Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych
~ niezalogowany
3 marca 2014r. o 19:45
Gdy JPII odwiedzał Polskę, budziły się najgorsze upiory złego, atakowały z wyjątkową zaciętością.... Teraz mamy świętio wyjątkowe, święto naszych największych bohaterów, obudził się fobiak.....
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 marca 2014r. o 20:04
~ja napisał(a):
nie mausera a mosina. reszta się zgadza

Dziękuję za skorygowanie :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2161
#fobiak nieaktywny
3 marca 2014r. o 20:45
~ napisał(a): Gdy JPII odwiedzał Polskę, budziły się najgorsze upiory złego, atakowały z wyjątkową zaciętością.... Teraz mamy świętio wyjątkowe, święto naszych największych bohaterów, obudził się fobiak.....

fobiak sie nie obudzil, fobiak chcial poznac tych wszystkich twoich bohaterow, a noz widelc by sie trafil jakis, o ktorym nie slyszalem. zapoznalem sie z dostepnymi ich zyciorysami i czynami bohaterskimi i nic nie znalazlem godnego zaslugi. nawet rozmawialem z niektorymi, jedynym ich problemem w ostatnich latach to ich renty, za malo dostaja. swoje czyny bohaterskie kwituja, "a to mnie juz wtedy nie bylo, wtedy to juz siedzialem we wiezieniu i nie wiem co sie dzialo" (oni sa calkiem normalni)
co ma JPII z tym wspolnego, na swojej drodze robil to do czego zostal powolany, rozgrzeszal. nie chce zadnych rozliczen, zemsty, czy szkalowania poszczegolnych "bohaterow" nie bede tez wznosil okrzykow jak narodowcy, nie przeszkadzaja mi ich pomniki i ulice, od czasu do czasu bede przypominal kim i jacy byli tylko po to aby ten kto sie czuje polakiem sie nie zachwial na prawa strone i na nia runal, swieczki im nie zapale bo dla mnie bohaterami nie beda, nawet jesli nasze instytuty i koryciarze ich wyzloca calkowicie.
~ niezalogowany
3 marca 2014r. o 21:48
Oczywiście dla równowagi o komunistycznych zbrodniarzach też będziesz przypominał?Tak żeby za dużo młodych ludzi na lewo się nie przechyliło
2161
#fobiak nieaktywny
3 marca 2014r. o 22:14
jakich znowu komunistycznych, mamy czasy poprawnego wyrazania sie
wyjasnij mi, gdzie byl komunizm w europie, kto byl komunista?
dlaczego zadne z panstw europejskich nie mialo w nazwie komunistczna
zlodziei socjalistycznych nazwasz komunistami a bandytow bohaterami

czytalem w innym temacie, ze narodowcowi wybili bandziory pol rodziny po stronie ojca
to gdzie byli wtedy twoi partyzanci, ze nie bronili polakow, chwalicie sie, ze mieliscie ich 300.000, no gdzie oni byli jak ich polacy potrzebowali?
~ niezalogowany
3 marca 2014r. o 22:31
zwał ich jak zwał a o kogo mi chodzi to dobrze wiesz tylko głupa palisz.Niech ci będzie,AKowcy to mordercy i bandyci a utrwalacze władzy ludowej to bohaterowie.Dyskusja z tobą nie ma sensu
211
skorn
3 marca 2014r. o 23:01
Nie przesadzajmy z tą prawicowością wyklętych. Armia Krajowa była siłą zbrojną reprezentującą w okupowanej Polsce emigracyjny rząd. A w rządzie tym byli nie tylko endecy, ale i socjaliści i ludowcy. I podobnie było z samą AK, z którą scalały się i NSZ, i Gwardia Ludowa (WRN), i Bataliony Chłopskie. Po wojnie akowcy działali dalej w strukturach antykomunistycznych.

Tylko PPR trzymała się z boku i założyła swoją Gwardie Ludowa (PPR). Bardziej im było po drodze ze zbrodniarzem Stalinem, niż z polskim rządem. A po wojnie szli do pracy w MO i UB, gdzie dalej realizowali swoje antypolskie pasje.

<i>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 marca 2014r. o 23:17
skorn napisał(a): Nie przesadzajmy z tą prawicowością wyklętych....

Kurcze ... Młody , zadziwiasz mnie, nie wiedziałem , że potrafisz zluzować z tonu :D

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza