Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Matki I kwartału 2013

~Lutowa Mamusia niezalogowany
11 grudnia 2012r. o 12:26
Proszę wszystkie mamusie I kwartału 2013 roku o podpisanie petycji w sprawie przedłużenia macierzyńskiego.Nie mogą tak dyskryminować Naszych dzieci...

http://petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ja :0 niezalogowany
11 grudnia 2012r. o 21:49
Popieram!!! (Choć moje dziecko urodzi się z początkiem maja.)
Nagłaśniajcie, przekazujcie dalej!

Powodzenia życzę!
~Anna niezalogowany
11 grudnia 2012r. o 22:44
Ja również popieram i zagłosuję a termin czerwiec :) Korzystając z okazji chciałabym zapytać w którym miesiącu warto pójść do szkoły rodzenia,bo podobno nie tylko rodzić tam uczą ale i ogólnej opieki nad dzieckiem.
12 grudnia 2012r. o 8:10
Ja poszłam w 27 tygodniu :) Lekarz mówił że najlepiej zacząć zajęcia tak 27-28 tydzień :) Niektóre mamy zaczynają chodzić pod sam koniec ciąży,ale ja osobiście nie polecam bo widzę jak te biedne mamy męczą się siedząc ok 1,5 godz na zajęciach. Szkoła rodzenia-świetna sprawa:)Polecam wszystkim mamusiom :)
~Matka II kwartał 2012 niezalogowany
12 grudnia 2012r. o 10:59
Byście się wstydziły!!! uważacie, że przedłużenie urlopu macierzyńskiego jest dobrym rozwiązaniem?? nie zgadzam się z propozycją rządu i waszym lenistwem. Ja właśnie( w tym tygodniu) wróciłam po macierzyńskim do pracy i cholernie się bałam czy szybko dam radę wejść w obowiązki zawodowe i czy mnie zwyczajnie nie zwolnią. Który pracodawca będzie czekał na Ciebie 52 tygodnie!!! zwolnienia polecą równo, ciesz się, że wrócisz prędzej i zaczniesz zarabiać, bo niestety ale nasze Kochane Maluszki to studnia bez dna. Nie kombinujcie już, tylko weźcie się za wychowywanie dzieci i do pracy. A tak szczerze mówiąc to będziecie na skrzydłach lecieć do pracy bo chodź człowiek kocha nad życie swoje Aniołka to zwyczajnie po ludzku chce do ludzi, chce kontaktu z dorosłym człowiek, porozmawiać o czymś innym niż pieluchy, ubranka, zupki i kupki. Więc to pismo mnie śmieszy.
12 grudnia 2012r. o 12:31
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Mój pracodawca będzie bez najmniejszego problemu na mnie czekał i nie posypią się zwolnienia.
Uważam przedłużenie macierzyńskiego za super rozwiązanie,ponieważ po 24 tygodniach macierzyńskiego nie mam z kim zostawić swojego maleństwa,nie wchodzi nawet w rozwiązanie żłobek ponieważ pracujemy z mężem czasami do późnych godzin,a na opiekunkę niestety mnie nie bedzie stać,a tak przynajmniej zostanę z maleństwem dłużej w domu i będę miała chociaż te 60% wypłaty miesięcznie na koncie,bo jak to Pani stwierdziła"Maluszki to studnia bez dna" i każdy grosz się liczy.
~Marcepanowa niezalogowany
30 grudnia 2012r. o 21:26
Twoja sprawa, że marzyłaś, żeby jak najszybciej "uwolnić" się od swojego "aniołka". Pozwól, że inne kobiety będą decydowały za siebie, bo o właśnie o prawo WYBORU walczą i nie martw się - są pracodawcy, dla których 52 tyg. nie jest problemem.
Swoją drogą, Ciebie śmieszy treść petycji, mnie śmieszy frustracja, która bije z każdego napisanego przez Ciebie zdania :). No cóż, nie każda kobieta umie się odnaleźć w dzisiejszych czasach w tak wielu rolach, jakim obecnie musi sprostać. Powodzenia w życiu osobistym i zawodowym ( czasem wiele niepowodzeń wynika z negatywnych emocji, jakie w sobie nosimy, warto pomyśleć o zmianie podejścia do świata - szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko :)

~Matka II kwartał 2012 napisał(a): Byście się wstydziły!!! uważacie, że przedłużenie urlopu macierzyńskiego jest dobrym rozwiązaniem?? nie zgadzam się z propozycją rządu i waszym lenistwem. Ja właśnie( w tym tygodniu) wróciłam po macierzyńskim do pracy i cholernie się bałam czy szybko dam radę wejść w obowiązki zawodowe i czy mnie zwyczajnie nie zwolnią. Który pracodawca będzie czekał na Ciebie 52 tygodnie!!! zwolnienia polecą równo, ciesz się, że wrócisz prędzej i zaczniesz zarabiać, bo niestety ale nasze Kochane Maluszki to studnia bez dna. Nie kombinujcie już, tylko weźcie się za wychowywanie dzieci i do pracy. A tak szczerze mówiąc to będziecie na skrzydłach lecieć do pracy bo chodź człowiek kocha nad życie swoje Aniołka to zwyczajnie po ludzku chce do ludzi, chce kontaktu z dorosłym człowiek, porozmawiać o czymś innym niż pieluchy, ubranka, zupki i kupki. Więc to pismo mnie śmieszy.
~ niezalogowany
30 grudnia 2012r. o 23:35
Jestem mamą już 3-letniej panny:D Nie wyobrażałabym sobie pozostawienia dziecka tak malutkiego z opiekunką, po to by wrócić do pracy, dlatego tez zostałąm na 3-letnim urlopie wychowawczym. Poza tym do pracy przed urodzeniem dojeżdżałam ok. 40km w jedna stronę. Małą karmiłam piersią. Odciąganie pokarmu? Można się "wydoić":D raz na jakiś czas nie dzień w dzień. Macie racje drogie mamy! Walczcie o jak najdłuższy urlop. Dziecko im dłużej jest przy mamie tym lepiej się rozwija. A jak przypomne sobie niedawne perypetie w jednym ze złobków w Polsce to mi naparza jak szalone ze strachu że mogłoby moje maleństwo cos takiego spotkać - z całym szacunkiem dla żłobków w okolicy, ale jednak... Powodzenia!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza