Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
~Preczzkomuną niezalogowany
26 lutego 2013r. o 20:04
Ja jestem za tym by państwo w ogóle nie zabierało ludziom. No może na wojsko, policje i (cząstkową!) administrację. Co Pan Przemysław na to?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
7029
#casablanca nieaktywny
26 lutego 2013r. o 20:17
Przemyslaw napisał(a): [...] Wszystkim tchórzliwym tyldom i anonimom przypominam -- rozdawać i brać to można swoje.
[...]
Szanowni Hipokryci , wstydzicie się sami siebie .
Ja nie głoszę populistycznych haseł z żądaniem grantów od społeczeństwa .Głoszę o opamiętanie się władzy .Głoszę aby mniej zabierano ludziom.

Nikt Pana nie słucha, bo do tego trzeba mieć autorytet. Brakuje Panu predyspozycji, nie nadaje się Pan do polityki. Na dodatek brakuje Panu klasy i kultury. Wysuwa Pan jakieś zarzuty rodzicom chorych dzieci?! że nie popierają RP? Więcej Pan traci niż zyskuje na tej dyskusji na bolcu. I to nie ważne, że mówi to Panu anonim, że się nie przedstawiam. Zwyczajnie nie mam przyjemności się z Panem poznawać i wcale nie mam takiego obowiązku.

"Głoszę o opamiętanie się władzy .Głoszę aby mniej zabierano ludziom"

a to zdanie powyżej to niski populizm, ludzie już nie uwierzą w "głoszenie", śmiech na sali!

Dla mnie jest Pan kolejnym karierowiczem i populistą, który na dodatek niewiele wie, niewiele potrafi i zwyczajnie się nie nadaje. A szkoda, bo kiedy zaczął PAn się wypowiadać na bolcu, pomyślałem zobaczymy, może ktoś mądry? Myślę, że rozczarował Pan nie tylko mnie.

cynik - człowiek, co zna cenę wszystkich rzeczy, a nie zna wartości żadnej z nich...
~ Kaliszczak niezalogowany
26 lutego 2013r. o 20:24
Przemyslaw napisał(a):
Ja nie głoszę populistycznych haseł z żądaniem grantów od społeczeństwa .Głoszę o opamiętanie się władzy .Głoszę aby mniej zabierano ludziom.

... głoszę, aby samemu dostać się do "koryta".
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 lutego 2013r. o 20:34
Jak będziecie mieli chwilkę poczytajcie to :

http://wolnemedia.net/gospodarka/dochod-podstawowy-dla-wszystkich/

Jest to nieco zbieżne z Twoim postulatem Poeto po tysiac dla każdego i kompletnie odmienne od neoliberalizmu. Doktryne szoku przerabiamy od 20 lat i jest co raz gorzej ... może czas na zmiany , czyli JOW i odchudzenie państwa , a następnie społeczny interwencjionizm. I kwestia podstawowa nacjionalizacja banków. :) Co Wy na to ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
26 lutego 2013r. o 20:45
jestem ,,za,,
ale o co chodzi? ;)

Dopisane 26.02.2013r. o godz. 20:44:

żartowałem...hehehe ;)

Dopisane 26.02.2013r. o godz. 20:45:

jak zwykle w tym miejscu, należy spodziewać sie kolejnego linka... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
7029
#casablanca nieaktywny
26 lutego 2013r. o 20:56
Pannazdzieckiem napisał(a): Jak będziecie mieli chwilkę poczytajcie to :

http://wolnemedia.net/gospodarka/dochod-podstawowy-dla-wszystkich/

Jest to nieco zbieżne z Twoim postulatem Poeto po tysiac dla każdego i kompletnie odmienne od neoliberalizmu. Doktryne szoku przerabiamy od 20 lat i jest co raz gorzej ... może czas na zmiany , czyli JOW i odchudzenie państwa , a następnie społeczny interwencjionizm. I kwestia podstawowa nacjionalizacja banków. :) Co Wy na to ? :)

poczytałem :) ciekawa inicjatywa! warta przemyślenia. Ja miałem nawet dalej idący pomysł. Ostatnio pojawiły się pomysły naszych mądrych polityków o federacyjnym kierunku UN. I tak sobie myślę, co za tym się kryje. Siłą rzeczy federowanie się odbiera nam w jeszcze większym stopniu naszą suwerenność. CZy być za tym, czy nie? Gdyby federacja oznaczała zrównanie zarobków?! zrównanie zasiłków?! w Uni Europejskiej?! Jeżeli chodzi o ceny? to przecież w wielu dziedzinach płacimy tak samo jak w Europie Zachodniej, zdarza się jednostkowo, że nawet więcej! wiąże się to także z pytaniem, czy być za wprowadzenie waluty unijnej. Przyznam się, że w tym zakresie nadal mam więcej pytań niż odpowiedzi. :)

cynik - człowiek, co zna cenę wszystkich rzeczy, a nie zna wartości żadnej z nich...
2900
#falco nieaktywny
26 lutego 2013r. o 21:00
i ja porównuje ceny tutaj do cen w Polsce i co ciekawe,niektóry produkty są tańsze ...
jak to się ma do zarobków, to już inna kwestia...

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 lutego 2013r. o 21:04
Niech nas ręka Boska broni przed euro. Pomysły federacyjne europejskiego państwa , to tylko przykrywka do centralizacji władzy eurokratów, wyjdzie nam to bokiem przez utratę i tak znikomej suwerenności. Przyznam szczerze ostatnimi czasy coraz chetniej słucham JKM i Michalkiewicza , polecałbym do przemyślenia. Pożegnam się już , dobrej nocy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.