Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Urząd pracy- Pytanie...

2769
#andrzej412 nieaktywny
2 października 2012r. o 12:03
Witam jestem zarejstrowany w UP już 6 msc. Przez 5 msc chodziłem tylko podpisywać "listę obecności", a teraz dostałem skierowanie na staż na który nie spełniam wymagań... No nie wiem co o ty myśleć... I tu moje pytanko: Można zastrzec u Pani w Urzędzie, że pracy będę szukał na własną rękę, nie tracąc przy tym ubezpieczenia ? I statusu osoby bezrobotnej ?

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3309
#Navi nieaktywny
2 października 2012r. o 12:13
Skierowanie musisz przyjąć bo inaczej utracisz status osoby bezrobotnej na 3 miesiące :| ale to, że masz to skierowanie nie znaczy od razu, że pracodawca Cię przyjmie:) ale możesz też napomknąć, że nie jesteś za bardzo zainteresowany tą pracą..:)
~ niezalogowany
2 października 2012r. o 12:54
urząd pracy jest po to żeby bezrobotnym szukać pracy,a nie da.wać ubezpieczenie,dlatego bardzo mnie dziwi podejście bezrobotnego który oczekuje,że urząd jest właśnie po to by dać ubezpieczenie,jak nie chce się pracować należy wyrejestrować się z PUP,bo za Twoje ubezpieczenie płacimy my wszyscy pracujący
2769
#andrzej412 nieaktywny
2 października 2012r. o 13:04
nie o to chodzi, że nie chcę pracować, bo praca jest mi potrzebna od zaraz... ale rynek pracy też stawia wysokie wymagania... tylko mam pewne zasrzeżenia do kompetencji pracujących tam urzędników... zadałem takie pytanie, bo znalazłem taką opinię na internecie i wolałem się upewnić czy można tak zrobić... nic więcej...
~hehe niezalogowany
2 października 2012r. o 13:06
~ napisał(a): urząd pracy jest po to żeby bezrobotnym szukać pracy

Bardzo dobry żart :)
~ niezalogowany
2 października 2012r. o 13:15
pracy w Bolesłąwcu nie ma :/
2769
#andrzej412 nieaktywny
2 października 2012r. o 13:21
~hehe napisał(a):

Owszem, to jest bardzo dobry żart.... Moje wizyty wyglądają tak, że pani się pyta czy byłem gdzieś na rozmowie w sprawie pracy... To jej grzecznie odpowiadam, że tak byłem, ale nie spełniłem wymogów rekrutacyjnych.... Pani odpowiada "aha" to dam panu kolejny miesiąc....

Dopisane 02.10.2012r. o godz. 13:21:

~hehe napisał(a):

Owszem, to jest bardzo dobry żart.... Moje wizyty wyglądają tak, że pani się pyta czy byłem gdzieś na rozmowie w sprawie pracy... To jej grzecznie odpowiadam, że tak byłem, ale nie spełniłem wymogów rekrutacyjnych.... Pani odpowiada "aha" to dam panu kolejny miesiąc....
7066
#Gamelin nieaktywny
2 października 2012r. o 13:25
~ napisał(a): urząd pracy jest po to żeby bezrobotnym szukać pracy,a nie da.wać ubezpieczenie,dlatego bardzo mnie dziwi podejście bezrobotnego który oczekuje,że urząd jest właśnie po to by dać ubezpieczenie,jak nie chce się pracować należy wyrejestrować się z PUP,bo za Twoje ubezpieczenie płacimy my wszyscy pracujący

Jeszcze nie słyszałem żeby Urząd Pracy komukolwiek znalazł prace ..rejestrujesz się i masz przyjsc złożyć podpis za dwa mc - ot cały Urząd Pracy . Fakty sa takie ,że urząd w tym momencie jest tylko i wyłacznie po to aby miec ubezpieczenie , bo pracy i tak musisz sobie szukac sam :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu