Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Radni oddali szkołę za darmo
~,,,,,, niezalogowany
27 września 2012r. o 14:07
jegomosc napisal:

Przy okazji - chętnie przyjmę u użytkowanie jakieś "mienie o dużym koszcie utrzymania" Może to być dom albo samochód.

Proponuje budynek po bylej SP1.Tam tez byla szkola.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2924
#Anonim2924 nieaktywny
27 września 2012r. o 14:42
~ napisał(a):
falco napisał(a): gdyby moje lub ,,twoje,, kolana lizałoby czyjeś dziecko ,już byłbym na wikcie i kwaterunku państwowym :D a tutaj sprawa ucichła ale RODZICE SIĘ CIESZĄ że dziecko już nie jest ,,kotem,,
A KIM JEST TERAZ????
komu teraz współczuć? dziecku czy raczej ,,rodzicom,,?ja się cieszę że to nie moje dzieci a klecha ma farta dzięki temu że to właśnie nie moje :>
pozwalajcie dzisiaj na to ale nie dziwcie się pózniej że sukienkowi pozwolą sobie na coś więcej :P
mają ciche przyzwolenie i czują się,
a raczej są bezkarni w tym ,,klechistanie,,...
kochani rodzice - otwarcie parasola niczego nie zmieni...to nie deszcz -to pluje się wam w twarz
...,,baranki boże,, a raczej barany!

Amen!
Nie mogę napisać tego co myślę o Burmistrzu Romanie i Radzie Starców bo pewnie odsiedziałbym za obrazę majestatu...

Jednakże mogę bezkarnie napisać że w końcu wymyślono sposób na to jak kogoś polizać po migdałach rozpoczynając wędrówkę języka od strony końca przewodu pokarmowego... I to tak żeby za jednym razem zostały podrażnione migdałki nie jednej osoby a kilku... :P

Nobel murowany ! Brawo !
~do niezadowolonych niezalogowany
27 września 2012r. o 14:46
I nic się nie zmieni. W normalnym mieście ludzie się skrzykują pod referendum o odwołanie władzy. Tu władza otworzy szkołę , przetnie wstęgę i poszczyci się sukcesem.
Byle by tylko u nas na "dzień kota " nie musiały nasze dzieci lizać kolan księdza-dyrektora.
~ niezalogowany
27 września 2012r. o 15:22
Wujek bardzo trafny tekst! Chodzą słuchy że Dan Brown napisze o tym powieść, ma nosić tytuł " Sługusy i ogony"
~Klocia niezalogowany
27 września 2012r. o 16:21
Być może hasło " chowamy babci dowód przed wyborami"był błędem?Wiele babć wie co to jest dziesięcina i jak można być traktowanym przez "sukienkowych'.Czasy gierkowskie to też nie tylko ocet jak nam wmawiają,bo ludzie przeżyli,a jak wiadomo na samym occie się nie da.Może trzeba odrzucić propagandę solidarnościową i popytać dziadków jak to naprawdę było?Jestem szczęśliwa,bo wychowałam dzieci i stać mnie było na wczasy zakładowe,dzieci nie były głodne,teraz moje dzieci pracują po 12 godz.w strachu przed utratą tych paru groszy, nadal muszę wychowywać dzieci już kolejne w mojej rodzinie bo dzieci ciągle pracują, nie po to by się dorobić lecz przeżyć.
~DeBLAN niezalogowany
27 września 2012r. o 16:44
Jest też DRUGIE DNO: uchwała mówi, że radni ODDALI W PREZENCIE czarnym szkołę wraz z boiskiem.

Oddanie we władanie na 30 lat oznacza, że jeden dzień później czarni mogą wystąpić o tzw. zasiedzenie (w złej wierze, zasiedzenie w dobrej wierze to termin 20 lat; w złej wierze oznacza, że wiedzą, że nie są właścicielami, ale faktycznie WŁADAJĄ nieruchomością przez okres 30 lat). Sąd zasądzi własność. I tyle.

Pytanie - kto jest wydymany? Odpowiedź: mieszkańcy Bolesławca.

I na dodatek: konkordat stanowi, że klechy NIE PŁACA PODATKÓW OD SWOJEJ DZIAŁALNOŚCI, a państwo nie ma nic do tego. Ciekaw też jestem, czy zaczną brać opłaty za dzierżawę boiska (bo to też, q..., dostali) za ćwiczenia dzieci z sąsiedniego budynku?

ROMAN PRZEGIĄŁ. WŁAZI BEZ MYDŁA KLEROWI wiadomo gdzie.

Przy okazji potwierdzam: przeciwko byli Sakowski, Hetel i Andrusieczko.
~ niezalogowany
27 września 2012r. o 16:52
Na jakiej podstawie prawnej budynek został oddany bez przetargu?
Będzie świadczył usługi non-profit? Bo tylko wtedy można oddać własność publiczną bez przetargu. Czy szkoła i pensjonat będą za darmo? Ja też chciałbym dostać budynek za darmo na prowadzenie działalności gospodarczej. Czy mogę zgłosić się z tym do UM?
Gdzie tu jest równouprawnienie obywateli? W postępowaniu cywilnym sprawa jest do wygrania. Tak samo było z zadość uczynieniem dla rodzin, poszkodowanych w katastrofie smoleńskiej. Nie mam nic przeciwko szkole, to nawet dobra inicjatywa ale niech powstanie na zasadach obowiązujących wszystkich obywateli.
~ niezalogowany
27 września 2012r. o 17:02
~ napisał(a): Na jakiej podstawie prawnej budynek został oddany bez przetargu?

Oddany w dzierżawę na podstawie uchwały Rady Miasta.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza