Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Urząd pracy- Pytanie...

4596
#becia73 nieaktywny
3 lutego 2014r. o 8:33
~wujek dobra rada napisał(a):
~MAMA napisał(a): Witam, umowa o pracę zakończyła mi się w sierpniu 2013. w tym czasie zasiłek wypłacał mi zus przez cały rok od stycznia do grudnia (dziecko urodziłam w styczniu), czy mogę się starać o zasiłek dla bezrobotnych. te minimum przepracowane(365 dni w 18mc), czy ten czas kiedy pobierałam zasiłek po zakończeniu umowy wlicza się w dni przepracowane czy tylko do momentu kiedy była umowa? trochę to pogmatwałam ale sama się w tym gubię.

A czy dziecko ma tatusia ?
Dlaczego obcy ludzie mają do niego dopłacać ?

Nie mieszaj tu tatusia! Jak się coś należy to trzeba korzystać, nie ma znaczenia czy jest !
Myślę że ci się należy ponieważ macierzyński jak i wychowawczy urlop jest traktowany jak praca-wlicza się do niej.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5134
#TOjsienka nieaktywny
3 lutego 2014r. o 9:29
~MAMA napisał(a): Witam, umowa o pracę zakończyła mi się w sierpniu 2013. w tym czasie zasiłek wypłacał mi zus przez cały rok od stycznia do grudnia (dziecko urodziłam w styczniu), czy mogę się starać o zasiłek dla bezrobotnych. te minimum przepracowane(365 dni w 18mc), czy ten czas kiedy pobierałam zasiłek po zakończeniu umowy wlicza się w dni przepracowane czy tylko do momentu kiedy była umowa? trochę to pogmatwałam ale sama się w tym gubię.

A masz jakiś problem?Ja nigdy na zasiłku nie byłam mimo,że mi się należał,choćby dlatego by nie zawdzięczać nic takim jak Ty w waszym domniemaniu,bo i tak masz G do powiedzenia ponieważ zasiłku na piękne oczy nie dają,trzeba sobie go wypracować.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
3 lutego 2014r. o 13:22
Wujek dobra rada pojechał po bandzie co ma dziecko do zasiłku dla bezrobotnego - może mi wytłumaczysz. Czyli według ciebie osoba samotnie wychowująca dziecko która straciła pracę nie ma prawa starać się o zasiłek dla bezrobotnych. Weź ty człowieku zastanów się co piszesz i może troszkę doucz albo nie zabieraj głosu w tematach o których widać nie masz zielonego pojęcia.
~ niezalogowany
3 lutego 2014r. o 13:44
~ napisał(a): Weź ty człowieku zastanów

Może weźcie się najpierw zastanówcie, czy stać was na dziecko, nie płodzicie się jak króliki, by potem szarpać zasiłki jak dzik agrest.
~brak słów niezalogowany
3 lutego 2014r. o 15:19

OBCY? Sugerujesz że ktoś kto stara się o zasiłek to jakaś patologia od razu?BIERZE CO SIĘ JEJ NALEŻY (osoba która stara się o zasiłek musiała wcześniej pracować, więc pewnie składki odprowadzała,podatki płaciła itp) UWAŻASZ SIĘ PRZEZ ZA LEPSZEGO CZY RAZI CIĘ ŻE PRZEZ TO W RODZINIE MOŻE MIEĆ KTOŚ WIĘCEJ NIŻ TY? Uważam że w każdym kierunku kiedy są możliwości brania od Państwa dodatków do życia to trzeba z nich skorzystać, po to one są.
~~007 niezalogowany
3 lutego 2014r. o 15:30
ja się zastanawiam czy w ogóle jest bezrobocie .Jak szukam kogoś do pracy przy koszeniu trawy czy przy innych pracach w gospodarstwie (pielęgnacji posesji) to albo jest to robota chaniebna albo chce tyle zarabiać co dyrektor KGKM czy Orlenu i jeszcze wyżywienie i papierosy przy czym papierosy traktują jak by to nie kosztowało nic. Czy to wstyd wziąć kilka posesji emerytów pod opiekę myślę, że miałby ten ktoś całkiem spory zarobek. Ale u nas to trzeba od razu 15 tyś m-cznie .
~ niezalogowany
3 lutego 2014r. o 15:38
~~007 napisał(a): ja się zastanawiam czy w ogóle jest bezrobocie .Jak szukam kogoś do pracy przy koszeniu trawy czy przy innych pracach w gospodarstwie (pielęgnacji posesji) to albo jest to robota chaniebna albo chce tyle zarabiać co dyrektor KGKM czy Orlenu i jeszcze wyżywienie i papierosy przy czym papierosy traktują jak by to nie kosztowało nic. Czy to wstyd wziąć kilka posesji emerytów pod opiekę myślę, że miałby ten ktoś całkiem spory zarobek. Ale u nas to trzeba od razu 15 tyś m-cznie .

Może Ci co by chcieli nie wiedzą gdzie Cię szukać?
~BRUTUS niezalogowany
3 lutego 2014r. o 15:39
~~007 napisał(a): ja się zastanawiam czy w ogóle jest bezrobocie .Jak szukam kogoś do pracy przy koszeniu trawy czy przy innych pracach w gospodarstwie (pielęgnacji posesji) to albo jest to robota chaniebna albo chce tyle zarabiać co dyrektor KGKM czy Orlenu i jeszcze wyżywienie i papierosy przy czym papierosy traktują jak by to nie kosztowało nic. Czy to wstyd wziąć kilka posesji emerytów pod opiekę myślę, że miałby ten ktoś całkiem spory zarobek. Ale u nas to trzeba od razu 15 tyś m-cznie .
A ja jak dawałem ogłoszenia że trawe skosze to gdzie ty byłeś ??
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK