Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

8375
#GosiaG nieaktywny
29 kwietnia 2014r. o 17:26
http://prawo.rp.pl/artykul/757645,1106047-Prezydent-podpisal-ustawe-podwyzszajaca-swiadczenia-pielegnacyjne.html

Lilith ^^
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 kwietnia 2014r. o 21:44
" Trzymanie w sobie złości jest jak picie trucizny oczekując że umrze ktoś inny'' Budda

Dokładnie . Pax Romana Poeto :* Razem stanowimy siłę , osobno skazani jesteśmy na wyginięcie. Nie mam powodów , aby obrażać się na Zmotywowanego, to mądry człowiek jest. Ty również , tylko te męskie emocje każą nam czasami wulgaryzmami rzucać, przecież to rozumiesz :) Jeszcze raz ... przepraszam.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
29 kwietnia 2014r. o 21:47
" Idą chude lata dla Agory. A przynajmniej najbliższy rok. Tak przynajmniej wynika z raportu, który pod koniec kwietnia opublikował Dom Maklerski IDM, w który zawarta jest prognoza wyników firmy z Czerskiej. ... "
http://wpolityce.pl/media/193411-najgorszy-w-historii-rok-agory-prognoza-na-13-mln-straty-dla-koncernu-z-czerskiej-ida-chude-lata

:D

Dobrej nocy :)
~ niezalogowany
29 kwietnia 2014r. o 21:47
Ok. I ja przepraszam, za moje być może zbyt bezpośrednie i ostre słowa. Troszkę Ci się należało :)
4335
29 kwietnia 2014r. o 21:59
~ napisał(a): Ok. I ja przepraszam, za moje być może zbyt bezpośrednie i ostre słowa. Troszkę Ci się należało :)

Oczywiście , że mi się należało . Znajdę Cię i pogłaszczę , i piwko wypijemy , pogadamy ... Ty tłumaczyć będziesz mi poezję , ja Tobie geopolitykę i spiskowe teorie. Razem stanowimy siłę.
Konglomerat wiedzy , jaką obaj razem posiadamy, może przysłuży się Innym ? Kto wie ? :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9714
#BPM nieaktywny
29 kwietnia 2014r. o 23:07
Pannazdzieckiem napisał(a): Oczywiście , że mi się należało . Znajdę Cię i pogłaszczę , i piwko wypijemy , pogadamy ... Ty tłumaczyć będziesz mi poezję , ja Tobie geopolitykę i spiskowe teorie. Razem stanowimy siłę.

Najbardziej wysublimowana forma pogardy jest wybaczenie.
4335
30 kwietnia 2014r. o 6:07
Włóż sobie w buty górnolotne frazesy Bardzo Poważny :) Czyżby przez Ciebie też przemawiał jaszczurzy szept ? :)

A wracając do krajowej zadymy , intryguje mnie , co dalej będzie, czy rację ma Ziemkiewicz , czy nie ? Jak na razie wygląda na to , że bojownicy o poprawne myślenie , są górą. Zaczął się zmasowany atak na tego złodzieja Piskorskiego. Ale na takie cóś natrafiłem :D :

" Nieważne, czy Donald Tusk brał niemieckie pieniądze. Kwiat niezależnego dziennikarstwa już rzucił się na mówiącego o tym Piskorskiego
Nieważne, czy Donald Tusk brał niemieckie pieniądze. Kwiat niezależnego dziennikarstwa już rzucił się na mówiącego o tym Piskorskiego
Przypomnijmy fakty: Paweł Piskorski, jeden z założycieli Kongresu Liberalno-Demokratycznego (a potem Platformy Obywatelskiej), opowiedział, że partia ta była finansowana z pieniędzy niemieckiej CDU. Innymi słowy, rządząca wówczas w Niemczech partia budowała partię ówczesnego premiera Polski. Kilkaset tysięcy marek z lewych kont miano przywozić do Polski w gotówce i w reklamówkach zanosić do kantorów, gdzie wymieniano je na złotówki. Wiedzieli o tym wszyscy ówcześni i dzisiejsi święci z Donaldem Tuskiem i Janem Krzysztofem Bieleckim na czele.

Piskorski powiedział o tym Michałowi Majewskiemu w wywiadzie – rzece „Między nami liberałami”. Książka właśnie ukazuje się na rynku. Wszystko to potwierdził też we „Wprost”. I co? Tusk i Bielecki milczą, rzeczniczka rządu się odcina, czyli norma.

Zupełnie niesamowite jest za to zachowanie mediów. Dominika Wielowieyska („Wyborcza”, TOKFM) już zdołała połączyć Pikorskiego i Palikota z Kaczyńskim. Klucz? Nie lubią PO, w przeciwieństwie do Wielowieyskiej i jej koleżanek i kolegów. Bo oni też nie próżnują.

Niemal nikt nie chce sprawdzić jak naprawdę było z finansowaniem partii Tuska, za to wielu zajęło się Piskorskim. Po pierwsze niewiarygodny, bo też kandyduje. Po drugie, bo przypomniał sobie dopiero teraz. Po trzecie, sam ma kłopoty z wyjaśnieniem jakim sposobem stał się zamożnym człowiekiem. Roman Imielski („Wyborcza”, a jakże) przypomina więc, że Piskorski polerował laski i wygrywał w kasynie. Wcześniej, gdy Piskorski był w PO, Imielski się jego wiarygodnością nie zajmował. Ciekawe, prawda?

Żeby było jasne, wszystkie zastrzeżenia wobec rewelacji Piskorskiego brzmią sensownie. Tyle tylko, że jeśli wiarygodne mają być wyłącznie zarzuty stawiane w szlachetnej intencji i przez szlachetnych ludzi, to w sądzie nie stanąłby żaden świadek koronny. A dziennikarzom trzeba by przypomnieć, że Sikorski, Marcinkiewicz czy Kamiński byli dla nich stuprocentowo wiarygodni, gdy zajmowali się atakowaniem Kaczyńskiego, któremu wcześniej wiernie służyli. Wtedy nikt nie sprawdzał intencji świeżo na antykaczyzm nawróconych.

Nie mam pojęcia czy Piskorski mówi prawdę, nie stanie się on z tego powodu bohaterem moich snów. Jeśli jednak media mają zamiar skwitować tę historię jako kolejne „obrzucanie się oskarżeniami” i nie zażądają wyjaśnień, to znaczy, że nie są już nikomu potrzebne.
"
i źródełko :
http://wpolityce.pl/polityka/193240-pol-porcji-mazurka-niewazne-czy-donald-tusk-bral-niemieckie-pieniadze-kwiat-niezaleznego-dziennikarstwa-juz-rzucil-sie-na-mowiacego-o-tym-piskorskiego?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+wPolitycepl+%28wPolityce.pl+%2F+wSumie.pl+-+Najnowsze%29

Jak myślicie , mamy jeszcze w tym nieszczęśliwym kraju niezależnych dziennikarzy ? :)

6979
E
30 kwietnia 2014r. o 7:16
BPM napisał(a): Najbardziej wysublimowana forma pogardy jest wybaczenie.

Nie wszyscy tak myślą :)
"Jedyną drogą do pokoju jest przebaczenie. Przyjęcie i ofiarowanie przebaczenia przerywa spiralę nienawiści i zemsty, kruszy kajdany zła krępujące serca przeciwników. Miłość do tych, którzy nas skrzywdzili, może przemienić nawet pole bitwy w miejsce solidarnej współpracy"
św. Jan Paweł II Orędzie na Wielki Post (2001)

Pannazdzieckiem napisał(a): Jak myślicie , mamy jeszcze w tym nieszczęśliwym kraju niezależnych dziennikarzy ? :)

A czy "Wolne media" są wolne?

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza