Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jakie ciasta ciasteczka pieczecie na Święta - przepisy i foto.

2087
#Wikunia nieaktywny
17 grudnia 2012r. o 23:17
k1p napisał(a): Też słyszałam o tych metodach, ale nigdy nie praktykowałam. Bo zwyczajnie w nie nie wierzyłam :-)
Następnym razem spróbuję, a od tego tylko dwa kroki do zrobienia pysznych kokosanek :-)
Dzięki dziewczyny :*

to kiedy te kokosanki? ;)

~b napisał(a):
Tak ,to prawda , trzeba po prostu upuścic na podłoge po wyjęciu z piekarnika, ja nazywam ten biszkopt ''rzucany'', domowników uprzedzić ,żeby nie przerazili się łoskotu.:}

ja nie uprzedzam :D i zawsze dorzucę ojejku wypadło mi ;)

http://www.facebook.com/Krawiectwo.Melanii http://wikuniakwl02.wpiernicz.pl/vs
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4122
#karmelka29 nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 7:47
~babitarg napisał(a): kupiłam dzisiaj foremki na orzeszki i rurki
ma ktoś sprawdzony przepis ?

Orzeszki:1kostka margaryny,3szkl.mąki,2jaja,1/4szkl.cukru pudru,1/4 łyżki sody,1/3 łyżki soli...
Białka ubić,cukier rozetrzeć z żółtkami,margarynę zagnieść z mąką..wszystko razem wymieszać i zagniatać ..(można dodać cukru waniliowego,cynamonu lub aromatu do ciast-wedle uznania)
Masa:1margaryna,1/2szkl.wody.1szkl.cukru,3 łyżki cacao,2 szkl mleka w proszku i bakalie(ja dodaje rozdrobnione migdały ,orzechy włoskie i laskowe)
Wychodzą rewelacyjne..pozdrawiam.. :)

Trzeba tak żyć, żeby można było mieć szacunek dla samego siebie.
2210
#bajtek nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 8:15
zula999 napisał(a):
k1p napisał(a): ... a co zrobić, żeby biszkopt nie opadł??

Jak wyciągniesz z piekarnika to drania obróć do góry nogami,wtedy nie opadnie:)

Biszkopt zawsze po upieczeniu trochę opadnie......więc trzeba upiec tak, aby solidnie wyrósł /nie cienki "naleśnik"/.[img=1355814235_z2la7i6.jpg]

Dopisane 18.12.2012r. o godz. 08:13:

u mnie bezwarunkowo piernik......

Dopisane 18.12.2012r. o godz. 08:15:

4553
#Margot2000 nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 10:34
Dziewczyny a może macie sprawdzony przepis na snikersa ?? Dziekuje ;)
4122
#karmelka29 nieaktywny
18 grudnia 2012r. o 10:59
:* ..hejka Margot..polecam Ci przepis P.Ewy Wachowicz...naprawdę pyszne ciacho..

http://www.ewa-wachowicz.pl/ciasto-snickers-id22.html

:) osobiście krócej piekę ciasto bezowe,i na wierzch sypie orzeszki ziemne.. ;)

Trzeba tak żyć, żeby można było mieć szacunek dla samego siebie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza