~ napisał(a): ...w 1968r prawie wszyscy wyjechali.Bardzo dużo osob z Legnicy jeździ do Pracy do Izraela do swoich kolegow z którymi mieszkali w jednym bloku lub chodzili razemdo szkoły..
~to ja napisał(a): A czemu... takie dziwne podejście? To jakaś wiedza tajemna? Trzeba być szczególnie ostrożnym pisząc o żydach?
~? napisał(a):
Od 1968 r. minęło 46 lat a oni jeżdżą do pracy do swoich kolegów? To chyba jakieś specjalne zakłady pracy dla emerytów. :D
~? napisał(a):~ napisał(a): Bardzo dużo osob z Legnicy jeździ do Pracy do Izraela do swoich kolegow z którymi mieszkali w jednym bloku lub chodzili razemdo szkoły..
Od 1968 r. minęło 46 lat a oni jeżdżą do pracy do swoich kolegów? To chyba jakieś specjalne zakłady pracy dla emerytów. :D
Pannazdzieckiem napisał(a):~ napisał(a): Czy ktos posiada jakies informacje na temat bolesławieckich Żydów, ich życia przed wojną i (jeśli tacy jeszcze w naszym rejonie mieszkają) po wojnie? Może znacie tytuły książek poświęconych tej nacji i jej obecności na Dolnym Śląsku i w okolicach Bolesławca?
A czemóż ... jeśli spytać mogę, tak Cię to interesuje ? Mam co nieco w pamięci i chętnie udostępnię , ale wpierw Twoje intencje.