~oto toto napisał(a): Aż ponad 1,2 mln mieszkań pozostających w zarządzie spółdzielni są przedmiotem odrębnej własności osób fizycznych.
~oto toto napisał(a): z chwilą kiedy spółdzielnia wyodrębniła pierwszy lokal, to z mocy prawa zaistniała wspólnota mieszkaniowa
~ogrzewanie napisał(a): - sprawdźcie swoje piwnice -sauny ..i zainteresujcie sie tym tematem przecież za to płacicie ..gonicie majsterkowiczów ...wy latacie i skręcacie grzejniki w mieszkaniach a tam zadnej kontroli i odczyt z licznika w rachunek WASZ >>>
~@ napisał(a):~ogrzewanie napisał(a): - sprawdźcie swoje piwnice -sauny ..i zainteresujcie sie tym tematem przecież za to płacicie ..gonicie majsterkowiczów ...wy latacie i skręcacie grzejniki w mieszkaniach a tam zadnej kontroli i odczyt z licznika w rachunek WASZ >>>
Też się nad tym zastanawiałem........... w piwnicy ciepło, tam gdzie suszarnie ...gorąco, a ja np.nigdy z tych suszarni nie korzystałem i nie będę korzystał. Kaloryfery tam grzeją niemiłosiernie, a dobrze by było ażeby za nie płacili ci, którzy korzystają z nich.
~ napisał(a): Bez tej spółdzielni zginiecie bo bywa tak, ze nie potrafić sobie spalonej żarówki w domu wymienić :P
skorn napisał(a): Czy w ostatnich kilku latach jakikolwiek blok SM Bolesławianka przeszedł pod zarząd wspólnoty mieszkaniowej? Ktos zna taki przykład?