Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Praca dla Ciebie
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Bałkańskie Święto Pity już w sobotę!
10897
#Anonim10897 nieaktywny
18 września 2013r. o 20:47
Falco , Ty prowokatorze :D :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
18 września 2013r. o 20:48
:D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5183
magnum44
18 września 2013r. o 20:54
falco napisał(a): hej ,,rewolwerku,, :)

nie masz czasem jutro na obiadek ruskich z cebulką?

wpadlibyśmy z Virgo... :D



:| :| Skąd wiedziałeś ?!
Oprócz cebulki, skwarki z boczusia:)

Pitę i tak lubię :):)
Mama robi pyszną, ale moja ciocia jeszcze lepsiejszą ! Mniam :)


Dopisane 18.09.2013r. o godz. 20:54:

Zapomniałam się przywitać:(

Witam :)

Virgo :*
Falco :*

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5799
CZARNULA83
18 września 2013r. o 20:54
falco napisał(a):
nie masz czasem jutro na obiadek ruskich z cebulką?



Ja miałam dzisiaj :> mniam :P :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
18 września 2013r. o 20:56
...skwareczki
takie chrupiące :|
łoł....już mnie ssie.... :|

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10897
#Anonim10897 nieaktywny
18 września 2013r. o 20:58
Przepis na smaczne pierogi ruskie :
Przepis na 4 porcje (ok 60-70 sztuk)

CIASTO:
•3 szklanki mąki
•1 szklanka ciepłej wody
•1 1/2 łyżki stopionego masła
FARSZ:
•500g ugotowanych ziemniaków
•250g twarogu
•2 średnie cebule
•sól i pieprz

1.Najpierw wyrób gładkie ciasto, nie podsypując go zbyt wiele mąką, gotowe owiń folią i zawiń w ściereczkę, tak pozostaw na 30-50 min.
2.Teraz czas na farsz: na patelni rozpuść 2 łyżki masła i zeszklij na małym ogniu drobno posiekaną cebulkę. Ser i ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj do niej cebulkę, przyprawy i gotowe.
3.Ciasto bardzo cienko rozwałkuj i wykrawaj szklanką koła, nałóż łyżeczkę farszu i zagnieć pieroga.
4.Gotowe pierożki gotuj na średnim ogniu w osolonej wrzącej już wodzie przez 5 minut, dodatkowo możesz je jeszcze podsmażyć z dwóch stron na masełku z cebulką i gotowe.
PS Farszu nie żałuj, wręcz przeciwnie upychaj go w pierożki :)

Falco , na pewno będą smakowały zrobione przez się :D


Dopisane 18.09.2013r. o godz. 20:58:

Witaj Magnum44 , przepraszam , powinnam na początku komentarza Cię powitać...mea culpa ;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
18 września 2013r. o 21:01
CZARNULA83 napisał(a):
falco napisał(a):
nie masz czasem jutro na obiadek ruskich z cebulką?



Ja miałam dzisiaj :> mniam :P :D


ale z Ciebie sąsiadka :>
w kapciach bym przyśmigal... :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5799
CZARNULA83
18 września 2013r. o 21:06
falco napisał(a):
ale z Ciebie sąsiadka :>
w kapciach bym przyśmigal... :D


Hehehe ja taki łakomczuch :P po kryjomu zjadłam :|
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Dni otwarte w Ultima
REKLAMAMrowka zaprasza