Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

2900
#falco nieaktywny
19 grudnia 2013r. o 20:32
oczywiście ale czy nie brak tu konsekwencji w działaniu?
a może to tylko wybiórcza ,,opieka,,
będziemy cię kobieto ,,chronić,, -nawet przed tobą samą :D
ale pózniej radz sobie sama :D czy nie myślisz że słabsza kobieta ,nie dająca sobie rady z życiem,z trudami dnia codziennego jest bardziej podatna na różnego rodzaju patologiczne zachowania?
nie myślisz że właśnie wtedy potrzebuje opieki która gwarantuje jej coś co szumnie nazywa się konstytucją?
a teraz właśnie brak dla niej poszanowania wykazują politycy którzy w imię tylko ideologicznych zapędów łamią coś co nazywa się wolnością wyboru...
postaw siebie w sytuacji tych kobiet które decydują się na aborcję bo po badaniach okazuje się że dziecko urodzi się ciężko upośledzone a państwo jakie jest każdy widzi...
w tym wypadku moim zdaniem decyzja o urodzeniu i aborcja jest wielkim wysiłkiem ...
zadam Ci pytanie na która nie oczekuje odpowiedzi
kochasz się tylko w celach prokreacji?
ileż to ,,dzieci,, wylądowało na prześcieradle?

to nie jest ,,morderstwo,,? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mir.ko niezalogowany
19 grudnia 2013r. o 20:40
człowiek jeśli chce może ogarnąć naturalny model planowania rodziny i spokojnie kochac sie i dla przyjemnosci i dla dzieci :)
~Iza niezalogowany
19 grudnia 2013r. o 20:55
falco napisał(a):
(...)
ileż to ,,dzieci,, wylądowało na prześcieradle?

to nie jest ,,morderstwo,,? :D

Ejże, Sokole, jeżeli już, to na prześcieradle ląduje ewentualny materiał genetyczny :D :D i to tylko w połowie :D
Pozdr. :)
2900
#falco nieaktywny
19 grudnia 2013r. o 21:01
dobrze że tak jak ja ,podchodzisz do tego z humorem... :D

9176
kc
19 grudnia 2013r. o 21:04
Falco, mylisz pojęcia, tu nie chodzi o ochronę kobiety, tylko dziecka poczętego. Wyobraź sobie, że wkłada Ci ktoś w dłoń małe ziarenko i mówi "To jest Kasia, możesz z nią zrobić co tylko chcesz" A Ty stwierdzasz, że nie stać Cię na to, żeby ją wychować mówisz "Przykro mi Kasiu, spływaj" i spuszczasz ją wraz z szumem wody w ubikacji. Dla mnie to jest niemoralne. Dla Ciebie zabawne.

Kobieta ma tę wolność wyboru, że może oddać dziecko, jeśli go nie chce.

A Państwo powinno zapewnić ludziom możliwość godnych zarobków i wtedy żadna opieka nie będzie potrzebna.
2900
#falco nieaktywny
19 grudnia 2013r. o 21:19
napisałem wcześniej
temat -rzeka :) a tej ,,kijem nie zawrócisz,, :D
masz swoje zdanie ja swoje a że mam oprócz kompa inne zajęcia, zostawiam Was ... :D
spokojnej nocy :)

~ niezalogowany
19 grudnia 2013r. o 21:28
kc napisał(a):

godnych zarobków

chyba godziwych, bo osoba może być godna
:>
ale Ty z papugą najmądrzejsze na forum, to czekam na ripostę
i tak nie odpiszę
:D
~riposta niezalogowany
19 grudnia 2013r. o 21:31
nie godziwe to jest pisac bez interpunkcji
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza