Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych
~WiNUB niezalogowany
27 lutego 2014r. o 21:28
Pora chyba już skończyć tę licytację po której stronie było więcej bandytów, morderców i suki n synów. Jednych i drugich już szlak trafił i tych "wyklętych" i "niewyklętych". Pies z nimi tańcował! :P
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Iza niezalogowany
27 lutego 2014r. o 21:35
~ napisał(a):
Droga, tutaj nie ma przestrzeni do rozmowy nt ZW tutaj chodzi aby na podstawie nieliczynch czesto naciaganych historii ukazac ZW jako zbrodniarzy podobnych do tych z UPA.

Oczywiście, że mojemu adwersarzowi o to chodzi.

Dostał konkretną odpowiedź i dalej się rzuca, a to mu już na pewno ciśnienie podniesie, jak przeczyta :D , bo znalazłam coś o kpt. Romualdzie Rajsie „Burym”, tak w odpowiedzi:
http://forum.to.com.pl/konarski-walczy-o-prawde-i-honor-dla-kpt-burego-t21329/

Pozdr. :)
~zyb niezalogowany
27 lutego 2014r. o 21:52
Dzieci ubeków tą propaganda i konfabulacją powodujecie że hańba z waszych ojcow przechodzi prosto na was. Prawdy nie nalezy sie bać, ale godnie ja przyjąc.
211
skorn
27 lutego 2014r. o 22:14
Gość chce odpowiedzi, ale sam nie podaje źródeł.

<i>
~ niezalogowany
27 lutego 2014r. o 22:15
~zyb napisał(a): ....Prawdy nie nalezy sie bać, ale godnie ja przyjąc.

No właśnie, więc nie ma co się bać prawdy, że wśród tych "wyklętych" było również niemało morderców i zwykłych bandziorów. :P
211
skorn
27 lutego 2014r. o 22:19
Dlatego 99,9% tych, którzy bandytami nie byli, nie zasługuje na swoje święto. Tylko pogratulować logiki.

<i>
5134
#TOjsienka nieaktywny
27 lutego 2014r. o 22:51
~ napisał(a):

Tylko 3 proste pytania - wystarczy mi odpowiedź tak/nie.

Nie wysilaj się,to niema sensu i tak nie przegadasz.Przecież tylko oni dziadków,pradziadków,stryjków i ciotki potracili.Ty się nie znasz ;)
Sorry moi pradziadkowie,prababcie,stryjkowie,ciotki i wujki ale ja akurat pierdziele to wszystko i się poddaję.Na wuj wam też to wszystko było?-sie pytam :|
Zastanawiam się tylko nad jednym.Skoro ludzie się tak zwalczali wzajemnie bo jeden należał tu drugi tu i skaczecie sobie do oczu to dlaczego mi się rodzina nie powystrzelała na dzień dobry jak się poznali po wojnie.Według tego co gadacie robiąc jakieś podziały to powinno tak być.
Wszędzie trafiają sie krec .nięci zwyrodnialcy którzy swoim postępowaniem potrafią zagłuszyć dobre uczynki ogółu co nie znaczy że wszyscy tacy są.
To się też tyczy MW.Prawdziwi może maja jakąś ideę i nie koniecznie chcą to osiągnąć przemocą ale za chwile znajdą sie jakieś tępe łyse łby co z braku zajęcia poczują sie prawdziwymi polakami po to tylko by gnębić nielicznych i też sie wtedy zaszufladkuje całą organizacje.

Zastosowana autokorekta

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
211
skorn
27 lutego 2014r. o 23:08
Podziały to robi twój anonimowy bohater 82.177.215.*** stosujący odpowiedzialność zbiorową rodem z hitlerowskich Niemiec. I to bez podawnia źródeł. Po prostu rzuca liczbami tak, jak mu pasuje.

Jesteście siebie warci, bo oboje macie znajomość historii głęboko w dupie. Ale do dyskusji to pierwsi.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza