Przemyslaw napisał(a): Niezadowolenie społeczne ? To raczej niezadowolenie pewnych grup zawodowych , które wcale się nie martwią o los podatnika.Wykorzystują swoją siłę dla wyrwania ile się da sobie.Walka z umowami śmieciowymi to tylko nośne hasełko.Gdy trzeba ustanowić porządną kwotę wolną dla wszystkich oraz minimalną stawkę godzinową to Solidarność ogon pod siebie i do nory.
~ napisał(a):Preczzkomuna napisał(a):
Dzięki temu, że była wolnaamerykanka robotnik amerykański jako pierwszy jeździł samochodem.
Marzy Ci się poddaństwo? niewolnictwo? pracodawca nasz pan i władzca? Polityk nasz pan i władzca? jeszcze trochę i kosynierzy wrócą, z konkretnym celem :)
Preczzkomuna napisał(a):
Chłopie weź zajrzyj do książek a nie wygadujesz takie głupoty. Jakie niewolnictwo?? Niewolnictwo to Ty masz teraz. W XIX wieku w ameryce była całkowita wolność gospodarcza, państwo do niczego się nie wtrącało stąd taki wielki napływ ludzi z europy do ameryki i wielki rozkwit.
Preczzkomuna napisał(a):
Chłopie weź zajrzyj do książek a nie wygadujesz takie głupoty. Jakie niewolnictwo?? Niewolnictwo to Ty masz teraz. W XIX wieku w ameryce była całkowita wolność gospodarcza, państwo do niczego się nie wtrącało stąd taki wielki napływ ludzi z europy do ameryki i wielki rozkwit.
~ napisał(a): ... Po to płacimy podatki, aby państwo, mądre państwo dbało o spokojny, równy i sprawiedliwy rozwój naszego państwa, a nie tylko dla tych, co "kręcą lody" kosztem obywatela-pracownika.
Pannazdzieckiem napisał(a):
I tu się z Kolegą niestety zgodzić nie mogę :) Podatki płacimy , nie dla zrównoważonego rozwoju społeczeństwa , tylko tym co już mają , a chcą mieć jeszcze więcej. Ale mam nadzieję , że któregoś dnia, Naród otrząśnie się i powie basta ... i pokaże gest Kozakiewicza... różnym chapaczom :)
Czas na mnie , miłego :)
~ napisał(a): przeciwny jestem całkowitemu wycofaniu się polityki prospołecznej państwa. Z prostej przyczyny, pozostawienie 30% obywateli samych z ubóstwem, w ubóstwie, to niesprawiedliwość i eksterminacja narodu. Efekt byłby taki, że dalej ci co mają dużo, będą mieli więcej, a ci co mało jeszcze mniej. To już prowadzi do rozwarstwienia, i dalej do rewolucji, i dalej do komuny, której przecież jesteś tak przeciwny. Napływ i emigracja do Ameryki wiązała się przede wszystkim z ziemią niczyją, oraz jej rozdawnictwem. Co powiedział Boryna do Jagny? "Jedżmy do Ameryki, tam dadzą nam tyle ziemi ile będziemy mogli obrobić". Po to płacimy podatki, aby państwo, mądre państwo dbało o spokojny, równy i sprawiedliwy rozwój naszego państwa, a nie tylko dla tych, co "kręcą lody" kosztem obywatela-pracownika.
Preczzkomuna napisał(a):
Panna ten kryzys sztucznie spowodowali bankierzy i przekupieni politycy by wziąć sobie władzę nad gospodarką. Państwo nie wywiązało się ze swoich obowiązków w dziedzinie bicia monety. Stąd kryzys.