~ napisał(a):
wizyta prywatna koszt 70zl(ale to było 2 lata temu) ja nie mogłam spac wiec cloranxen na noc i cital przez pol roku rano. Na poczatku brania citalu była masakara, spałam non stop. Drzały mi rece, ataki leku i paniki sie nasilily a potem jakby codziennie zastrzyk adrenaliny przyplyw energi i schudłam 10 kg czułam sie jak młody bóg . Nie wiem co Tobie jest ale mysle ze dr postara Ci sie pomóc, nie wciska zadnej terapi moze i jest skuteczna ale kogo na nia stac"????życze powodzenia i trzymam kciuki
Cital jest bardzo dobry. Ale zanim zadziała musi minąć przynajmniej miesiąc. Dlatego na początku objawy choroby mogą się jeszcze nasilać, zamiast się zmiejszać. Przy Citalu często się chudnie. Ale nie wiadomo, czy jest wynikiem depresji, czy samego leku. Nie wierzę w porady psychologiczne. W depresji często nie zdajemy sobie sprawy z naszego stanu, co może doprowadzić nawet do samobójstwa.
Wiem to z autopsji. Na szczęści po którejś z kolei myśli samobójczej dotarło do mnie, że coś jest nie tak i poszłam do lekarza. Nie lekceważ depresji. To choroba, która nieleczona może być śmiertelna.
Zmoderowano 25.11.2012 godz.19:33 - powód: korekta cytowania (sentinel)