompa i patrzeć i myśleć ...

nad Bolesławcem .

Miałem kiedyś qurwa nadzieję , że wygram w Totolotka i uda mi się zmienić ten cholerny system. Miałem nadzieję , że w tej rzeczywistości , jaką przeżywam znajdę Braci w Krwi . Nie mylić z Masonami :D

Miałem nadzieję , że nikt truć mnie już nie będzie . Miałem nadzieję , że Pis
powstrzyma te samoloty ... qurwa ... Nadziejo , Matko Głupców.

System się i władza zmieniła , a trynd pozostał , jak Mądry Daukszewicz mawia :D

PIS też jest do bani Skorniku :D

To tylko pozoranci , żądni kasy ...

... no popatrz w gwiazdy Skorniku

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Śnieżnobiały Kalocefalus niezalogowany
25 marca 2018r. o 20:01
Pannozdzieckiem, odwołam się do twojej ulubionej lektury. Piszesz, że czujesz się jak poeta Bezdomny, który mówi prawdę o rozmowie z szatanem i Annuszce z rozlanym olejem, a wszyscy go za wariata mają i zamykają w psychuszce. Stąd u ciebie to piwo. Rozumiem ciebie, chociaż w sporej części się, jako katolik, z tobą nie zgadzam. Może ciebie kiedyś nawrócę :)
Ale powiem ci że jak czytam ciebie to mam mieszane uczucia. Z jednej strony jak facet od betoniary czyta Bułhakowa to się uspokajam, że może świat nie zginie i jest dobrze. Ale potem sobie przypominam, że większość uważających się z "intelygentów" z naszego mniej więcej pokolenia nie wie co to "Mistrz i Małgorzata", a młodzi to już całkiem tragedia. I wtedy nadzieja przygasa.
Idę sobie nalać wina ;(
315
#mir.ko nieaktywny
25 marca 2018r. o 20:09
te piwo coś kupił za 3 zeta ma więcej chemii niż roczne delektowanie się spalinami samolotów :)
~~Szarobiały Driakiew niezalogowany
25 marca 2018r. o 20:10
Piotrze, Ty naprawdę wierzyłeś, że pis, po, psl, sld, nowoczesna itp. itd. mają coś do gadania ? te wszystkie ugrupowania, partie są po to by skłócić ludzi ze sobą, a wierne owieczki, czy to jednej, czy drugiej strony latają jak poyebane napychając kieszenie tuskom, schetynom, biedroniom sroniom itd, którzy już dawno sprzedali swoich obywateli. Te wszystkie protesty i wojna niby o obywatela jest tylko o to, który ,,c.h...u.j więcej ugra. Nic więcej.
Pozdro~zdemotywowany
315
#mir.ko nieaktywny
25 marca 2018r. o 20:20
do gadania ma Pani która była ostatnio.. Pani Kanclerz, reszta tu razem z władzą może napić sie piwa
4335
25 marca 2018r. o 23:42
~~Szarobiały Driakiew napisał(a): Piotrze, Ty naprawdę wierzyłeś, że pis, po, psl, sld, nowoczesna itp. itd. mają coś do gadania ? te wszystkie ugrupowania, partie są po to by skłócić ludzi ze sobą, a wierne owieczki, czy to jednej, czy drugiej strony latają jak poyebane napychając kieszenie tuskom, schetynom, biedroniom sroniom itd, którzy już dawno sprzedali swoich obywateli. Te wszystkie protesty i wojna niby o obywatela jest tylko o to, który ,,c.h...u.j więcej ugra. Nic więcej.
Pozdro~zdemotywowany

Tak , kiedyś wierzyłem , głupi byłem , ale teraz chodzi o to , żeby Skornik wiedział . Miło Cię znów słyszeć ... Zdemotywowany :)

Lubię Wędrowców :)

Dopisane 25.03.2018r. o godz. 22:09:

mir.ko napisał(a): do gadania ma Pani która była ostatnio.. Pani Kanclerz, reszta tu razem z władzą może napić sie piwa

Mirek otwieram kolejną butelkę pamiętając o tym , że kiedyś tam w przeszłości podałeś mi rękę pytając dlaczego Alterowicz nie przyszedł ... to są Twoje słowa ... na Bolec. party ... nie pamiętam kiedy , ale Skornika przy nas nie było :D

Powinieneś poczytać proroków ... Pamiętasz , jak tłumaczyłem Ci , że WTC zostały wyburzone , Osama Bil Laden kłamał , podobnie jak Obama , podobnie jak wszystkie Busze , Kaczyńskie , Trumany , Napoleony i cała reszta tego badziewia , razem z Wielkim Bratem Trampkiem

Spróbujcie to wreszcie zrozumieć ... Obaj jesteście sterowani.

Być może to alkohol sprawia , że usiłuję rozumieć rzeczywistość . Przodkowie żółte grzybki żarli :D

No coś trzeba gryźć , nie jestem jeszcze praną , ale ... system urzędniczek państwa istniejącego jedynie teoretycznie nazwał mnie alkoholikiem . :D Całe szczęście , że nie wiedzą co o Niewiastach myślę :D

Dopisane 25.03.2018r. o godz. 23:42:

~~Śnieżnobiały Kalocefalus napisał(a): Pannozdzieckiem, odwołam się do twojej ulubionej lektury. Piszesz, że czujesz się jak poeta Bezdomny, który mówi prawdę o rozmowie z szatanem i Annuszce z rozlanym olejem, a wszyscy go za wariata mają i zamykają w psychuszce. Stąd u ciebie to piwo. Rozumiem ciebie, chociaż w sporej części się, jako katolik, z tobą nie zgadzam. Może ciebie kiedyś nawrócę :)
Ale powiem ci że jak czytam ciebie to mam mieszane uczucia. Z jednej strony jak facet od betoniary czyta Bułhakowa to się uspokajam, że może świat nie zginie i jest dobrze. Ale potem sobie przypominam, że większość uważających się z "intelygentów" z naszego mniej więcej pokolenia nie wie co to "Mistrz i Małgorzata", a młodzi to już całkiem tragedia. I wtedy nadzieja przygasa.
Idę sobie nalać wina ;(

Abelio , ja nie jestem poetą , Ja jestem racjonalistą , Niemal czuję ranę Ha Nocri . Tu nie chodzi o ból , tylko o brak zrozumienia i Miłości . Wiesz , dla mnie Małgorzata jest Ideałem , kiedy łaziła w żółtej sukience w kwiatki po ulicach Moskwy i była na balu u szatana , na Sadowej ... dla mistrza :D

Boże Ty mój , pragnę takiego poświęcenia i duszę oddam , temu poświęceniu . To jest prawdziwa Kobiecość

Widzisz , Jezus nie zdołał jednak przekazać Idei . K.retyni okrzyknęli Jezusa bogiem ... Bułhakow to wiedział , że nie jest :) Czego różne piusy i reszta pawłów drugich do dzisiaj kłamie ... ale ja kocham Jezusa i Stwórcę

Wszyscy jesteśmy bogiem , Świadomością Pierwotną ... tylko , że na prawdę wąska grupa Wędrowców o tym wie :D

Jednym z pierwowzorów , dwa tysiące lat temu ... był Ha Nocri , żyd Jezus , pomijając Jego pier... dylenie w Nowym Testamencie i krętaczy od Pism Śniętych , to warto zwrócić uwagę na dewizę ... kochaj bliźniego ... Myślę sobie , że Jahwe nie kochał Jezusa :D Trzeba być Jaszczurem , żeby własnego klona na krzyżu powiesić :D

A głupi ludzie wierzą w miłość JAHWE . Przeklinam Cię Jaszczurze

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Śnieżnobiały Kalocefalus niezalogowany
26 marca 2018r. o 17:36
Muszę ciebie zmartwić - nie jesteś anie w kawałku Bogiem. Nawet bożkiem. Tak dzisiaj o sobie ludzie myślą - zdaje im się, że wszystko wiedzą i czują się bogami. A to zwykłe braki w myśleniu i pycha przez nich przemawiają.
"Mistrz i Małgorzata" to wspaniała i wieloznaczna książka. Nie jest to jednak żaden wykład, jaki świat jest naprawdę. To odbicie świata Bułhakowa, a ponieważ genialnie połączył swoje rozterki i problemy z prawami uniwersalnymi jest to tak dobre.
Jezusa i Jego Ewangelii chyba nie pojąłeś. Przekazana wspaniale, ale bardzo trudno do niej każdemu dorosnąć.
Zobacz jak gość poniżej tłumaczy znany fragment Ewangelii - polecam, bo ma on wyjątkowy dar prostego i odnoszącego się do naszego życia tłumaczenia bardzo trudnych tekstów i spraw. Księża powinni się od niego uczyć.

4335
26 marca 2018r. o 18:41
Abelio , proszę Cię , myśmy już przerabiali nauki hipisów i dzieci kwiatów z New Age :D

Czas na poważne studiowanie ... żeby zrozumieć Jezusa trzeba się trzymać nie Ewangelii , tylko stwierdzenia , ' ... kochaj bliźniego , jak siebie samego ... " ... chociaż spotkałem się już kiedyś z taką opinią ... pani Aleksandra Piotrowska sugerowała , że trzeba odwrócić kolejność logiczną " wpierw pokochaj siebie , to nauczysz się kochać bliźnich " .

Niezależnie od tego , kto ma rację , czy pani Aleksandra , czy Jezus , ważne jest , żeby uczyć się MIŁOŚCI.

Abelio ... Ty też jesteś Stwórcą :) Gdy sobie uświadomisz , że każdy atom Twojego ciała składa się w 99 procentach z próżni ... to jakaś siła musi to do qurwy nędzy trzymać w kupie. No i jeszcze pamiętaj , że elektron bywa falą i cząsteczką ... w zależności , czy jest obserwator . :D

I jeszcze pamiętaj , Bułhakow wymyślił scenario , Mistrza i Małgorzatę. Scenario to enkawudowska rzeczywistość Mu podsunęła . To było ... załóżmy ... łatwe ... ale

... jakim cudem wymyśli , co mógł myśleć Piąty Prokurator Judei ?

Ty rozumiesz Abelio potęgę tego Intelektu ?. To musi pochodzić od Stwórcy . Można czytać Szekspira , Miłosza ... nawet Bratnego i Dawkinsa , ale
żeby skonstruować taki tekst , to trzeba mieć łeb nie z tej ziemi :D

Uwierz w siebie , jesteś fragmentem Kreacji , czyli Bogiem :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza