omo napisał(a): Zrobiliście faktycznie testy czy jest to zwykłe pozbycie się kłopotu, bo się piesek znudził? Proszę o skan wyników testów, bo coś za dużo tego ostatnio było....
silvia26 napisał(a): Nie pisałam tego ogłoszenia po to by być atakowaną,lecz po to by znależc suni dom w którym będzie mieć przestrzeń.Ma obecnie 9 miesięcy i waży 25kg to stanowczo za duzo.Przytyła bo ma za mało ruchu ,taki duzy pies musi się wybiegać.Obecnie nasza sytuacja nie pozwla na to by wychodzić z nia na długie spacery.Mąż pracuje w delegacji a ja jestem w zagrozonej ciąży.Więc gdyby ktoś był w takiej sytuacji to jak by postapił.
Chyba lepiej żeby trafiła do domu z ogrodem niż tuczyła się w mieszkaniu.A jak wiadomo o od nadwagi u psów rozwijaja się choroby.Jest sczeniakiem i lubi psocić ale to nam akurat wogóle nie przeszkadza.Odkąd ją mamy córka ma wiecznie kaszel i katar,lakarz stwierdził ze to najprawdopodobniej od psa i lepiej żeby znależć jej inn dom.Córka ma 3 lata i jest za mała na testy skórne.To mam trzymć psa w domu i czekać na testy a w tym czasie córka się astmy nabawi.Nie można nikogo osadzać i wymagac jakiś dowodów.Nikt nie sadził że dojdzie do takiej sytuacji i gdybysmy wiedzieli ze tak bedzie nigdy bysmy jej nie wzieli
Margot2000 napisał(a): Idealni miłośnicy psów,czy byłoby lepiej gdyby dziewczyna napisała (tak tu wyczytałam)"znudził mi się"? Czy wtedy mniej byłoby krytyki? Nie sądzę. Kolejna osoba, która będzie chciała oddać psa w dobre ręce ( z różnych przyczyn) po przeczytaniu WAS pewnie "zgubi" psa na spacerze itp. Więc pomyślcie troszeczkę.Chyba lepiej, że znajdzie się dom dla pieska, w którym będzie szczęśliwy.Pozdrawiam i życzę szybkiego szczęśliwego zakończenia sprawy.