Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10114
#alter nieaktywny
22 stycznia 2014r. o 18:00
Najnowszy sondaż, tylko trzy partie w sejmie?!

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15315608,Najnowszy_sondaz_TNS_Polska__Gdyby_wybory_odbyly_sie.html#BoxWiadTxt

[img=1390409938_fn4bkgs.jpg]

Dopisane 22.01.2014r. o godz. 18:00:

Jak łatwo zauważyć sondaż pokazuje również ogromną ilość niezdecydowanych wyborców :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9176
kc
22 stycznia 2014r. o 21:51
alter napisał(a): Najnowszy sondaż, tylko trzy partie w sejmie?!

Takie sondaże tylko mieszają ludziom w głowach, sugerując na kogo głosować. Podejrzewam, że gdyby ktoś zrobił eksperyment i w mediach pokazywane były sondaże, w którym największe szanse na wygraną w wyborach ma KNP, to ich szansa, żeby dostać się do sejmu byłaby dużo większa.
~Zdemotywowany niezalogowany
22 stycznia 2014r. o 23:24
W takim razie ja wam oznajmiam, że 5 mln Polaków zagłosuję na Ruch Narodowy.
Mam nadzieję, że zasugerujecie się sondażem, który wam podałem.
211
skorn
23 stycznia 2014r. o 14:47
http://biznes.onet.pl/rzad-chce-opodatkowac-szybki-internet,18554,5599501,1,news-detal

Dopisane 23.01.2014r. o godz. 14:47:

trochę urzędniczo-spółdzielnianego ...izmu

http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3305386,wroclaw-nie-korzystaja-z-windy-w-bloku-wiec-zaplaca-za-to-podatek,id,t.html

Zastosowana autokorekta

<i>
~skorm niezalogowany
23 stycznia 2014r. o 18:32
Trochę prawdy w życie wieczne. ;)
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15325846,Proboszcz_brutalnie_pobil_ucznia___Biskup_upomnial.html#BoxSlotII3img
10897
#Anonim10897 nieaktywny
23 stycznia 2014r. o 20:39
falco napisał(a): niekiedy tak się zastanawiam czy te dzieciaki nie mają ojców... ;)
gdyby jakiś ,,kundel w sukience,,
:>

Witaj Falco :] Czy Ciebie w dzieciństwie , ktoś karał biciem ?? no przyjmijmy ,że tylko witką ??
Przypuszczam ,że nie. A dlaczego ?? Bo wiedziałeś gdzie i jak nalezy zachowac się , postepować. Prawda ??
Dzisiaj , w dużej mierze jest tak ,że dzieci i młodzież pozostawieni są sami sobie.Rodzice często uważają ,iż spełnili swój obowiazek wychowawczy bo kupili ubranie , zabawki , dali kieszonkowe ;(
A czas na rozmowy ?? Brak ;(
Mój komentarz dotyczy wyłacznie tego , co napisałeś. Nie czytałam i nie przeczytam tekstu , do którego podano link. Takich dramatycznych sytuacji jest w Polsce ogromna ilość !!
Czy wiesz ,że stosując statystyczną wyliczankę , jest też tak ,że w naszym kraju każdego dnia jest bity nauczyciel ?? I co Ty na to ??
Więc nie sądźmy, abyśmy ... ;)
10114
#alter nieaktywny
23 stycznia 2014r. o 20:57
kc napisał(a):
Takie sondaże tylko mieszają ludziom w głowach, sugerując na kogo głosować. Podejrzewam, że gdyby ktoś zrobił eksperyment i w mediach pokazywane były sondaże, w którym największe szanse na wygraną w wyborach ma KNP, to ich szansa, żeby dostać się do sejmu byłaby dużo większa.

Trafna uwaga. Ja też kiedyś wyraziłem podobną opinię, sugerując że być może byłoby lepiej, gdyby zabroniono sondaży. Przynajmniej w bezpośrednich okolicach wyborów. Jednak czasami warto im się przyglądać, to jest zawsze jakiś przekrój poparcia, jakiś statystyczny obrazek oceny partii. Jestem zdania tylko, aby sondaże nie były jedynym źródłem i czynnikiem decydującym o naszym głosie. Także obserwujmy je z pewnym dystansem :)

Dopisane 23.01.2014r. o godz. 20:52:

falco napisał(a):
gdyby jakiś ,,kundel w sukience,,

Błyskotliwa wypowiedź.

Dopisane 23.01.2014r. o godz. 20:57:

virgo napisał(a):
Czy wiesz ,że stosując statystyczną wyliczankę , jest też tak ,że w naszym kraju każdego dnia jest bity nauczyciel ?? I co Ty na to ??
Więc nie sądźmy, abyśmy ... ;)

Otóż to! :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
23 stycznia 2014r. o 21:10
witaj Virgo...
nie raz ,nie dwa dostałem po łbie ścierą...brylowała w tym matka ale ojciec potrafił nie raz ,po prostu rozmawiać
dlatego dzisiaj kiedy Jego już nie ma ,tym bardziej cenię w sobie to co we mnie zaszczepił :)
to że dzisiaj rodzice niekiedy nie mają czasu na rozmowy z dzieciakami to fakt ale czy to zawsze ich wina?...czy nie widzisz w tym winy systemu?
pogoń za pieniądzem a co za tym idzie mniej czasu dla rodziny prowadzi niekiedy nawet do tragedii...
ale to państwo jest zepsute a nie my jako społeczeństwo :)
nie czujemy się bezpiecznie wychodząc wieczorem na spacer a rano idąc do pracy nie wiemy czy jeszcze jutro będziemy ja mieli ;)
tak też jest w przypadku zalinkowanym przez skorna...nie wiemy co czeka nasze dziecko w szkole...pobicie,narkotyki czy molestowanie.
Oczywiście nie można generalizować ale niebezpieczeństw jest wiele a środków zaradczych wręcz przeciwnie.
Ja odniosłem się tylko do tego co przeczytałem pod linkiem a co do Twojego postu,w pełni się z nim zgadzam
:)

Dopisane 23.01.2014r. o godz. 21:10:

w swojej ,,blyskotliwości,, alter możesz nawet w d... pana księdza,, całować...
dla mnie to jest ,,,kundel,, który w normalnym kraju powinien już ,,pierdzieć w pasiaki,, :>

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza