Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Drift -zima

525
#MX nieaktywny
22 grudnia 2012r. o 22:26
~;) napisał(a): drift na śniegu to nie drift, jedynie można pouczyć sie albo sprawdzić przy jakiej drodze hamowania auto wpada w poślizg i ewentualnie jak z niego wybrnąć

CAŁKOWICIE się z Tobą nie zgodzę :)

Drift to nie tylko 700 koni przełożone na koła w słoneczny dzień paląc gumy po asfalcie. Drift to sztuka jazdy bokiem, w kontrolowanym poślizgu. Jazdy, a nie krótkotrwałego poślizgu.
Wynika z tego, że zima jest tylko sprzymierzeńcem tych, którzy nie dysponują odpowiednią mocą do tak płynnego zerwania przyczepności, zwłaszcza w trakcie jazdy. Dlatego właśnie nie widzę problemu w tym, żeby trochę podriftować, jaki problem przy pewnej prędkości zaciągnąć ręczny, kontra, gaz i przy wychodzeniu znów trochę ręcznym sobie pomagać.. jakiś problem? Przy odpowiednio ubitym śniegu wystarczy gwałtowny krótki skręt żeby tył poleciał.. szczególnie mając z przodu dwie zimówki a z tyłu letnie.

PS: nie rozumiem tylko jednego "można sprawdzić przy jakiej drodze hamowania auto wpadnie w poślizg"... przecież albo wpadnie, albo nie wpadnie, można mierzyć przy jakiej drodze hamowania auto się zatrzyma.. albo można sprawdzić przy jakiej prędkości i skręcie auto zacznie tracić przyczepność :|
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
23 grudnia 2012r. o 3:04
no ja tam nadal nie jestem fanatykiem takich pogladów, ale jak kto lubi nie zeby zazdrosc bo sam mam tylnionapedowke i przednionapedowke ale jednak tyl to tyl
3145
#hemi nieaktywny
23 grudnia 2012r. o 7:48
~ napisał(a): no ja tam nadal nie jestem fanatykiem takich pogladów, ale jak kto lubi nie zeby zazdrosc bo sam mam tylnionapedowke i przednionapedowke ale jednak tyl to tyl

wiesz każdy sie bawi tym co ma,jeśli MX by kupował auto z myslał o lataniu bokiem lub np owielbiał Omegi czy bawarki to miałby RWD;)

Panowie prosty kompromis:
Fwd do boków nie jest stworzone i nikt nie powie,że jak driftowóz to fwd,ale jak juz jest takie auto i wie do czego służy ręczny i jak sie kręci kierownicą to moze w jakieś tam boki sie pobawić ;)
Mało tego ,fwd wymaga troszke więcej zabawy,bo Mx musi się ewentualnie martwic o ręczny,w rwd raczej wszystko z gazu,u mnie podobnie-ręczny mnie nie interesuje :]

Oczywiście na śniegu mogę sie tak pobawic,jak na asfalt to już za mało mocy :P

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~ niezalogowany
23 grudnia 2012r. o 8:07
zima jest super ,nawet maluszkiem można ładnie bokiem polatać :))
~ecik niezalogowany
23 grudnia 2012r. o 11:46
[img=1356259612_3yptanm.jpg]
525
#MX nieaktywny
24 grudnia 2012r. o 1:52
~ napisał(a): zima jest super ,nawet maluszkiem można ładnie bokiem polatać :))

oczywiście, że maluszkiem też można, jednak jest nie ma przy tym aż takiej frajdy, bo prędkości mizerne i wbrew pozorom kaszlaka trudno kontrolować bo jest bardzo krótki, czyli mały błąd i już jest bączkek zamiast driftu, ale oczywiście frajda znakomita, zwłaszcza dzięki świadomości że ewentualne skasowanie auta = 300-500zł :) :) :) można ćwiczyć dowoli i niemal wszędzie ;)

Dopisane 24.12.2012r. o godz. 01:52:

apropo mojej przednionapędówki.. to oczywiście z wyboru, a dokładniej - z wyborku ekonomiki jazdy. wiadomo, że RWD daje więcej frajdy (również latem), ale niestety małe silniki są zmulone (przeniesienie napędu=spore opory!) a duże niestety więcej palą, ja potrzebuję furmanki której jedną z największych zalet jest niski koszt przebycia 100km drogi, bo sporo jeżdżę, a jeszcze nie tak sporo zarabiam, żeby mi to było obojętne :) a zabawić się autkiem w ziemie.. wiadomo, że się chce ;)
~mir.ko niezalogowany
23 stycznia 2013r. o 7:14
dziecko wypada przy nieplanowanym drifcie...

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza