~wujek dobra rada napisał(a):~MAMA napisał(a): Witam, umowa o pracę zakończyła mi się w sierpniu 2013. w tym czasie zasiłek wypłacał mi zus przez cały rok od stycznia do grudnia (dziecko urodziłam w styczniu), czy mogę się starać o zasiłek dla bezrobotnych. te minimum przepracowane(365 dni w 18mc), czy ten czas kiedy pobierałam zasiłek po zakończeniu umowy wlicza się w dni przepracowane czy tylko do momentu kiedy była umowa? trochę to pogmatwałam ale sama się w tym gubię.
A czy dziecko ma tatusia ?
Dlaczego obcy ludzie mają do niego dopłacać ?
~wujek dobra rada napisał(a):~MAMA napisał(a): Witam, umowa o pracę zakończyła mi się w sierpniu 2013. w tym czasie zasiłek wypłacał mi zus przez cały rok od stycznia do grudnia (dziecko urodziłam w styczniu), czy mogę się starać o zasiłek dla bezrobotnych. te minimum przepracowane(365 dni w 18mc), czy ten czas kiedy pobierałam zasiłek po zakończeniu umowy wlicza się w dni przepracowane czy tylko do momentu kiedy była umowa? trochę to pogmatwałam ale sama się w tym gubię.
~ napisał(a): Weź ty człowieku zastanów
~~007 napisał(a): ja się zastanawiam czy w ogóle jest bezrobocie .Jak szukam kogoś do pracy przy koszeniu trawy czy przy innych pracach w gospodarstwie (pielęgnacji posesji) to albo jest to robota chaniebna albo chce tyle zarabiać co dyrektor KGKM czy Orlenu i jeszcze wyżywienie i papierosy przy czym papierosy traktują jak by to nie kosztowało nic. Czy to wstyd wziąć kilka posesji emerytów pod opiekę myślę, że miałby ten ktoś całkiem spory zarobek. Ale u nas to trzeba od razu 15 tyś m-cznie .
~~007 napisał(a): ja się zastanawiam czy w ogóle jest bezrobocie .Jak szukam kogoś do pracy przy koszeniu trawy czy przy innych pracach w gospodarstwie (pielęgnacji posesji) to albo jest to robota chaniebna albo chce tyle zarabiać co dyrektor KGKM czy Orlenu i jeszcze wyżywienie i papierosy przy czym papierosy traktują jak by to nie kosztowało nic. Czy to wstyd wziąć kilka posesji emerytów pod opiekę myślę, że miałby ten ktoś całkiem spory zarobek. Ale u nas to trzeba od razu 15 tyś m-cznie .A ja jak dawałem ogłoszenia że trawe skosze to gdzie ty byłeś ??