falco napisał(a): dziwne ,,spojrzenie,, jak na kobietę :)
czy chcesz mi napisać jeszcze ze każda z Was od samego początku o niczym innym nie myśli tylko jak usunąć ciążę? ;) czy myślisz że w to uwierzę?
aborcja ma zawsze swoje przyczyny i żadna z kobiet jeśli decyduje się na taki krok nie jest szczęśliwa...
Falco, znam wiele kobiet, dla których usunięcie dziecka nie jest problemem, żadnym. Traktują to na równi z innymi zabiegami, których dokonują. Nie robi to na nich żadnego wrażenia. Jeśli dane jest kobiecie, że może pozwolić żyć jakiemuś człowiekowi, a ona uznaje, że nie ma na to ochoty i pozbawia to dziecko życia , to według mnie powinno być to karalne. Jeśli będzie jasno powiedziane, że zabijają dziecko, a nie "coś tam", to może chociaż część się zastanowi. Znam też matki, które po urodzeniu przypalały swoje dzieci petami, głodziły, czy biły, uważały, że skoro to ich dziecko, to mogą z nim robić co im się tylko podoba, Twoim zdaniem pewnie miały rację, bo co im będzie jakiś mężczyzna ustawodawca mówił, co im wolno ze swoim dzieckiem robić.
falco napisał(a): bardzo ciekawe też jest Twoje stwierdzenie że ,,kobiety mają tyle do powiedzenia na ile pozwolą mężczyzni,,
tak było we wczesnym średniowieczu i jest obecnie w krajach o głęboko zakorzenionym fundamentalizmie religijnym...
jeśli ty tak pojmujesz swoją obecność w dzisiejszym świecie to tylko można współczuć ... :|
pozostają Ci ,,gary i rodzenie dzieci,, :D
bo tak będzie Ci KAZAŁ , Twój ,,pan i władca,, ;)
pisanie dalej w tym temacie z kimś o tak ograniczonym swoimi własnymi ,,ramami,,poglądach, uznaje za bezcelowe chociaż mam nadzieje że jesteś odosobniona ...
,,kobiety mogą tylko tyle ile pozwolą im mężczyzni,, :D
Chodziło mi tu o szerszy kontekst, nie tylko związki partnerskie. Np. każdy zawód, który w większości jest wykonywany przez kobiety jest mniej płatny, myślisz, że to przypadek, że Ty jako budowlaniec zarabiasz dużo więcej od np. pielęgniarki ? Dlaczego naszym "sportem narodowym" jest piłka nożna ? Dlatego, że kobiety kochają ten sport ? Jak myślisz, dzięki czemu kobiety awansują na wyższe stanowiska ? Dzięki swoim kompetencjom ? Czasem tak, ale w większości przypadków z zupełnie innych powodów. I tak jest praktycznie w każdej dziedzinie.
Mi się ta rzeczywistość nie podoba, ale taka jest. W wielu kwestiach staram się z tym "męskim " światem walczyć, ale jeśli chodzi o aborcję, to jestem zdecydowaną przeciwniczką. I mało mnie interesuje czy to prawo ustanowią kobiety, czy mężczyźni. Gdyby świat był tak skonstruowany, że to mężczyźni by dostawali w darze czyjeś życie i mogąc o nim decydować spłukiwali by je w ubikacji, to też byłabym dla nich za surową karą.
falco napisał(a): jeśli kogoś to interesuje to
jutro nie o 20,45 a o 18-ej Polki graja ze Serbkami :)
Zainteresuje to każdego mężczyznę, który ma ochotę popatrzeć na ładne buźki i tyłki : ).