Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych
3812
#antykomercjalista nieaktywny
3 marca 2014r. o 16:01
:D :> no to mamy już dwóch komunistów w Bolesławcu? Ej nie szalejcie, bo dwóch nazw ulic wam Towarzysze nie damy :D :D :D i dla was taki inny wierszyk, ładny pełen miłości i" komunistycznego dobra i przyjaźni":
W Poroninie na wierzbinie,
wiszą jaja po leninie.
Wiatr je kołysze, w LEWO w prawo,
a komuniści biją BRAWO !!!

"Koledzy" komuniści, czy możemy liczyć na jakieś obchody waszych świąt w Bolesławcu? 1 maja, 17 październik a może teraz na dniach 5 marca zdechł stalin. Może z tej okazji zrobicie jakieś obchody. I nie jestem złośliwy :/ :D , chcę wam tylko Towarzysze pomóc, żeby wasi bohaterowie też mogli zaistnieć, "znowu".
Czy towarzysze komuniści, też chcecie tak jak wasi przedwojenni koledzy z KPP żeby nasz kraj stał się kolejną sowiecką republiką? Teraz się stosowna sytuacja nadarza, biorąc pod uwagę co dzieję się na Ukrainie macie szanse.....

17IX, Katyń, wywózki na zimny daleki wschód, i ta powojenna komunistyczna "wolność, szczęście, prawda i radość"....to pewnie wymysły jakichś chorych historyków?? tak Towarzysze??czy ..nie?

p.s. Skorn, podziwiam Cię że masz tyle cierpliwości do czerwonego... ;)

...Ale synowie ziemi nocą się zgromadzą śmieszni karbonariusze spiskowcy wolności będą czyścili swoje muzealne bronie przysięgali na ptaka i na dwa kolory...Z.H.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
3 marca 2014r. o 16:10
~drit napisał(a): W tym uroczystym dniu na co drugim słupie powinni wisieć esbecy ....(

No to co drugie drzewo jest wolne. Jest więc sporo miejsca dla takich baranów jak ty. :P
2161
#fobiak nieaktywny
3 marca 2014r. o 17:13
antykomercjalista napisał(a): :D :>
Czy towarzysze komuniści, też chcecie tak jak wasi przedwojenni koledzy z KPP żeby nasz kraj stał się kolejną sowiecką republiką? Teraz się stosowna sytuacja nadarza, biorąc pod uwagę co dzieję się na Ukrainie macie szanse.....

17IX, Katyń, wywózki na zimny daleki wschód, i ta powojenna komunistyczna "wolność, szczęście, prawda i radość"....to pewnie wymysły jakichś chorych historyków?? tak Towarzysze??czy ..nie?

anttykomercjalisto, nie wiem do jakiej szkoly chodziles przez lasy dolnoslaskie i zanim doszedles to juz bylo po lekcjach, ja mialem blisko wiec sie koncentrowalem nad tym co pani mowila. jesli wiesz co to religia czy tez wiara to powinienes wiedziec co oznacza ideologia, teoria i teza albo utopia. kapital marksa to teoria, przedstawil jeden z mozliwych systemow i wyjanil na czym polega. on nie byl praktykiem jak lenin czy stalin i nie byl zadnym rewolucjonista. byc komunista to nie znaczy wprowadzic system komunistyczny bo komunista nie zapomina o tym, ze to jest ideologia a kazda ideologia to utopia. lenin i stalin tez chodzili do szkoly przez bory tak samo jak i ty i nie doczytali marksa do konca.
sa sekty religijne, ktorych przywodcy uwzaja sie za boga, sa tez niedouczeni, ktorzy uwazaja sie za komunistow mi to nie przeszkadza. jestem komunista z tego powodu, ze nie przepadam za imperializmem, wyzyskiem, niesprawiedliwoscia (sprawiedliwosc to tez utopia) bez ograniczenia, no i jezus mi sie podoba, marks piszac kapital ukradl mu solidarnosc z biednymi, sa tacy, ktorzy twierdza, ze jezus byl pierwszym komunista.
mysle, ze teraz juiz zrozumiales, ze komunizm to tylko ideologia, ktora sie mozna kierowac w zyciu tak samo jak naukami religii. w imie ideologii tak samo jak w imie religii mozna mordowac ale trzeba znalezc glupszych od siebie aby mordowali bez zastanawiania sie.
~Iza niezalogowany
3 marca 2014r. o 18:05
skorn napisał(a):
Polska bezpieka i NKWD rozprawiało się polskim podziemiem. Nic dziwnego, że nie czekali z założonymi rękami, aż ich wszystkich wybiją albo ześlą na Sybir.

Dokładnie, a jeżeli weźmie się pod uwagę, że ponad 70% żołnierzy partyzantki niepodległościowej pochodziło z rodzin chłopskich, następne 10% z robotniczych, to władza ludowa rozprawiła się nie tylko z "burżuazją i obszarnikami".

Pozdr. :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 marca 2014r. o 18:17
fobiak napisał(a): ... jestem komunista z tego powodu, ze nie przepadam za imperializmem, wyzyskiem, niesprawiedliwoscia ...

Dokładnie :)

Zamordyzm , to zamordyzm. Suworow pisał o tym , że gdy ruszała kontrofensywa pod Stalingradem to jeden na pięciu Ruskich miał mauzera. Za nimi szło NKWD z bronią automatyczną , nie strzelali do Niemców , tylko w plecy krajanom ... dla podbudowania morale, oczywiście.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~007 niezalogowany
3 marca 2014r. o 18:45
odniosę się do obchodów poświęconych żołnierzom wyklętym . Jest dokładnie to co powiedziałem . Nie przygotowane wprowadzone święto tak się kończy. Każda menda się do niego przyłącz .Tak jest kiedy nie dookreśli się czego dotyczy. Ja mam 55 lat i myślę ,że znam trochę historię i sygnalizowałem o konieczności obróbki historycznej tego święta . Jak się wsypuje wszystko do jednego worka to każda menda coś z niego wygrzebie. Podpięli się i faszyści i komuniści i ludzie życzliwi. Jak w czymś jest z dużo polityki a za mało rozumu to tak wychodzi.
~ja niezalogowany
3 marca 2014r. o 19:18
Pannazdzieckiem napisał(a):
fobiak napisał(a): ... jestem komunista z tego powodu, ze nie przepadam za imperializmem, wyzyskiem, niesprawiedliwoscia ...

Dokładnie :)

Zamordyzm , to zamordyzm. Suworow pisał o tym , że gdy ruszała kontrofensywa pod Stalingradem to jeden na pięciu Ruskich miał mauzera. Za nimi szło NKWD z bronią automatyczną , nie strzelali do Niemców , tylko w plecy krajanom ... dla podbudowania morale, oczywiście.

nie mausera a mosina. reszta się zgadza
2161
#fobiak nieaktywny
3 marca 2014r. o 19:19
~~007 napisał(a): odniosę się do obchodów poświęconych żołnierzom wyklętym . Jest dokładnie to co powiedziałem . Nie przygotowane wprowadzone święto tak się kończy. Każda menda się do niego przyłącz .Tak jest kiedy nie dookreśli się czego dotyczy. Ja mam 55 lat i myślę ,że znam trochę historię i sygnalizowałem o konieczności obróbki historycznej tego święta . Jak się wsypuje wszystko do jednego worka to każda menda coś z niego wygrzebie. Podpięli się i faszyści i komuniści i ludzie życzliwi. Jak w czymś jest z dużo polityki a za mało rozumu to tak wychodzi.

najpierw nalezalo sie narodu zapytac, czy chca tego swieta, znaczenia i pochodzenie swieta nie bede definiowal. sympatyzanci bandytyzmu nie beda mi wybierac swietych, moj krewny, siedzial 2 lata po wojnie w rzeszowie bo mu swieci ukradli kase ktora pilnowal, ukradli mu kase pomimo tego, ze ich informowal o aresztowaniach. moi przodkowie nie spali w nocy w domu bo swieci mogli przyjsc i ich wypukac, cala wioska nie spala w domach. ich nie trzeba bylo przesiedlac do boleslawca oni sami sie przesiedlili, uciekli bo bo swita kara by tam ich dopadla tak jak ich sasiadow dopadala. boleslawiec byl jednym z bezpieczniejszych miast w polsce. nie bede pisal jak bylo na wolyniu ale byly wioski, ktore polacy sami opuscili i czekali w miescie na dworcu na transport do polski, caly miesiac. swieci zabijali polakow bez zadnego powodu i nikt mnie nei przekona o ich walka wyzwolenczych, tak, chcieli wyzwolic polske ale z polakow bo przy niemcach czuli sie calkiem calkiem. w pierwszym okresie powojennym duza czesc naszego spoleczenstwa wyladowala w boleslawcu uciekajac przed bandami.

007, mozesz miec nawet 78 lat, to nic nie znaczy, jesli do tej pory nic sie nie nauczyles z historii
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza