Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Gdzie w Bolesławcu kupie tabliczkę "zakaz parkowania" ?

~ niezalogowany
4 grudnia 2012r. o 22:06
Witam, jestem z okolic Bolesławca i mam pytanie, gdzie kupię takie tabliczki typu "zakaz postoju", "zakaz parkowania" itd ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~monika31446 niezalogowany
4 grudnia 2012r. o 22:16
W każdym sklepie BHP są takie tabliczki :)
~joko niezalogowany
5 grudnia 2012r. o 0:06
Tabliczki, jako prywatnie montowane na swojej własności, możesz zamówić na przykład na ul. Polnej ("Szyldy ..."), ale oficjalnych znaków drogowych "zakaz postoju" i żadnych innych nie można sobie samemu ustawiać gdziekolwiek.
~ja niezalogowany
5 grudnia 2012r. o 12:41
Hej kuknij na allegro tam wszystko dostaniesz pozdrowienia
~ niezalogowany
5 grudnia 2012r. o 12:41
napewno w hurtowni na przeciwko BADERA ,tego nad Bobrem
351
#bambo nieaktywny
5 grudnia 2012r. o 15:35
~ napisał(a): napewno w hurtowni na przeciwko BADERA ,tego nad Bobrem

techbol
3046
#sentinel nieaktywny
5 grudnia 2012r. o 16:17
~joko napisał(a): ... ale oficjalnych znaków drogowych "zakaz postoju" i żadnych innych nie można sobie samemu ustawiać gdziekolwiek.

Są takie znaki, o innych (mniejszych) wymiarach, podobne tylko do "oficjalnych", które można postawić na swoim terenie. Na przykład :
[img=1354718976_1wjvsop.jpg]

Jeżeli ktoś zna akt prawny, który temu przeczy, to poproszę o podanie takowego :)
Chętnie się zapoznam.

Ja znalazłem coś takiego:

" Od ustalania zasad i przepisów obowiązujących na terenie prywatnym, a więc także od organizacji tam ruchu jest administrator terenu. I może on ustawiać tam znaki, a także np. umieścić tablicę informującą o zakazie zatrzymywania na zarządzanym przez siebie terenie "dostępnym dla ruchu pojazdów".
Wniosek - obowiązkiem kierowcy wjeżdżającego na taki teren jest przestrzeganie przepisów tam obowiązujących.
Jedynie co może zrobić właściciel, gdy ktoś wjedzie na tak oznakowany teren prywatny, to "użyć" Policji do usunięcia kierowcy ze swojego terenu jako naruszenie prywatności, ale nie ze względu na znak."

GG 2563898
~Jam niezalogowany
5 grudnia 2012r. o 16:31
Podłączam się do tematu. A co zrobić żeby uzyskać taki zakaz np . zakaz parkowania ? dodam, że teren jest przy kamienicy i tuż pod oknami parkuję auta co uniemożliwia zaparkowanie wlaścicieli kamienicy. A może ktoś wie jeszcze ile metrów od budynku przynależy do włascicieli?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza