Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Starania o dziecko ...

9882
#pycielek nieaktywny
8 listopada 2012r. o 18:02
Witam wszystkie Panie ! Od 2 lat staram się z mężem o dziecko naprawdę jest ono takie upragnione. Zrobiłam badania okazało się że mam Zespół Policystycznych Jajników zawsze byłam osobą przy kości i zawsze miałam problem z regulacją miesiączki. Nasi Bolesławieccy "ginekolodzy" mówili mi wszystko jest Ok proszę się starac dalej a ja wierzyłam. Nie dawno znalazłam wspaniałą lekarkę z Legnicy jest ona nie tylko ginekologiem ale i endokrynologiem podeszła do mnie z uwagą i przez 3 miesiące brałam tabletki anty Dianne i Glucophage 2 razy dziennie rano i wieczorem wczoraj byłam u niej na kolejnej wizycie i teraz od 5 do 9 dnia cyklu mam brac Clostibegyt na przywrócenie pęcherzyków i jajeczkowana a w 12 dniu cyklu muszę jechac na USG zeby zobaczyc czy pęcherzyki pękają i czy mgę kochać się z moim mężem i czy jajeczko zostanie zapłodnione tak bardzo chciała bym nareście zobaczyć 2 kreseczki w Tescie ... Czy któraś z kobiet przechodzi lub przechodziła podobne problemy ? Czy słyszał ktoś bądz również zażywał te same leki ? Pozdrawiam serdecznie !

Dopisane 08.11.2012r. o godz. 18:02:

Czy naprawdę tylko Ja mam taki problem ;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9863
#obiektywny nieaktywny
8 listopada 2012r. o 19:07
Może lepiej poszukaj informacji na forach dotyczących problemów kobiecych?
Pozdrawiam i życzę zdrowego dzieciątka.
~: niezalogowany
8 listopada 2012r. o 19:09
nie martw sie,choc wiem ze to glupe co powiem .sama z takimi problemami nie jestes.mozna o tym poszukac na necie. duzo par ma taki problem.ja tez staram sie o te upragnione 2 kreski:)chodze do dr jeki.bylismy tez z mezem we wrocku.staramy sie juz ponad 5 lat i wiem jak to boli.zdazylam juz zrobic nawet studia pedagogiczne.nawet jest niania narazie.to bolli jak codziennie widze moja dorastajaca podopieczna a to juz drugie "odchowane"i to nie moje.zluje tylko ze wczesniej nie zaczelam tych staran i badan.ale u naszych lekarzy jak pisalas wszystko jest ok.no coz chyba nie ;( jest mi czasami ciezko nieraz bardzo.mam miesniaka (a to przeszkadza)i za duzo prolaktyny( takiego hormonu i to tez uniemozliwia)wiec biore tabletki ktore mi przepisala na uregulowanie i dalej sie staramy.juz brak mi nadzieji.trzymaj sie.a z twoim przypadkiem ,slyszalam nawt dzis w rozmowach w toku ze mialy dzidziusia tylko ze to BYLO INVITRO.TRZYMAJ SIE DAMY RADE.MAM NADZIEJE:)

Zmoderowano 08.11.2012 godz.22:05 - powód: caps lock (sentinel)
~ niezalogowany
8 listopada 2012r. o 19:31
polecam dr kukułe
~bulina niezalogowany
8 listopada 2012r. o 19:59
Nie trzeba się martwić , też miałam policystyczne jajniki , nieregularne miesiączki , z hormonami kłopoty, i byłam lekko ''przy kości'', a każdy ginekolog mówił :''zdrowa baba , tylko dzieci rodzić, nie brałam żadnych leków, po kilku latach małżeństwa tak po prostu bez leczenia zaszłam w ciązę jak by nigdy nic, mam dwoje dzieci, tylko tyle ,że nie sprawdziły sie lekarskie przepowiednie .że zdrowa i dzieci rodzić , bo oba porody były koszmarem [vacum i kleszcze], acha i jeszcze tyłozgięcie tak ,,ze bywa że bez leczenia mozna doczekać się potomka, jakoś z upływem lat niektóre niedomogi normują się same , życzę ci żeby u ciebie też tak było i żebyś zdrowo urodziła upragnione dziecko.:}
~ niezalogowany
8 listopada 2012r. o 20:19
Jestem po róznych przejsciach ale za pierwszym razem na clo... i luteinie lecialam prawie dwa lata. Pomogla kombinacja clo +estrofem + duphaston. Teraz na tej kombinacji jestem drugi cykl i narazie nic
~ niezalogowany
8 listopada 2012r. o 20:23
slyszalam o klinice w Łodzi,ponoć bardzo skutecznie leczą profesorowie,ale leczenie jest dosyc drogie,lecz nie chodzi tu o invitro.
8869
#MamaZuzi nieaktywny
8 listopada 2012r. o 21:26
pycielek napisał(a): Witam wszystkie Panie ! Od 2 lat staram się z mężem o dziecko naprawdę jest ono takie upragnione. Zrobiłam badania okazało się że mam Zespół Policystycznych Jajników zawsze byłam osobą przy kości i zawsze miałam problem z regulacją miesiączki. Nasi Bolesławieccy "ginekolodzy" mówili mi wszystko jest Ok proszę się starac dalej a ja wierzyłam. Nie dawno znalazłam wspaniałą lekarkę z Legnicy jest ona nie tylko ginekologiem ale i endokrynologiem podeszła do mnie z uwagą i przez 3 miesiące brałam tabletki anty Dianne i Glucophage 2 razy dziennie rano i wieczorem wczoraj byłam u niej na kolejnej wizycie i teraz od 5 do 9 dnia cyklu mam brac Clostibegyt na przywrócenie pęcherzyków i jajeczkowana a w 12 dniu cyklu muszę jechac na USG zeby zobaczyc czy pęcherzyki pękają i czy mgę kochać się z moim mężem i czy jajeczko zostanie zapłodnione tak bardzo chciała bym nareście zobaczyć 2 kreseczki w Tescie ... Czy któraś z kobiet przechodzi lub przechodziła podobne problemy ? Czy słyszał ktoś bądz również zażywał te same leki ? Pozdrawiam serdecznie !Dopisane 08.11.2012r. o godz. 18:02:Czy naprawdę
tylko Ja mam taki problem ;(

Ja zaszlam w ciaze po pierwszym cyklu z Clostibegyt;) Glowa do gory;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza