Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Płacz, smutek, zagubienie

~Gosia niezalogowany
4 października 2012r. o 14:44
Masz rację E :) Odniosłam się do tematu związanego z tą gorszą stroną ;)
BPM , jesień bez względu na swoją piękność i kolory , ma w sobie coś, co niestety sprzyja takim stanom . Tak jak na wiosnę wszystko wydaje się być piękniejsze w nas w środku , tak jesienią coś obumiera, może po to, żeby móc znów się odrodzić.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
6979
E
4 października 2012r. o 14:48
BPM napisał(a): Przeciez jesien to, pora uniesien. Zadnych dolkow nie moze byc.

O właśnie, o takim optymizmie pisałam:)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
9714
#BPM nieaktywny
4 października 2012r. o 14:52
~Gosia napisał(a): Masz rację E :) Odniosłam się do tematu związanego z tą gorszą stroną ;)
BPM , jesień bez względu na swoją piękność i kolory , ma w sobie coś, co niestety sprzyja takim stanom . Tak jak na wiosnę wszystko wydaje się być piękniejsze w nas w środku , tak jesienią coś obumiera, może po to, żeby móc znów się odrodzić.

Bo przeciez wiosna to, pora radosna. Jesienia nic nie obumiera. Jesien to nowe zycie, to czas plodow, zbiorow, i jesiennych siewow. Nasz "srodek" nie zalezy od pory roku.
~Gosia niezalogowany
4 października 2012r. o 14:54
Tylko żeby to wszystko było takie łatwe .
A łatwe bywa tylko wtedy, jak się nie ma problemów.
Jak to się mówi .. syty nie zrozumie głodnego .
A gdy jest "kumulacja" niekoniecznie dobrych i miłych rzeczy, to trudno szukać uniesień w sprawach przyziemnych.
~Gosia niezalogowany
4 października 2012r. o 14:57
BPM napisał(a):
Bo przeciez wiosna to, pora radosna. Jesienia nic nie obumiera. Jesien to nowe zycie, to czas plodow, zbiorow, i jesiennych siewow. Nasz "srodek" nie zalezy od pory roku.

Ale żeby ziarno wydało plon musi obumrzeć, to tak odnośnie tych siewów ;)
Upieram się przy swoim ..zależy i to bardzo , tak jak samopoczucie podczas faz księżyca.
9714
#BPM nieaktywny
4 października 2012r. o 15:06
~Gosia napisał(a): Tylko żeby to wszystko było takie łatwe .
A łatwe bywa tylko wtedy, jak się nie ma problemów.
Jak to się mówi .. syty nie zrozumie głodnego .
A gdy jest "kumulacja" niekoniecznie dobrych i miłych rzeczy, to trudno szukać uniesień w sprawach przyziemnych.

Nie napisalem, ze to jest latwe. To jest szalenie trudne i mozolne, ale mozliwe. Piszesz "kumulacja" tzn., ze cos sie zbieralo w czasie, wiosna, latem, czyli to nie jest wina jesieni. Bo moze wczesniej byla radosc uludy, cos w rodzaju zmyslowego powabu, ktory gubi po drodze sens. Dzisiaj promuje sie powszechny slogan"chrzanic sens i robic swoje".
~Gosia niezalogowany
4 października 2012r. o 15:13
Ta kumulacja to jedna ze spraw i w tym przypadku nie chodziło mi o porę roku :)
Widząc, na szczęście tylko z punktu obserwacyjnego życie niektórych osób, podziwiam ich, że pomimo wszystko to tylko deprecha.
A na temat jesieni mam swoje zdanie , tak jak meteopata na temat stanu pogody ;)
Jednemu nic, inny zaś wyraźnie odczuwa zmiany i żeby faktycznie go zrozumieć to chyba trzeba by było się w niego wcielić.
9714
#BPM nieaktywny
4 października 2012r. o 15:24
~Gosia napisał(a): Ta kumulacja to jedna ze spraw i w tym przypadku nie chodziło mi o porę roku :)
Widząc, na szczęście tylko z punktu obserwacyjnego życie niektórych osób, podziwiam ich, że pomimo wszystko to tylko deprecha.
A na temat jesieni mam swoje zdanie , tak jak meteopata na temat stanu pogody ;)
Jednemu nic, inny zaś wyraźnie odczuwa zmiany i żeby faktycznie go zrozumieć to chyba trzeba by było się w niego wcielić.

Ogromnie sie ciesze, ze na temat jesieni masz swoje zdanie. Moje zdanie na temat kazdej pory roku jest ciagle jednakowe. Pory roku sa przecudowne, piekne i zachecajace do zycia.

Teraz napisze zartem to, co sie odnosi do "wcielenia"
Mojemu sasiadowi akurat teraz krowa sie "wycielila".
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu