Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Zerwijmy łańcuchy!

~champion2 niezalogowany
8 września 2013r. o 5:02
Koordynator Akcji w Legnicy -Ośrodek Szkolenia Psów "CHAMPION", tel. 694 381 614, serdecznie zapraszamy !
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2663
#blues nieaktywny
8 września 2013r. o 14:22
A zerwijcie,zerwijcie,niech sie szwendaja bezpańskie,niech trafiają do schronisk,taka teraz moda ,ze wszystkie psy na salony,niegdys psiska na łańcuchach bywały i było dobrze,miały miskę i pana ale teraz lepiej niech trafiaja do schronisk niż by miały byc na łańcuchu.Łańcuch ma być w miare długi i nieciężki i trzeba na spacery psa zabierać i bedzie dobrze.Pewnie ,ze mały pies nie powinien być uwiązany w dodatku na krótkim łańcuchu i bez możliwości ruchu ,ale już z tymi wymaganiami co do psów to przesada często,co sie dziwić ,ze ludzie wyrzucają.Sa takie psy .które musza być na łańcuchach.I to jest niedorzeczne porównywać człowieka do psa,zakładac sobie obrożę itp,pies nie myśli tak jak człowiek i nie czuje krzywdy na łańcuchu,[oczywiscie z mozliwością spacerów.wybiegania się].Zastanawia mnie jedno: dlaczego nie ma obrońców krów na przykład? Tyle z nich pozytku ,żywicielki można powiedzieć,mleko to podstawa żywienia i jakos nikt nad krowami nie kwili ,ze całe życie na łańcuchach?
3145
#hemi nieaktywny
8 września 2013r. o 14:32
blues pół biedy jak psiak ma długi łańcuch , z którego i tak jest np w nocy spuszczany ,aby pilnował posesji.
A własciciel zapewnia odpowiednią budę i paszę dla psiaka.

Gorzej jak panem jest zwykły kat ,który da psiakowi 1.5m łańcuch i to tyle psiak ma z życia ,do tego np.w zimie rzuci żarcie rano do miski ,które po 20min jest zimne ,a później zamienia się w zamrożoną bryłe ,której zwyczajnie nie zje:(
W lecie podobnie, z tym,że tutaj akurat z wodą szału niema ,nierzadko psiaki są bez wody :(
I niektórzy w tym nie widzą problemu bo to "tylko" pies ;([img=1378643523_kpokg3e.jpg]

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
2663
#blues nieaktywny
8 września 2013r. o 14:51
Zgadzam sie w pełni z Twoją wypowiedzią mysle jednak wciąż i mam nadzieję ,ze takie buraczaństwo cebulowe już powymierało i nie ma juz takich typów ,żeby tak gnębić psa.Osobiście to raz mi sie przytrafiło ujrzeć króliki na podwórzu w mróz,z pozamarzaną wodą i jedzeniem ,dosłownie na skałę ,chude ,głodne,ale psa jakoś nie.Bo to juz jest przegięcie ,zeby tak nie dbać.
3145
#hemi nieaktywny
8 września 2013r. o 22:29
oj pewnie nie jedno miejsce takie jest gdzie psiak jest traktowany jak rzecz-metr łancucha i zamrozona pasza :(

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
4469
#Patrzalski nieaktywny
8 września 2013r. o 23:03
Niestety tak jest :( Kiedyś też podchodziłem do takich spraw obojętnie ,teraz płaczę na taki widok . Mam dwa psy i uwierzcie mi ,że niejeden człowiek chciałby być tak traktowany jak moje psy .Widziałem psy postrzelone dla zabawy ,osobiście ratowałem psa przed utopieniem w przeręblu ,wyciągnąłem z narażeniem własnego życia psa myśliwskiego który uciekł z polowania i topił się w częściowo zamarzniętej wodzie . Nauczyłem się kochać i szanować zwierzęta ,nauczyłem się tego sam ! Nikt mi nie pokazał jak się to robi. Jestem jaki jestem :) Nie wszyscy mnie lubią za moje poglądy,ale wdzięczność od zwierzaków jest czymś wyjątkowym .
Jak wyciągnąłem psa z zamarzającej wody ,jego "towarzysz" "posokowiec bawarski" mało nie zgubił ogona z radości :) To było piękne ,sam uratowany też merdał oblodzonym ogonkiem ,to było naprawdę duchowe przeżycie ,czułem że zrobiłem coś dobrego .
2663
#blues nieaktywny
8 września 2013r. o 23:09
Przyjacielu jesteś WIELKI.Dziękuję Ci. Ja tez ratuję i pomagam zwierzakom ale kudy mi tam do Ciebie. :* :)
4469
#Patrzalski nieaktywny
8 września 2013r. o 23:33
Kiedyś pani z Bolesławca pomogła mi znaleźć pomoc dla postrzelonej suczki.Nie podam żadnych namiarów bo chyba mi nie wolno :) Ale bardzo dobrze ją wspominam ,pani Bogusławo kłaniam się . Weterynarze też z Bolesławca ,pomogli wyciągnęli śrut z łapki,namierzyłem kto strzelał i mam nadzieje ,że więcej się to nie powtórzy.
Mam takką sobie myśl ; Jeśli nie potrafisz kochać zwierzęcia ,tak bezwarunkowo jak ono kocha Ciebie .. to jaką miłość możesz pokazać człowiekowi ,który jest bardziej wymagający ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.