~~007 napisał(a): ja się zastanawiam czy w ogóle jest bezrobocie .Jak szukam kogoś do pracy przy koszeniu trawy czy przy innych pracach w gospodarstwie (pielęgnacji posesji) to albo jest to robota chaniebna albo chce tyle zarabiać co dyrektor KGKM czy Orlenu i jeszcze wyżywienie i papierosy przy czym papierosy traktują jak by to nie kosztowało nic. Czy to wstyd wziąć kilka posesji emerytów pod opiekę myślę, że miałby ten ktoś całkiem spory zarobek. Ale u nas to trzeba od razu 15 tyś m-cznie .
Święta racja,miałam nie raz do czynienia z takimi co to uskarżają się ,że pracy nie ma ale jak im zaproponować takie prace jak piszesz to by chcieli dobrze zarobić ,dobrze zjeść ,2 paczki papierosów na dzień i jeszcze kilka piw,a bywa ,ze nawet na starcie fajki i alkohol ale potem nie ma roboty bo pijani,nie raz tak mnie wyrolowali ,gonić precz takich , i to prawda ,ze 2 paczki papierosów i kilka butelek piwa oraz pełny obiad traktują jak poczęstunek ,który nic nie kosztuje,i zapłacić za robotę trzeba słono.