Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
BolecFORUM Nowy temat

Odpowiedzialność opiekunek przedszkolnych

~Bolesławianka niezalogowany
21 grudnia 2012r. o 13:03
Godzina 11:50 , plac przed kinem Forum. Idzie grupa przedszkolna może 3 - 4 latków , prowadzona przez dwie opiekunki. Na czele grupy opiekunka prowadzi chłopczyka z całkowicie odpiętą kurtką.Zwracam uwagę ,iż dziecko ma rozpiętą kurteczkę a jest mroźno i wietrznie.Marznie.Na to opiekunka - on ma rozwalony zamek.Druga opiekunka od razu dodaje - rodzice za to odpowiadają.Zamurowało mnie.To była odpowiedź opiekunek! Pań, którym zostały powierzone dzieci by sprawowały nad nimi opiekę! Nie pomyslały ,że w tak mroźny dzień , nie należałoby wyprowadzać chłopczyka w takiej kurteczce na spacer.Niechby pozostał w przedszkolu.Jeżeli musiał wyjść na spacer , można byłoby nawet agrafkami pospinac poły kurteczki i w ten sposób zapobiec ewentualnemu przeziebieniu się maleństwa.Nie było agrafek? Można było poły kurteczki założyć na siebie i przepasać każdym sznurkiem.Byłoby to stokroc lepsze niż narażenie dzieciaka na zaziebienie.Brak pomyślunku i odpowiedzialności.Takie panie nie powinny opiekować się dziećmi ani pracować jako opiekunki.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Mama trzylatka niezalogowany
21 grudnia 2012r. o 13:33
Zgadzam się z powyższym w stu procentach. Miejmy nadzieję, że malec jakiegoś poważnego przeziębienia nie złapie.
~Bolesławianka niezalogowany
21 grudnia 2012r. o 13:46
~Mama trzylatka napisał(a): Zgadzam się z powyższym w stu procentach. Miejmy nadzieję, że malec jakiegoś poważnego przeziębienia nie złapie.

Też mam taką nadzieję.Chłopczyk miał kurteczkę koloru granatowego....
~:/ niezalogowany
21 grudnia 2012r. o 13:55
Szok... ciekawe, w którym to przedszkolu takie rzeczy się dzieją.
~ niezalogowany
21 grudnia 2012r. o 14:30
To ja dodam coś innego
Syn mój chodzi do 3klasy .Ktoregos dnia pękły mu spodnie na pupie.Jego pani wzięła igle i nitke i zszyla kawal wielkiej dziury ręcznie,zeby mój syn nie chodził przez cały dzień z diura na pupie-mozna-można nim sie chce:D
9478
#lia nieaktywny
21 grudnia 2012r. o 16:28
Jak się chce to wszystko można a jak się nie chce to gorzej jakby się nie mogło :P
~ niezalogowany
21 grudnia 2012r. o 16:33
lia napisał(a): Jak się chce to wszystko można a jak się nie chce to gorzej jakby się nie mogło :P

Mimo , że chcesz teściowej jakoś się pozbyć nie potrafisz!! :P
8283
#prypiat nieaktywny
21 grudnia 2012r. o 16:38
~Bolesławianka napisał(a): Godzina 11:50 , plac przed kinem Forum. Idzie grupa przedszkolna może 3 - 4 latków , prowadzona przez dwie opiekunki. Na czele grupy opiekunka prowadzi chłopczyka z całkowicie odpiętą kurtką.Zwracam uwagę ,iż dziecko ma rozpiętą kurteczkę a jest mroźno i wietrznie.Marznie.Na to opiekunka - on ma rozwalony zamek.Druga opiekunka od razu dodaje - rodzice za to odpowiadają.Zamurowało mnie.To była odpowiedź opiekunek! Pań, którym zostały powierzone dzieci by sprawowały nad nimi opiekę! Nie pomyslały ,że w tak mroźny dzień , nie należałoby wyprowadzać chłopczyka w takiej kurteczce na spacer.Niechby pozostał w przedszkolu.Jeżeli musiał wyjść na spacer , można byłoby nawet agrafkami pospinac poły kurteczki i w ten sposób zapobiec ewentualnemu przeziebieniu się maleństwa.Nie było agrafek? Można było poły kurteczki założyć na siebie i przepasać każdym sznurkiem.Byłoby to stokroc lepsze niż narażenie dzieciaka na zaziebienie.Brak pomyślunku i odpowiedzialności.Takie panie nie powinny opiekować się dziećmi ani pracować jako opiekunki.

A morze jemu zamek sie rozwalil jak wychodzil z kina a nie przedszkola to jakl mial wroci, juz zaraz trzeba afere robic szukacie tylko sensacji nie macie o czym gadac wredne babska,zajmijcie sie soba i dodam ze nie jestem ta opiekunka z przedszkola

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza