Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
BolecFORUM Nowy temat

Urząd pracy- Pytanie...

~hehe niezalogowany
2 października 2012r. o 13:39
andrzej412 napisał(a): Owszem, to jest bardzo dobry żart.... Moje wizyty wyglądają tak, że pani się pyta czy byłem gdzieś na rozmowie w sprawie pracy... To jej grzecznie odpowiadam, że tak byłem, ale nie spełniłem wymogów rekrutacyjnych.... Pani odpowiada "aha" to dam panu kolejny miesiąc....

Tak własnie jest, kto tam bywa to zna realia, przychodzisz podpisujesz liste, a pani łaskawie zadaje magiczne dwa pytania , czy był pan na rozmowie jakieś i czy przegląda pan aktualne ofery, po odpowiedzi tak chwila ciszy i ... kolejna wizyta dnia tego i tego dowidzenia :D

Swoja droga co taki urzad mialby do roboty gdyby kazdemu znaleziono prace, sami byliby ... bezrobotni :D

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~kursantka niezalogowany
2 października 2012r. o 16:34
Ja zapytałam Panią w urzędzie czy może mnie skierować na jakiś kurs skoro nie ma ofert pracy w moim zawodzie i dostałam sie na kasę fiskalną+techniki skutecznej sprzedaży kurs zaliczyłam świadectwo dostałam jeszcze stypendium mi przyznali więc za dojazdy się zwróciło ale urodziłam więc do pracy mnie nikt nie przyjmie narazie ale jestem zadowolona że wyszłam sama z inicjatywą i mam tą kasę fiskalną chociaż bo na własną rękę nie byłoby mnie stać na kurs :)
~pracująca niezalogowany
2 października 2012r. o 17:04
Gamelin napisał(a): Jeszcze nie słyszałem żeby Urząd Pracy komukolwiek znalazł prace ...

No to słuchaj ! Ja pracę znalazłam dzięki PUP :]
~m niezalogowany
2 października 2012r. o 18:07
andrzej412 napisał(a): Witam jestem zarejstrowany w UP już 6 msc. Przez 5 msc chodziłem tylko podpisywać "listę obecności", a teraz dostałem skierowanie na staż na który nie spełniam wymagań... No nie wiem co o ty myśleć... I tu moje pytanko: Można zastrzec u Pani w Urzędzie, że pracy będę szukał na własną rękę, nie tracąc przy tym ubezpieczenia ? I statusu osoby bezrobotnej ?

skoro nie spełniasz wymagań, to czego się obawiasz? i tak cię nie przyjmą na ten staż. a jeśli już to idź tam gdzie cię skierowali i powymyślaj przeszkody jakie stoją ci na drodze do podjęcia tego stażu. wykaż, że się nie nadajesz, nie masz kwalifikacji, kompetencji, zdolności czy czego tam oni wymagają i tyle.
~korwin niezalogowany
2 października 2012r. o 19:00
~pracująca napisał(a):
Gamelin napisał(a): Jeszcze nie słyszałem żeby Urząd Pracy komukolwiek znalazł prace ...

No to słuchaj ! Ja pracę znalazłam dzięki PUP :]

Gratuluję! Jak ci się tam w PUP-ie pracuje?
~MAMA niezalogowany
2 lutego 2014r. o 23:33
Witam, umowa o pracę zakończyła mi się w sierpniu 2013. w tym czasie zasiłek wypłacał mi zus przez cały rok od stycznia do grudnia (dziecko urodziłam w styczniu), czy mogę się starać o zasiłek dla bezrobotnych. te minimum przepracowane(365 dni w 18mc), czy ten czas kiedy pobierałam zasiłek po zakończeniu umowy wlicza się w dni przepracowane czy tylko do momentu kiedy była umowa? trochę to pogmatwałam ale sama się w tym gubię.
11655
#matrunia nieaktywny
3 lutego 2014r. o 0:25
~MAMA napisał(a): Witam, umowa o pracę zakończyła mi się w sierpniu 2013. w tym czasie zasiłek wypłacał mi zus przez cały rok od stycznia do grudnia (dziecko urodziłam w styczniu), czy mogę się starać o zasiłek dla bezrobotnych. te minimum przepracowane(365 dni w 18mc), czy ten czas kiedy pobierałam zasiłek po zakończeniu umowy wlicza się w dni przepracowane czy tylko do momentu kiedy była umowa? trochę to pogmatwałam ale sama się w tym gubię.

wydaje mi się że do momentu kiedy była umowa
~wujek dobra rada niezalogowany
3 lutego 2014r. o 4:51
~MAMA napisał(a): Witam, umowa o pracę zakończyła mi się w sierpniu 2013. w tym czasie zasiłek wypłacał mi zus przez cały rok od stycznia do grudnia (dziecko urodziłam w styczniu), czy mogę się starać o zasiłek dla bezrobotnych. te minimum przepracowane(365 dni w 18mc), czy ten czas kiedy pobierałam zasiłek po zakończeniu umowy wlicza się w dni przepracowane czy tylko do momentu kiedy była umowa? trochę to pogmatwałam ale sama się w tym gubię.

A czy dziecko ma tatusia ?
Dlaczego obcy ludzie mają do niego dopłacać ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza