Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Komu pomagać - psom czy ludziom?

~realista niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 18:05
I ja wolę pomagać zwierzętom. Ludziom niekoniecznie. Uważam, że za dużo jest lewusów, śmierdzących leni, dyplomowanych nieudaczników i pacanów wyciągających łapska. Zwracam uwagę znajomym, aby nie dawali pieniędzy (ani nie kupowali jedzenia) żebrającym, bo to hodowanie lumpów proletariackich. Psa można przyuczyć do pilnowania, kota do łapania myszy (ew. do towarzystwa człowiekowi) - będzie z nich pożytek. Z żebrającego lumpa - żaden pożytek dla nikogo nie będzie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~:) niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 18:12
~ napisał(a):
Czy sądzisz , że założyciel tematu, pisząc "pomagać psom czy ludziom?", miał tego typu dylemat na myśli czyli "ratować najpierw życie psa czy człowieka"??!! :>

Zadając pytanie powinien wziąć pod uwagę wszystkie możliwości, również tą, że w niektórych przypadkach nie musi się podejmować decyzji "między".
Nie określił granicy domniemanej pomocy, więc zwróciłam uwagę akurat na taką sytuację.

~Harakiri niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 18:12
Pomóżcie ptaszkom! ;) [img=1357924314_oin6rxr.jpg]
~:) niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 18:20
~realista napisał(a): Psa można przyuczyć do pilnowania, kota do łapania myszy (ew. do towarzystwa człowiekowi) - będzie z nich pożytek. Z żebrającego lumpa - żaden pożytek dla nikogo nie będzie.

Nie zgadzam się , bo i pies może wyrządzić wielką krzywdę, ot choćby zagryźć Ci dziecko.
Nie każdy kot jest skłonny do łapania i również bywa leniwy, a za twoje dobre serducho potrafi nawalić na dywanie .
Nie znasz przyczyny dlaczego ten czy tamten jest żebrakiem, oceniasz po wyglądzie i własnej wyobraźni . A czasami taki człowiek w chwili gdy poczuje się komukolwiek potrzebny zaczyna na nowo żyć, może zdarza się to rzadko , ale jednak. Nawet znam takiego pana, teraz jest operatorem koparki, a kiedyś spał pod kartonami .
Podaję tylko przykłady nie przekreślam zwierząt, a tym bardziej człowieka .
~ niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 20:43

7612
bax
11 stycznia 2013r. o 20:55
~realista napisał(a): I ja wolę pomagać zwierzętom. Ludziom niekoniecznie. .. będzie z nich pożytek. Z żebrającego lumpa - żaden pożytek dla nikogo nie będzie.

Mam kilka zwierząt porzuconych,i znam osobę tzw.," lumpa" :> ...dziś jest szanowanym człowiekiem,znałam tę osobę od dziecka :) ...
Nie wkładaj wszystkich do jednego worka "realisto" :)
~ niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 21:22
~:) napisał(a): Nie określił granicy domniemanej pomocy, więc zwróciłam uwagę akurat na taką sytuację.

W takim razie ciesze się , że nie wpadłaś na pomysł rozważenia sytuacji pomagania przy kąpieli!! :P Nie chce mi się wymyślać więcej sytuacji, które nie wziął pod uwagę zakładając temat :P
2945
Mgosia
11 stycznia 2013r. o 21:27
Ciebie zapewne bym utopiła :> psa też :>

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza