Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
~ niezalogowany
4 marca 2013r. o 22:02
~dana napisał(a):
~Kowalski napisał(a): Wiedzę jak najbardziej mozna zdobyć, umiejętne googlowanie i masz wszystko.... najcenniejsze jest jednak to czego nie można zdobyć - inteligencja wrodzona :)

Przemysław korzysta po prosto z instruktarzów nadsyłanych mu systematycznie na maila z centrali... stąd te jego posty często takie ni przypiął ni przyłatał

Może i tak, ale jakby korzystał z instruktaży zamiast z "instruktarzów" to może i wyniki byłyby lepsze.

brawo! bezprzecznie glowa duzo wchłoneła zasad poprawnej pisowni.... niestety ewidentne braki tego czego w czym nabyta pomóc nie moze
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
4 marca 2013r. o 23:34
Wybór Janusza Palikota to zły wybór.

Nie jest nic nadzwyczajnego w tym, że ktoś czasem pod wpływem jakiś długotrwałych przemyśleń, refleksji czy douczenia się zmienia poglądy, kształtuje nowe spojrzenie na rzeczywistość.
Żałosnym jednak jest przypadek Pana Janusza, który zmienia poglądy tak często i tak szybko, że dorównać mu może jedynie przemiana kameleona. Zmiany te mają charakter wręcz rewolucyjny, przewrotowy. Gdyby porównać niektóre jego wypowiedzi z tymi z przeszłości to odnosi się wrażenie, że albo jest ich dwóch, albo może ktoś wszczepił mu nowy mózg. Możnaby jeszcze tłumaczyć te dziwne metamorfozy jaką schizofrenią dwubiegunową, rozdwojeniem osobowości?
Ja jednak widzę sprawę tak, że Pan Janusz Palikot to człowiek po prostu zły, zbuntowany i pragnący zemsty na świecie na krzywdy, które doznał w dzieciństwie. Połączenie wewnętrznego gniewu z żyłką do interesów (co jak co, ale biznesmenem zawsze był dobrym) sprawia, że dla u naiwnych , zbuntowanych jest on kim wielkim, madrym. Dla tych co znali go jako zagorzałego kapitalistę, człowieka prawicy, gorliwego katolika - dziś ci ludzie widzą w nim zdrajcę, odszczepieńca i karierowicza. Znowu dla jeszcze innych to tylko binzesmen, który wyczuwa koniunkturę na poglądy lewackie i tylko dlatego obecnie robi za lewaka.

W encyklopedii pod nazwiskiem PALIKOT powinno widnieć rozwinięcie - "inaczej obłudne, chamskie, zakłamane podejście do życia. Kierowanie się chęcią zysku."

3688
#Pynchoon nieaktywny
5 marca 2013r. o 6:18
Pannazdzieckiem napisał(a):
Słusznie :) Trzeba się tego nauczyć . Jednym ze sposobów jest zaspakajanie ciekawości pytającego. Wiadomo , Przemek nie posiada tej umiejętności , najprawdopodobniej w Mądrej Partyjnej Książeczce nie ma na ten temat żadnego odniesienia, paragrafu , instrukcji , wzmianki. Wodzowie zajęci biciem piany również olali lokalny elektorat ... razem z Przemusiem.

Nie sądzisz jednak Drogi Pynchoonie , że ... czym byłoby nasze człowieczeństwo , gdybyśmy nie potrafili wybaczać ?

Dalej Cię nie rozumiem , dlaczego Jaśkowski się naraża ? Po prostu nie łapię :)

Nie mam uwag do Przemysława jako osoby, lecz do poglądów które prezentuje. I nie chodzi mi tu jedynie o prezentowany przez jego partię system wartości, z którym się nie identyfikuję, a również o pomysły prezentowane przez Przemysława, które są sprzeczne z prawem lub których Przemysław nie jest w stanie w żaden konkretny sposób obronić. Wielokrotnie zwracałem mu na to uwagę, zadawałem pytania, jednak Przemysław uznaje, iż nie jestem godzien prowadzić z nim dyskusji :-)

A tak offtop, jeśli idzie o Pana Jaśkowskiego, już Ci mówiłem, nie widzę jakichkolwiek dowodów na to, że komukolwiek się naraża. Prezentuje swoje prywatne opinie, które w mojej ocenie w części są niewiarygodne, także ze względu na manipulowanie przez niego danymi. Nie uważam jednak aby z tego powodu ktokolwiek mógł twierdzić, że mi się naraża.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 marca 2013r. o 6:39
Pynchoon napisał(a): .... Wielokrotnie zwracałem mu na to uwagę, zadawałem pytania, jednak Przemysław uznaje, iż nie jestem godzien prowadzić z nim dyskusji :-)

.

Witam w klubie , ze mną też gadać nie chce. Dobra już nie offtopuję . Miłego dnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
3688
#Pynchoon nieaktywny
5 marca 2013r. o 6:47
Witam w klubie , ze mną też gadać nie chce. Dobra już nie offtopuję . Miłego dnia :)

Właściwie podtytuł nadany przez Przemysława jego artykułowi idealnie oddaje to co się dzieje na forum:

Przemysławie, nadarza się niebywała okazja, aby zademonstrować Tobie jako przedstawicielowi butnej, bezkrytycznej i aroganckiej władzy, że się bardzo, bardzo się mylisz. :-)
7029
#casablanca nieaktywny
5 marca 2013r. o 8:25
Pynchoon napisał(a): .... Wielokrotnie zwracałem mu na to uwagę, zadawałem pytania, jednak Przemysław uznaje, iż nie jestem godzien prowadzić z nim dyskusji :-)

.

Przedstawiający się jako Pan M, nie rozmawia z tymi co zadają niewygodne pytania, co chcą wiedzieć coś więcej niż mówią jego populistyczne formułki, brane garściami z reklamówek Ruchu Palikota. Nie chce gadać z tymi, którzy nie zgadzają się na manipulowanie sobą.

cynik - człowiek, co zna cenę wszystkich rzeczy, a nie zna wartości żadnej z nich...
3688
#Pynchoon nieaktywny
5 marca 2013r. o 9:01
casablanca napisał(a):
Przedstawiający się jako Pan M, nie rozmawia z tymi co zadają niewygodne pytania, co chcą wiedzieć coś więcej niż mówią jego populistyczne formułki, brane garściami z reklamówek Ruchu Palikota. Nie chce gadać z tymi, którzy nie zgadzają się na manipulowanie sobą.

Nie mam nic przeciw manipulacji, każdego dnia manipulujemy i jesteśmy manipulowani, jednak można to robić subtelniej, w sposób nawet urzekający, a niestety Pan M chyba nie ma na to ochoty. Zgadzam się z tobą, że karmienie nas przez Przemysława populistycznymi formułkami, połączonymi z żerowaniem na cudzym nieszczęściu, jest akurat manipulacją na najniższym poziomie, która wywołuje co najmniej oburzenie.

Dopisane 05.03.2013r. o godz. 09:01:

I prośba do Przemysława, aby na priv trafiały rzeczywiście wiadomości prywatne, a nie dotyczące dyskusji na forum. Jeśli jakaś dyskusja toczy się publicznie, taka forma powinna zostać przez wszystkich uszanowana.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
5 marca 2013r. o 10:19
Intencją Panów nie jest wymiana poglądów ani nawet odniesienie się do problemu nagradzania się przez urzędników na wszystkich szczeblach.Intencją Panów jest dowalenie autorowi.Ignorując główny wątek cały czas ponawiane są osobiste wycieczki.
Chętnie mogę rozmawiać jednak nie mogą Panowie oczekiwać że będę się spinał na każdą zaczepkę anonimowego internauty.
Nie mam pretensji za ataki , takie życie .Jednak wypadało by aby rozmowa choć trochę była ta temat.
Proponuję dotychczasowe wymiany zamknąć grubą krechą i zacząć od nowa .
Zapraszam do otwarcia na nowo tematu.
" Czy w dobie gdy wszystko drożeje i brakuje pieniędzy nawet na ratowanie życia i zdrowia obywateli branie nagród przez pracowników budżetowych jest przyzwoite czy nie ? "

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.