Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
BolecFORUM Nowy temat

Bolesławieccy Żydzi

2900
#falco nieaktywny
5 marca 2014r. o 18:51
ile trzeba mieć w sobie nienawiści by pisać tak czy to o Żydach czy o jakimkolwiek innym narodzie...
no cóż...duch ,,chrześcijaństwa,, ponownie przemawia... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10897
#Anonim10897 nieaktywny
5 marca 2014r. o 18:56
falco napisał(a): ile trzeba mieć w sobie nienawiści by pisać tak czy to o Żydach

Witaj Falco...to chyba nie do mnie skierowałeś ten komentarz ?? Bo jakoś to dziwnie "wyszło"... :>
2900
#falco nieaktywny
5 marca 2014r. o 19:05
witaj Virgo :)
może jak piszesz ,,dziwnie,, ale na pewno nie do Ciebie :)
zresztą nie odnosi się to do kogokolwiek personalnie
nie mam tu żadnego celu w tym by kogokolwiek atakować czy ,,nauczać,,
pozostawiam to innym ,,światłym w mowie i piśmie,, ;)

~a niezalogowany
5 marca 2014r. o 19:08
Myślę że jakby znalazł się prokurator,dobrał się z prądem do intymności,to nasi wybrańcy śpiewali by castuszki.To samo z koszernymi.
~zibu niezalogowany
5 marca 2014r. o 19:14
Niemieccy żydzi to wiadomo.... z tego co wiem, to do Legnicy troszkę ich przyjechalo po wojnie, w Boleslawcu moze też się pojawiły się jakies pojedyncze osoby (np ubecy, to raczej pewne) ale grupy jakiejs, czy wspólnoty nigdy nie stanowili
2900
#falco nieaktywny
5 marca 2014r. o 19:15
mnie się wydaje że wystarczyło by kilka ,,srebrników,, ;)

~ niezalogowany
5 marca 2014r. o 19:24
Wsyskie materialy na temat zamieszkiwania Zydow na tych terenach znajduja się w Legnicy.Polecam Biblioteke w Legnicy,tam zamieszkuje również mniejszość zydowska ,ale zostało ich niewiele.Poniewaz w 1968r prawie wszyscy wyjechali.Bardzo dużo osob z Legnicy jeździ do Pracy do Izraela do swoich kolegow z którymi mieszkali w jednym bloku lub chodzili razemdo szkoły.Tym kanalem można zdobyc dużo informacji.W B-cu przed wojna na 20 tys.mieszkancow ludności pochodzenia zydoskiego było 12%.
~ niezalogowany
5 marca 2014r. o 19:34
~BRUTUS/ napisał(a): Jak moja babcia przyjechała z y tu do pl to tu tylko ruskie wojsko było.

Z y to znaczy z du.y?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.