~Z[o napisał(a): diaC]~ napisał(a): ~Z[o napisał(a): diaC] I spytaj się chociaż jednego Bolesławianina który nie miałby w rodzinie choć jednej osoby która już stąd wyjechała do Wroclawia, Niemiec lub Angli.
wiadomosci zrodlowe (podane na podstawie wynikow roznych badan i sondazy). Sa wiadomosciami tzw. "maglowymi", ktore sa przekazywane na zasadzie jedna pani drugiej pani.
Jasne tyle nie biorą się te wiadomości z powietrza. Możesz wmawiać sobie, że coraz więcej ludzi migruje do Bolesławca, jest coraz lepiej i wogóle to Wrocławianie z Anglikami marzą tylko aby się osiedlić w naszym najbogatszym i najprężniej rozwijającym się mieście w tej części świata. Wmawiaj sobie tak dalej.
Ale jak już odłożysz przekorę na bok i otworzysz oczy to dojdziesz do tego samogo wniosku, że to miasto jednak umiera. Nie trzeba być wróżką, aby tego nie zauważycć.
Sprowadzanie argumentow do absurdu nic nie wyjasnia. Nie wmawiam sobie, ani Tobie rzeczy, o ktorych wspominasz. Prosilem Cie o padanie zrodel Twoich wiadomosci. Nie podales. Nie jestem wrozka. Nie jestem przekorny. Interesuja mnie fakty, oparte na pewnych zrodlach, a nie domniemania oparte na wiadomosciach sasiada, ktorego syn wyjechal za granice, a corka pracuje w Anglii.