Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Oleńka w "Starówce"
4605
lestat
5 lutego 2013r. o 15:01
Nie wiem czy to taki dobry pomysł. Jedzenie się skiepściło w Oleńce. Byłem na sylwka w Galerii i jedzenie było dosyć kiepskie, a w stołówce na jana pawła zawsze jest to samo, na początku sie starali, było rozmaite jedzenie i smaczne, ale od dłuższego czasu wszystko jest na jedno kopyto i bez smaku albo tłuste.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mir.ko niezalogowany
5 lutego 2013r. o 15:05
a wejscie bedzie z kartą Vip czy bez ? :)
~zorientowany niezalogowany
5 lutego 2013r. o 15:10
~mir.ko napisał(a): a wejscie bedzie z kartą Vip czy bez ? :)

Bez.
~ niezalogowany
5 lutego 2013r. o 17:35
~MMARTUR napisał(a): "Restauracja ta będzie serwowała smakowite jedzenie [...]" Ostatnio na studniówce w Galerii jakoś to jedzenie nie było takie smakowite. Devolay'e niedosmażone, krwiste i pełno sałatek z kapusty pekińskiej. W krokietach z mięsem też trudno było mięsa się doszukac. Po prostu porażka. Chyba coś się tam popsuło i to bardzo.

Bo kapusta pekińska tania jak barszcz ,dlatego tyle jej napychają ,a poza tym to chyba większość ludzi zjada co popadnie i nie narzeka ,a powody różne,w domu jedza gorzej,albo nie chce im się robić sobie jedzenia,albo nie potrafią ,więc im smakuje to co jest ,choć moim zdaniem w Bolesławcu ogólnie podają jedzenie [obojętnie gdzie] zbyt tłuste,mało lub nie doprawione,zbyt proste i przeważa smażenina,nasiąkłe tłuszczem kotlety,placki itp,za mało warzyw w zestawach obiadowych,za mało surówek,raz tylko udało mi się w zyciu zjeść w B-u obiad ,który mi odpowiadał,ogólnie jest jednakowo,zbyt tłusto, kiedy poprosiłam o bukiet z jarzyn ,skończyło się na sennym marzeniu.
~ niezalogowany
5 lutego 2013r. o 20:30
~Karmen napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a): pare lat temu gdy organizowałam swoje wesele zadzwoniłam do Pani włascicielki ,,Oleńki" z zapytaniem ofertę lecz w czasie rozmowy wyszło, że po obiedzie nie zmieniane są sztućce na czyste. Okropnie mnie to zraziło i zrezygnowałam na rzecz innej restauracji, w której były i sztućce i talerze wymieniane po kazdym posiłku. Ale mam nadzieję, że od tamtej pory kultura zawodu uległa polepszeniu i na pewno pójdziemy z mężem na obiadek , mam nadzieje smaczny i w przystepnej cenie ;)

nie zmieniało się sztućców bo ukladane byly i chyba są podwójne tak wię po obiedzie jedne byly zabierane z talerzami a w czasie wesela wiele razy są wymieniane talerze i sztućce jak zachodzi taka potrzeba lub na życzenie gościa rownież :P :P

nie, byłam na weselu w 2007 roku u koleżanki w dawnej 10 na Jana Pawłą i tam te

sztucce nie były wymieniane. Dlatego zapytałam wprost o ta wymiane bo inaczej nie przyszło by mi to do głowy aby zadać takie pytanie. Wtedy Pani mi powiedziała , że sztućce po obiedzie nie są zmieniane i posługujemy sie cały czas tymi samymi a nie zapasowymi jak sugerujesz.Podkreslam było to pare lat temu ale tak było.

Byłam w styczniu 13r. na studniowce i rowniez nie były zmieniane. Obsługa zbierała talerze po obiedzie i "sztućce proszę sobie zostawić"

To prawda obsługa spadła na psy to nie to co jakieś 3 lata temu Pani Tosiu niech Pani odzyska tamtych ludzi bo byli dobrzy a tych od samej głowy trzeba zmienić bo to prawda że już tak nie skaczą kolo gości
~Bożena też solenizantka! niezalogowany
5 lutego 2013r. o 20:38
~z Bolesławca napisał(a): Więcej takich przedsiebiorców i miasto nie będzie straszyło pustkami, chcemy zorganizować Dzień Kobiet, aby Panie miały gdzie wesoło i przyjemnie w dobrym "Babskim Towarzystwie" spedzić czas, bo każdej z Nas jest to bardzo potrzebne, dlatego zapraszamy wszystkie chętne Panie. Gościnnie udzielać będzie szczególowych informacji i sprzedawać zaproszenia Biuro Perfekt o którego renomie nikt w Bolesławcu nie wątpi.
Ponieważ Właścicielka PERFEKTU to też KRYSTYNA więc pomyslałyśmy o zorganizowaniu Regionalnych Imienin KRYSTYN w dniu 13 maca. Ja jako jedyna z Bolesławca i okolicy brałam kilka razy udział w Ogólnopolskich Imieninach KRYSTYN i jest to naprawdę bardzo miła Impreza. Niestety w tym roku nie pojadę do Gdyni więc stąd inicjatywa zorganizowania Imienin Krystyn z Bolesławca i okolicy w Bolesławcu. Tą drogą proszę o przekazywanie Kryśkom z rodziny lub znajomym, że zamierzamy się fajnie bawić w swoje imieniny 13 marca, a Pani Tosia z Oleńki jest gotowa to nam zorganizować.

PS czekamy również na inne ciekawe pomysły które mogły by być realizowane u p. Tosi w Oleńce w Sarówce. Pozdrawiam

A czy zapomniałyście ze tego dnia jest też Bożeny? Nieładnie!
Jeszcze restauracja nie otwarta a już takie dyskryminacje!
~Julita niezalogowany
5 lutego 2013r. o 21:18
Witam, jeśli chodzi o ,,Oleńkę", to byłam na kilku imprezach organizowanych przez Panią Tosię i jestem bardzo zadowolona. Jedzenie jest tam takie, które smakuje większości gości, a to jest najważniejsze, bo nigdy nie dogodzi się każdemu. Byłam w ,,Galerii" gościnnie na weselu w sierpniu i w tym roku mam zamiar odbyć tam swoje.

Pozdrawiam Panią Tosię i życzę powodzenia w prowadzeniu nowo otwartej restauracji w rynku!
~Zainteresowany niezalogowany
5 lutego 2013r. o 23:41
~ napisał(a):
~Karmen napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a):
~ napisał(a): pare lat temu gdy organizowałam swoje wesele zadzwoniłam do Pani włascicielki ,,Oleńki" z zapytaniem ofertę lecz w czasie rozmowy wyszło, że po obiedzie nie zmieniane są sztućce na czyste. Okropnie mnie to zraziło i zrezygnowałam na rzecz innej restauracji, w której były i sztućce i talerze wymieniane po kazdym posiłku. Ale mam nadzieję, że od tamtej pory kultura zawodu uległa polepszeniu i na pewno pójdziemy z mężem na obiadek , mam nadzieje smaczny i w przystepnej cenie ;)

nie zmieniało się sztućców bo ukladane byly i chyba są podwójne tak wię po obiedzie jedne byly zabierane z talerzami a w czasie wesela wiele razy są wymieniane talerze i sztućce jak zachodzi taka potrzeba lub na życzenie gościa rownież :P :P

nie, byłam na weselu w 2007 roku u koleżanki w dawnej 10 na Jana Pawłą i tam te

sztucce nie były wymieniane. Dlatego zapytałam wprost o ta wymiane bo inaczej nie przyszło by mi to do głowy aby zadać takie pytanie. Wtedy Pani mi powiedziała , że sztućce po obiedzie nie są zmieniane i posługujemy sie cały czas tymi samymi a nie zapasowymi jak sugerujesz.Podkreslam było to pare lat temu ale tak było.

Byłam w styczniu 13r. na studniowce i rowniez nie były zmieniane. Obsługa zbierała talerze po obiedzie i "sztućce proszę sobie zostawić"

To prawda obsługa spadła na psy to nie to co jakieś 3 lata temu Pani Tosiu niech Pani odzyska tamtych ludzi bo byli dobrzy a tych od samej głowy trzeba zmienić bo to prawda że już tak nie skaczą kolo gości

Ciekawe opowieści, do Twojej wiadomości od lat pracująca tam załoga się nie zmienia, a standard obsługi nie obniżył się. Wiem bo znam kilku tamtejszych pracowników a osobiście byłem tam na weselu. Jeśli chodzi o studniówki... szczerze współczuję pracownikom, ponieważ nie ma nic gorszego niż obsługa 400 osobowej grupy pijanych, niewychowanych, naćpanych, aroganckich nastolatków.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza