andrzej412 napisał(a): Owszem, to jest bardzo dobry żart.... Moje wizyty wyglądają tak, że pani się pyta czy byłem gdzieś na rozmowie w sprawie pracy... To jej grzecznie odpowiadam, że tak byłem, ale nie spełniłem wymogów rekrutacyjnych.... Pani odpowiada "aha" to dam panu kolejny miesiąc....
Gamelin napisał(a): Jeszcze nie słyszałem żeby Urząd Pracy komukolwiek znalazł prace ...
andrzej412 napisał(a): Witam jestem zarejstrowany w UP już 6 msc. Przez 5 msc chodziłem tylko podpisywać "listę obecności", a teraz dostałem skierowanie na staż na który nie spełniam wymagań... No nie wiem co o ty myśleć... I tu moje pytanko: Można zastrzec u Pani w Urzędzie, że pracy będę szukał na własną rękę, nie tracąc przy tym ubezpieczenia ? I statusu osoby bezrobotnej ?
~pracująca napisał(a):Gamelin napisał(a): Jeszcze nie słyszałem żeby Urząd Pracy komukolwiek znalazł prace ...
No to słuchaj ! Ja pracę znalazłam dzięki PUP :]
~MAMA napisał(a): Witam, umowa o pracę zakończyła mi się w sierpniu 2013. w tym czasie zasiłek wypłacał mi zus przez cały rok od stycznia do grudnia (dziecko urodziłam w styczniu), czy mogę się starać o zasiłek dla bezrobotnych. te minimum przepracowane(365 dni w 18mc), czy ten czas kiedy pobierałam zasiłek po zakończeniu umowy wlicza się w dni przepracowane czy tylko do momentu kiedy była umowa? trochę to pogmatwałam ale sama się w tym gubię.
~MAMA napisał(a): Witam, umowa o pracę zakończyła mi się w sierpniu 2013. w tym czasie zasiłek wypłacał mi zus przez cały rok od stycznia do grudnia (dziecko urodziłam w styczniu), czy mogę się starać o zasiłek dla bezrobotnych. te minimum przepracowane(365 dni w 18mc), czy ten czas kiedy pobierałam zasiłek po zakończeniu umowy wlicza się w dni przepracowane czy tylko do momentu kiedy była umowa? trochę to pogmatwałam ale sama się w tym gubię.