Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

dziecko ze skazą

~ania niezalogowany
19 listopada 2012r. o 14:24
Witam. potrzebuje rady rodziców dzieci ze skazą białkową.może znacie dobrego lekarz znającego sie na tym
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
19 listopada 2012r. o 20:36
a co tu sie znac? ograniczac dziecku produkty bialkowe i tyle
1799
#koehl nieaktywny
19 listopada 2012r. o 20:47
Dokładnie, najlepiej na początku wykluczyć produkty mleczne jak się karmi piersią. Przy pierwszym zawsze człowiek panikuje, przy drugim jest inaczej i niczym się nie przejmujemy:-).

Pozdrawiam Aga

Zmoderowano 19.11.2012 godz.21:07 - powód: caps lock (sentinel)
~:) niezalogowany
19 listopada 2012r. o 23:11
~ania napisał(a): Witam. potrzebuje rady rodziców dzieci ze skazą białkową.może znacie dobrego lekarz znającego sie na tym

Kiedyś chodziłam z synem do doktora Krajewskiego , brał przez pół roku Ketotifen, te widoczne objawy ustąpiły . Nie zgodzę się z powyższymi wypowiedziami , bo problemy mogą zacząć się znacznie później, wtedy kiedy dziecko dorasta. Nie powinno się bagatelizować pewnych spraw.
~/ niezalogowany
20 listopada 2012r. o 11:52
Myślę, że warto się upewnić czy to jest skaza. Mój syn od urodzenia miał stwierdzoną skazę białkową, dieta, ograniczenia. Jak się okazało choruje na atopowe zapalenie skóry i wcale nie na podłożu pokarmowym. A objawy skórne były jak przy skazie.
~ niezalogowany
20 listopada 2012r. o 12:17
mój synek miał skazę .Karmiłam go bebilonem pepti ,w siódmym miesiącu dostał zupę z marchwi i ziemniaka bo pora i seler też uczulają ,w 10 miesiącu dostał jajko skończyło się mega biegunką i trzydniowym pobytem w szpitalu .Nie wolno mięsa wołowego ani wieprzowego zabielanych zup owoców cytrusowych . Warto poczytac w internecie ,znaleźć dobrego lekarza ,da się to przeżyć .U nas skaza minęła w drugim roku ale synek do dziś nie je jogurtów sera margaryny -ogólnie nie znosi nabiału :)
~ niezalogowany
20 listopada 2012r. o 13:13
mój synek jak był mały miał skaze i to przez czekoladę.Wtedy lekarz mi przepisał maść elokom na receptę minęło ale słodycze i białko ograniczyłam.Myślę że powinno sie pójść do lekarza nawet rodzinnego taki lekarz tez się na tym zna.Ale samej nie kombinować bo to faktycznie może być skaza ale nie musi.
~ niezalogowany
20 listopada 2012r. o 13:17
Jednym z największych moich błędów było podawanie dziecku CIELĘCINY! Oczywiście nie było mleka, jogurtów itp.
Dodatkowo czytam KAŻDĄ ETYKIETĘ : ciasteczka, chleb, czekolada, cukierki, kaszki - WIĘKSZOŚĆ produktów "może zawierać śladowe ilości mleka".

Polecam dr URSZULĘ MARCINIAK WROCŁAW!
Przyjmuje prywatnie , super specjalista i ma barzdo dobry kontakt z dzi8eckiem.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu