Radioodtwarzacz Kenwood - co do modelu to zależy ile masz gotówki i czy sprzęt używany wchodzi w grę czy tylko nowy.
Nie to żeby inne firmy były złe, ale jak tanio i dobrze to ta firma jest odpowiednia.
Głośniki - zestaw odseparowany to podstawa, z tym że wato wiedzieć czy zamierzasz pędzić go z końcówki radia czy z osobnego wzmacniacza. Ogólnie propozycji jest sporo. Jakieś helixy, może powerbassy, może jakiś zestaw gmsa, np 1765 lub jeszcze lepiej 1865 + osobno tweetery. Możnaby jeszcze parę propozycji wynaleźć, tak do 250 zł.. Właściwie wszystkie te propozycje zagrają poprawnie.
W budżetowym graniu ważniejsze nawet od głośników jest to w jakie drzwi zamierzasz je wstawić. Jeśli drzwi są kompletnie nieprzygotowane (niewygłuszone) to nawet bardzo drogie głośniki zagrają po prostu słabo. Nawet fabryczne głośniki w dobrze przygotowanych drzwiach potrafią zagrać przyjemniej niż nowe głośniki wrzucone w nieprzygotowane drzwi.
Napisz może pierw co chcesz w aucie i jaki masz budżet,bo co innego jak chcesz mieć:
A) po prostu głosno w aucie,czyli głosniki wrzucić w drzwi,lepsze radio,wzmacniacz i tube do bagażnika co ma pierdzilion Watt i wio.
B) chcesz muzyki na poziomie,czyli komponenty markowe (co nie znaczy ,że muszą być bardzo drogie),wygłuszenie wnętrza itp.
Dla jednych inwestycja w audio 700-800 zł to mega kosmos inni wyjdą z założenia ,że za 1500-2000 zł jako tako można coś sklecić:)
P.S. i nie jestem znawcą,tylko stwierdzam fakt iż sąludzie ,którzy lubią słuchac muzyki i postawią na jakośc,a są ludzie ,którzy lubią jak sie ich słyszy i wtedy priorytetem jest subwoofer tzw.no name byle miał te 800-1000watt :]
Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
fajne opcje macie chłopaki ,ale może powiem o co mi chodzi :)czyli tak;znajomy mojej siostry z DE audi a6 JAKIS TAM 2000R, nie wiem co on tam miał zamontowane ale efekt super bez zadnych tub i innych wynalazow , radio na full zero pierdzenia głosnikow czysty dzwiek i bas :
dokładnie chodzi mi o to, jakie radio kupić ,jakie głosniki dopasować ,komplet w drzwi do passata b5.może ma ktoś z was u siebie w aucie zamontowane cos podobnego .
mam na to 1000zł
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.