Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych
~toruńskietermy niezalogowany
27 lutego 2014r. o 23:31
TOjsienka napisał(a):
~ napisał(a):

Tylko 3 proste pytania - wystarczy mi odpowiedź tak/nie.

Nie wysilaj się,to niema sensu i tak nie przegadasz.Przecież tylko oni dziadków,pradziadków,stryjków i ciotki potracili.Ty się nie znasz ;)
Sorry moi pradziadkowie,prababcie,stryjkowie,ciotki i wujki ale ja akurat pierdziele to wszystko i się poddaję.Na wuj wam też to wszystko było?-sie pytam :|
Zastanawiam się tylko nad jednym.Skoro ludzie się tak zwalczali wzajemnie bo jeden należał tu drugi tu i skaczecie sobie do oczu to dlaczego mi się rodzina nie powystrzelała na dzień dobry jak się poznali po wojnie.Według tego co gadacie robiąc jakieś podziały to powinno tak być.
Wszędzie trafiają sie krec .nięci zwyrodnialcy którzy swoim postępowaniem potrafią zagłuszyć dobre uczynki ogółu co nie znaczy że wszyscy tacy są.
To się też tyczy MW.Prawdziwi może maja jakąś ideę i nie koniecznie chcą to osiągnąć przemocą ale za chwile znajdą sie jakieś tępe łyse łby co z braku zajęcia poczują sie prawdziwymi polakami po to tylko by gnębić nielicznych i też sie wtedy zaszufladkuje całą organizacje.

Chciałem, próbowałem pokazać że oceny zasług ówczesnych żołnierzy nie są - bo nie mogą być - czarno-białe. Za przykład posłużył mi życiorys jednego oficera - bohatera/bandyty bo tak tylko można go określić. Swoje wcześniejsze zasługi przekreślił bandyckim zakończeniem swojej działalności. Bandyta zawsze będzie bandytą - kolor czerwony czy czarny nie ma tu żadnego znaczenia.
Nie jest możliwa dyskusja z osobami które prezentują poglądy podobne do "skorna".
Życzę wszystkim hucznego świętowania.
Na tym kończę na chamskie zaczepki nie odpowiadam.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
27 lutego 2014r. o 23:44
skorn napisał(a): ~toruńskie termy zapomniał dodać, że podczas kopiuj-wklej korzystał ze słynącej z obiektywizmu strony zolnierzeprzekleci.wordpress.com prowadzonej przez niewiadmo kogo, bo jej twórcy boją sie podpisać.Dopisane 27.02.2014r. o godz. 15:32:
~ napisał(a): 44-47 r.

"...wśród ofiar podziemia zbrojnego było też 5043 bezbronnych cywilów, w tym 2655 rolników i 691 gospodyń domowych oraz 187 dzieci do lat 14.

Ocenia się, że po stronie „wyklętych” zginęły 7672 osoby."

źródło?

Dopisane 27.02.2014r. o godz. 23:44:

~toruńskietermy napisał(a): Chciałem, próbowałem pokazać że oceny zasług ówczesnych żołnierzy nie są - bo nie mogą być - czarno-białe. Za przykład posłużył mi życiorys jednego oficera - bohatera/bandyty bo tak tylko można go określić.

Towarzysz toruńskie termy dokonał rozliczenia całego podziemia antykomunistycznego na podstawie jednego życiorysu.

Faktycznie, lepiej żebyś nie dyskutował na tematy, o których nie masz żadnego pojęcia.

<i>
~ niezalogowany
27 lutego 2014r. o 23:53
Zostawcie kontrowersyjny temat wyklętych...jest nudny
~toruńskietermy niezalogowany
28 lutego 2014r. o 0:12
skorn napisał(a):
skorn napisał(a): ~toruńskie termy zapomniał dodać, że podczas kopiuj-wklej korzystał ze słynącej z obiektywizmu strony zolnierzeprzekleci.wordpress.com prowadzonej przez niewiadmo kogo, bo jej twórcy boją sie podpisać.Dopisane 27.02.2014r. o godz. 15:32:
~ napisał(a): 44-47 r.

"...wśród ofiar podziemia zbrojnego było też 5043 bezbronnych cywilów, w tym 2655 rolników i 691 gospodyń domowych oraz 187 dzieci do lat 14.

źródło?
Dopisane 27.02.2014r. o godz. 23:44:
~toruńskietermy napisał(a): Chciałem, próbowałem pokazać że oceny zasług ówczesnych żołnierzy nie są - bo nie mogą być - czarno-białe. Za przykład posłużył mi życiorys jednego oficera - bohatera/bandyty bo tak tylko można go określić.

Towarzysz toruńskie termy dokonał rozliczenia całego podziemia antykomunistycznego na podstawie jednego życiorysu.

Faktycznie, lepiej żebyś nie dyskutował na tematy, o których nie masz żadnego pojęcia.

Tym jadem kiedyś się udławisz - czego ci po chrześcijańsku życzę!
~Iza niezalogowany
28 lutego 2014r. o 5:46
~ napisał(a): Zostawcie kontrowersyjny temat wyklętych...jest nudny

To nie czytaj, jest wiele innych weselszych tematów na forum, np. Zostań Miss Bolesławca ;) .

A jeżeli przestaniemy pasjonować się historią naszego kraju, czcić polskich bohaterów, to nasze wnuki będą łykać jak młode pelikany zreinterpretowaną " wiedzę" o nizi ojcach, nazi matkach, dobrych bolszewikach, o Zachodniej Ukrainie, nie o Małopolsce/ Galicji Wschodniej i polskich obozach zagłady, przepraszać Niemców, Rosjan, Ukraińców,... że podjęliśmy walkę broniąc swoich praw, że nie daliśmy się do końca wybić.

Pozdr.

211
skorn
28 lutego 2014r. o 16:49
~toruńskietermy napisał(a): "...wśród ofiar podziemia zbrojnego było też 5043 bezbronnych cywilów, w tym 2655 rolników i 691 gospodyń domowych oraz 187 dzieci do lat 14.

ŹRÓDŁO?

<i>
3812
#antykomercjalista nieaktywny
28 lutego 2014r. o 18:10

...
...

...Ale synowie ziemi nocą się zgromadzą śmieszni karbonariusze spiskowcy wolności będą czyścili swoje muzealne bronie przysięgali na ptaka i na dwa kolory...Z.H.
211
skorn
28 lutego 2014r. o 18:36
http://www.rp.pl/artykul/10,1090628-Kita--Miatkowski--Mieszkowski-wsrod-ekshumowanych-na-Powazkach.html

Niech towarzysz toruńskie termy przeczyta życiorysy ofiar wyciągniętych ze śmietnika na Powązkach a potem niech powie rodzinom ofiar, że nie zasługują na pamięć, bo przeczytał w jakims opracowaniu, którego źródeł nie chce podac, że mordowali gospodynie domowe.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza