Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Sukienki na rzecz ubogich i pokrzywdzonych dzieci na całym świecie.

3676
#MiniMini nieaktywny
2 czerwca 2012r. o 15:14
fakt akcja piękna, ale po co daleko szukać, czy nie lepiej pomóc osobom na własnym podwórku, Wikunia przemyśl czy w B- cu nie znalazło by sie przynajmniej 10 dziewczynek, które też nie miały nigdy nowej sukienki? wtedy bym sie chętnie przyłączyła, zacznijmy od pomagania w swojej małej ojczyźnie, świata nie zbawimy. Nie trzeba szukać po Afryce biednych dzieci, gdy u nas takich pod dostatkiem;( pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~dokładnie niezalogowany
2 czerwca 2012r. o 16:38
MiniMini napisał(a): fakt akcja piękna, ale po co daleko szukać, czy nie lepiej pomóc osobom na własnym podwórku, Wikunia przemyśl czy w B- cu nie znalazło by sie przynajmniej 10 dziewczynek, które też nie miały nigdy nowej sukienki? wtedy bym sie chętnie przyłączyła, zacznijmy od pomagania w swojej małej ojczyźnie, świata nie zbawimy. Nie trzeba szukać po Afryce biednych dzieci, gdy u nas takich pod dostatkiem;( pozdrawiam
otóż to.powiem szczerze ze mnie wkurza pomaganie ludziom tak daleko.jestem z nimi sercem.i współczuje bo wiem ze cierpią i głód i choroby ale cholera u nas nawet w bc czy okolicach jest także bieda.bieda okropna dzieci nie mają co jesc nie mówiąc o czyms nowym do ubrania .są dzieci które nigdy nic nie dostały.zastanówmy się nad pomocąw swoich okoliocach.jestem za tym.
2087
#Wikunia nieaktywny
2 czerwca 2012r. o 21:38
jak tytuł tematu wskazuje pomoc dzieciom na całym świecie- nie wykluczam naszych Bolesławieckich. to może zmienimy na szycie sukienek dla Bolesławieckich dziewczynek? i spodenki dla chłopców? co by mnie nikt już o dyskryminację nie posądził. kto chętny do pomocy w szyciu dla dzieci z "naszego podwórka"? może ktoś ma pomysł jak dotrzeć do takich dzieci?

http://www.facebook.com/Krawiectwo.Melanii http://wikuniakwl02.wpiernicz.pl/vs
2884
ela
3 czerwca 2012r. o 1:02
Dzieci w tamtych krajach są w o wiele gorszej sytuacji niż nasze okoliczne. Taka sukienka jest czasem jdynym odzieniem. Wyobraźcie sobie 14 czy 15 letnią dziewczynę, która nie ma nic do ubrania i małą miseczkę jedzenia na cały dzień.
~ niezalogowany
3 czerwca 2012r. o 6:57
ela napisał(a): Wyobraźcie sobie 14 czy 15 letnią dziewczynę, która nie ma nic do ubrania i małą miseczkę jedzenia na cały dzień.

wyobraźnie powinni mieć jej rodzice, a nie my.
8384
#ko nieaktywny
3 czerwca 2012r. o 6:58
Wikunia napisał(a): jak tytuł tematu wskazuje pomoc dzieciom na całym świecie- nie wykluczam naszych Bolesławieckich. to może zmienimy na szycie sukienek dla Bolesławieckich dziewczynek? i spodenki dla chłopców? co by mnie nikt już o dyskryminację nie posądził. kto chętny do pomocy w szyciu dla dzieci z "naszego podwórka"? może ktoś ma pomysł jak dotrzeć do takich dzieci?

Dzieci potrzebujących jest masa...
Ja się przyłączam , ale o szyciu nie mam pojęcia.
Napisz co , kiedy i gdzie .... ;)
2087
#Wikunia nieaktywny
3 czerwca 2012r. o 9:44
ja na tą akcje i tak kilka sukienek uszyję i chętnie też pomogę naszym dzieciaczkom,

myślałam o np 9 czerwca, np po południu spotkać się na 2-3 godzinki, udostępnię maszyny, ale przyda się każda para rąk, jak już mówiłam znajdzie się też zajęcie typu wykrajanie (przygotuje wykroje), spinanie czy odprasowywanie im nas będzie więcej tym większej liczbie dzieci możemy pomóc.

http://www.facebook.com/Krawiectwo.Melanii http://wikuniakwl02.wpiernicz.pl/vs
2884
ela
3 czerwca 2012r. o 10:26
~ napisał(a):
ela napisał(a): Wyobraźcie sobie 14 czy 15 letnią dziewczynę, która nie ma nic do ubrania i małą miseczkę jedzenia na cały dzień.

wyobraźnie powinni mieć jej rodzice, a nie my.

Oni pewnie też nie posiadają niczego, ani nie wiedzą skąd im się te dzieci wzięły.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza