TOjsienka napisał(a):~ napisał(a):
Tylko 3 proste pytania - wystarczy mi odpowiedź tak/nie.
Nie wysilaj się,to niema sensu i tak nie przegadasz.Przecież tylko oni dziadków,pradziadków,stryjków i ciotki potracili.Ty się nie znasz ;)
Sorry moi pradziadkowie,prababcie,stryjkowie,ciotki i wujki ale ja akurat pierdziele to wszystko i się poddaję.Na wuj wam też to wszystko było?-sie pytam :|
Zastanawiam się tylko nad jednym.Skoro ludzie się tak zwalczali wzajemnie bo jeden należał tu drugi tu i skaczecie sobie do oczu to dlaczego mi się rodzina nie powystrzelała na dzień dobry jak się poznali po wojnie.Według tego co gadacie robiąc jakieś podziały to powinno tak być.
Wszędzie trafiają sie krec .nięci zwyrodnialcy którzy swoim postępowaniem potrafią zagłuszyć dobre uczynki ogółu co nie znaczy że wszyscy tacy są.
To się też tyczy MW.Prawdziwi może maja jakąś ideę i nie koniecznie chcą to osiągnąć przemocą ale za chwile znajdą sie jakieś tępe łyse łby co z braku zajęcia poczują sie prawdziwymi polakami po to tylko by gnębić nielicznych i też sie wtedy zaszufladkuje całą organizacje.
skorn napisał(a): ~toruńskie termy zapomniał dodać, że podczas kopiuj-wklej korzystał ze słynącej z obiektywizmu strony zolnierzeprzekleci.wordpress.com prowadzonej przez niewiadmo kogo, bo jej twórcy boją sie podpisać.Dopisane 27.02.2014r. o godz. 15:32:~ napisał(a): 44-47 r.
"...wśród ofiar podziemia zbrojnego było też 5043 bezbronnych cywilów, w tym 2655 rolników i 691 gospodyń domowych oraz 187 dzieci do lat 14.
Ocenia się, że po stronie „wyklętych” zginęły 7672 osoby."
źródło?
~toruńskietermy napisał(a): Chciałem, próbowałem pokazać że oceny zasług ówczesnych żołnierzy nie są - bo nie mogą być - czarno-białe. Za przykład posłużył mi życiorys jednego oficera - bohatera/bandyty bo tak tylko można go określić.
skorn napisał(a):skorn napisał(a): ~toruńskie termy zapomniał dodać, że podczas kopiuj-wklej korzystał ze słynącej z obiektywizmu strony zolnierzeprzekleci.wordpress.com prowadzonej przez niewiadmo kogo, bo jej twórcy boją sie podpisać.Dopisane 27.02.2014r. o godz. 15:32:Dopisane 27.02.2014r. o godz. 23:44:~ napisał(a): 44-47 r.
"...wśród ofiar podziemia zbrojnego było też 5043 bezbronnych cywilów, w tym 2655 rolników i 691 gospodyń domowych oraz 187 dzieci do lat 14.
źródło?~toruńskietermy napisał(a): Chciałem, próbowałem pokazać że oceny zasług ówczesnych żołnierzy nie są - bo nie mogą być - czarno-białe. Za przykład posłużył mi życiorys jednego oficera - bohatera/bandyty bo tak tylko można go określić.
Towarzysz toruńskie termy dokonał rozliczenia całego podziemia antykomunistycznego na podstawie jednego życiorysu.
Faktycznie, lepiej żebyś nie dyskutował na tematy, o których nie masz żadnego pojęcia.
~ napisał(a): Zostawcie kontrowersyjny temat wyklętych...jest nudny
~toruńskietermy napisał(a): "...wśród ofiar podziemia zbrojnego było też 5043 bezbronnych cywilów, w tym 2655 rolników i 691 gospodyń domowych oraz 187 dzieci do lat 14.