Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Spółdzielnie mieszkaniowe - zagadkowy sens istnienia

211
skorn
11 stycznia 2013r. o 16:19
~oto toto napisał(a): Aż ponad 1,2 mln mieszkań pozostających w zarządzie spółdzielni są przedmiotem odrębnej własności osób fizycznych.

I jakie sa plusy takiej formy własności biorac pod uwagę fakt, że spółdzielnia zarządza dalej mieszkaniem? Czy jest jakikolwiek sens zmiany statusu mieszkania ze społdzielczego (lokatorskiego / własnościowego) na odrębną własność, inny niż zamiar utworzenia wspólnoty mieszkaniowej?

~oto toto napisał(a): z chwilą kiedy spółdzielnia wyodrębniła pierwszy lokal, to z mocy prawa zaistniała wspólnota mieszkaniowa

Cały blok stanowi tę "uśpioną" wspólnote? Czy tylko wyodrębnione mieszkanie?

Czy w ostatnich kilku latach jakikolwiek blok SM Bolesławianka przeszedł pod zarząd wspólnoty mieszkaniowej? Ktos zna taki przykład?

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~kiedy niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 6:17
????
~@ niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 8:40
~ogrzewanie napisał(a): - sprawdźcie swoje piwnice -sauny ..i zainteresujcie sie tym tematem przecież za to płacicie ..gonicie majsterkowiczów ...wy latacie i skręcacie grzejniki w mieszkaniach a tam zadnej kontroli i odczyt z licznika w rachunek WASZ >>>

Też się nad tym zastanawiałem........... w piwnicy ciepło, tam gdzie suszarnie ...gorąco, a ja np.nigdy z tych suszarni nie korzystałem i nie będę korzystał. Kaloryfery tam grzeją niemiłosiernie, a dobrze by było ażeby za nie płacili ci, którzy korzystają z nich.
~ niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 10:01
Bez tej spółdzielni zginiecie bo bywa tak, ze nie potrafić sobie spalonej żarówki w domu wymienić :P
~Ij niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 12:00
- i o to chodzi u mnie w bloku nikt nie korzysta z suszarni a grzeje ...jest to tylko raj dla "pomysłowych Dobromirów !
~ niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 12:02
~@ napisał(a):
~ogrzewanie napisał(a): - sprawdźcie swoje piwnice -sauny ..i zainteresujcie sie tym tematem przecież za to płacicie ..gonicie majsterkowiczów ...wy latacie i skręcacie grzejniki w mieszkaniach a tam zadnej kontroli i odczyt z licznika w rachunek WASZ >>>

Też się nad tym zastanawiałem........... w piwnicy ciepło, tam gdzie suszarnie ...gorąco, a ja np.nigdy z tych suszarni nie korzystałem i nie będę korzystał. Kaloryfery tam grzeją niemiłosiernie, a dobrze by było ażeby za nie płacili ci, którzy korzystają z nich.

-ale ja zgłosisz do rejonu niemoc!!!! opomiarowac i niech płaca Ci korzystają ...
~ niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 12:08
~ napisał(a): Bez tej spółdzielni zginiecie bo bywa tak, ze nie potrafić sobie spalonej żarówki w domu wymienić :P

-ale za to wystawiamy buciki z grzybem !!!!
~ niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 12:14
skorn napisał(a): Czy w ostatnich kilku latach jakikolwiek blok SM Bolesławianka przeszedł pod zarząd wspólnoty mieszkaniowej? Ktos zna taki przykład?

Nikt nie zna takiego przykładu bo nikt się o to nie starał lub się nie dogadał z innymi lokatorami. Jest to wina Bolesławianki czy lokatorów?
Sami piszecie swój los i musicie w końcu to pojąć.
Logiczne jest ,że jak w bloku mieszkają rodziny z pieniędzmi to lepiej się odłączyć i nie składać na biedotę, no ale jak się dogadać gdy w bloku 50 rodzin?
Dogadajcie się i to już będzie 80% sukcesu.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza