Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
7029
#casablanca nieaktywny
26 lutego 2013r. o 21:37
Pannazdzieckiem napisał(a): Niech nas ręka Boska broni przed euro. Pomysły federacyjne europejskiego państwa , to tylko przykrywka do centralizacji władzy eurokratów, wyjdzie nam to bokiem przez utratę i tak znikomej suwerenności. Przyznam szczerze ostatnimi czasy coraz chetniej słucham JKM i Michalkiewicza , polecałbym do przemyślenia. Pożegnam się już , dobrej nocy :)

Tak. Przyjęcie euro to jest temat do głębokich przemyśleń. Na szczęście jest czas na te przemyślenia. Panna, USA to jest państwo federacyjne i ma się dość dobrze. Gdyby zachować suwerenność w kilku kluczowych dziedzinach? gdybyśmy zyskali gospodarczo? Gdyby cała Unia na tym skorzystała łącznie z nami? Bo gospodarczo Europa staje się mało konkurencyjna! Gdyby po drodze struktury Uni odchudzić z biurokracji? Bo ciekawe, od początku naszych przemian, biurokracja miała się znacznie zmniejszać! a co się dzieje, biurokracja rośnie i nie tylko u nas, ale i UNia mnoży birokrację, a to są realne pieniądze. Tak właściwie przed podjęciem decyzji należy przeprowadzić wiele analiz.

cynik - człowiek, co zna cenę wszystkich rzeczy, a nie zna wartości żadnej z nich...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Preczzkomuną niezalogowany
26 lutego 2013r. o 22:10
Chciałbym zaznaczyć, że federacja amerykańska powstawała na fundamentach kapitalizmu, wolnego rynku, a unia europejska eurosocjalizmu. Więc jeśli pójdziemy w strone wolnej wymiany, wolnego handlu i rynku przy doskonałej konkurencji to jak najbardziej ale niestety amria urzędasów z brukseli mnoży się jak króliki i tylko uprzykrza ludziom życie wprowadzając jeszcze więcej przepisów i regulacji. Orwell chyba był prorokiem.
~alik niezalogowany
26 lutego 2013r. o 22:36
Przemyslaw napisał(a): ...Ruch Palikota potępia wykradanie pieniędzy podatników... Ja nie głoszę populistycznych haseł z żądaniem grantów od społeczeństwa...

Ruch Palikota jedną reką głosuje przeciwko wykradaniu pieniędzy podatników a drugą zapuszcza głęboko do kieszeni z pieniędzmi publicznymi, pochodzącymi od tych podatników i wygarnia stamtąd do swojej partyjnej kasy 11 milionów zł rocznie.
To są właśnie granty od społeczeństwa i to jest właśnie hipokryzja "panieM" !
3148
#Skumbria nieaktywny
26 lutego 2013r. o 23:10
Przemyslaw napisał(a): [...] Wszystkim tchórzliwym tyldom i anonimom przypominam -- rozdawać i brać to można swoje.[...]

to zalezy :)

zerknij se pan na ten material:

http://www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/moralnosc-posla,308677.html

w kontekscie pana apelu do wandy n. wypowiedz pana szefa ok 12 min. to istna perelka :D

Przemyslaw napisał(a): Szanowni Hipokryci

:]

www.szlachetnapaczka.pl
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
27 lutego 2013r. o 8:28
casablanca napisał(a): .... Panna, USA to jest państwo federacyjne i ma się dość dobrze. .

Mylisz się Poeto , USA miało się dobrze , ale już się nie ma. Podobnie Europa traci konkurencyjność ponieważ rzeczywistą władzę na Świecie sprawują korporacje finansowe. Globalizacja pozwala im na produkcje śmieci , tam gdzie chcą i bezcłowe sprzedawanie , absolutnie wszędzie … wszędzie tam , gdzie zostało jeszcze trochę grosza do wyszarpnięcia. O biurokracji , to mi się już nawet pisać nie chce . Wiesz przecież czym jest feudalizm , biurokraci wszystkich krajów to , tak na dobrą sprawę wasale banksterów, dlatego mnożą się , jak króliki.

~Preczzkomuną napisał(a): Chciałbym zaznaczyć, że federacja amerykańska powstawała na fundamentach kapitalizmu, wolnego rynku, a unia europejska eurosocjalizmu.

Zgadza się , dopóki Kennedy żył. Unię wiązał bym nawet z faszyzowaniem . Jeszcze raz Ci powtarzam Drogi Kolego , że wolny rynek dzisiaj to utopia , jak socjalizm . Bardzo bym sobie go życzył , wierz mi , dopóki nie pogonimy banksterów , nie ma co marzyć o wolnym rynku.

Chodzą słuchy , że Orwell nie jest prorokiem , ponoć miał dostęp do materiałów źródłowych twórców globalizacji i NWO . Pieniądze i władza , są jak narkotyk , kto wpadnie w pułapkę , ten się nie wyleczy , dopóki nie zrozumie sensu życia.

Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
27 lutego 2013r. o 12:09
Pannazdzieckiem napisał(a): Jeszcze raz Ci powtarzam Drogi Kolego , że wolny rynek dzisiaj to utopia , jak socjalizm . Bardzo bym sobie go życzył , wierz mi , dopóki nie pogonimy banksterów , nie ma co marzyć o wolnym rynku.

Miłego dnia Wam życzę :)

Jak sama nazwa wskazuje WOLNY RYNEK to prowadzenie działalności gospodarczej bez ingerencji administracji.Ponieważ to jest niemożliwe należy tą ingerencję przynajmniej ograniczyć w maksymalnie możliwym zakresie.W obecnym czasie rządzący mając dostęp do pieniędzy oraz ustawodawstwa przejmują rolę pseudo gospodarzy.Inwestują w budowle dające im rozgłos , poklask w grupie emerytów rencistów i pracowników budżetowych oraz miejsca pracy pozostające w ich bezpośredniej dyspozycji.
Nie ma obowiązku zadłużania się w bankach u " BANKSTERÓW "

Zmoderowano 27.02.2013 godz.12:16 - powód: Cytowanie (Hegemon)

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~Bogdan niezalogowany
27 lutego 2013r. o 12:27
~alik napisał(a):
Przemyslaw napisał(a): ...Ruch Palikota potępia wykradanie pieniędzy podatników... Ja nie głoszę populistycznych haseł z żądaniem grantów od społeczeństwa...

Witam. ...Ruch Palikota potępia wykradanie pieniędzy podatników... i nie tylko !!!!! Ruch Palikota tez nie zgadza sie z KORUPCJA jaka mi zafundowala rodzina mojej ex. Polecam forum "WYCENA DOMU -PRZEKRENT. Pozdrawiam wszystkich .

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
27 lutego 2013r. o 12:28
Przemyslaw napisał(a): ...Nie ma obowiązku zadłużania się w bankach u " BANKSTERÓW "

Miałem iść zapalić , ale wobec takiej ignorancji pozostać spokojnym nie mogę .

Panie Przemku , politycy od dzwudziestu lat , a może i dalej w przeszłość , nie bacząc na swe obowiązki zadłużają Naród . Paligłupa również się to tyczy . Najładniej określił to Pan Bloom na forum Czwartej Rzeszy >

eurokrólikówrozmnażającychsięnieustannie :) (Preczzkomuną ;) )

&NR=1&feature=endscreen

Mam nadzieję , że język polski nie jest dla Pana trudnością ... jest tłumaczenie dość dokładne :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza