Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~kajtek niezalogowany
19 października 2014r. o 11:49
~Iza napisał(a):

Wychodzi na to Iza, że o ile zgadzamy się w kwestii banderowców, o tyle mamy różne spojrzenia na funkcję "szeryfa" :)
Czasami aż mnie korci, aby Rosja faktycznie "dogadała się" z Chinami ;)

~ napisał(a): Rosję tylko dwa stopnie dzielą od poziomu śmieciowego...

Na temat agencji "rejtingowych" mam pewne ugruntowane zdanie.
Nie będę go jednak publikował, aby nie zniesmaczyć nawet chamskiego chadziara ;)

Pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~majętny Stef niezalogowany
19 października 2014r. o 14:43
~ napisał(a): Rosję tylko dwa stopnie dzielą od poziomu śmieciowego. Jako powód podano m.in. spadek zaufania inwestorów, ucieczkę kapitału i niekorzystne prognozy wzrostu, wywołane przez konflikt na Ukrainie.

http://biznes.pl/rynki/gielda/agencyjne/agencja-moodys-obnizyla-rating-rosji,5661498,news-detal.html

Myślę że konflikt na Ukrainie inwestorów nie interesuje ale raczej pieniądze, w których zarabianiu przeszkadzają rzezimieszki od sankcji.
Kto wie co oni jeszcze wymyślą i czy pieniędzy w banku ci nie zamrożą.
A jaki rejting ma Hiszpania i Portugalia z 25% bezrobociem? ;)
2161
#fobiak nieaktywny
19 października 2014r. o 15:12
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
19 października 2014r. o 20:55
~kajtek napisał(a):
...
Na temat agencji "rejtingowych" mam pewne ugruntowane zdanie.
...

Mogli byśmy pójść w zawody , Drogi Hegemonie :) w kwestii " ugruntowanego zdania " Przegrałbyś. Nieskromnie powiem , że potrafię kląć przez piętnaście minut ... i nie powtarzam się :D Moje wygłupy na Kochanym portalu , jak miałem sposobność powiedzieć Ci " prosto w twarz " ... onegdaj ... , służą szerzeniu wiedzy. Wiem , że nie podoba Ci się forma ;) ale , kto jeśli nie Mądrzy Ludzie , do których i Ciebie zaliczam :) zrozumieją intencje chamskiego prostaka, alias chadziara :D ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~kajtek niezalogowany
20 października 2014r. o 9:47
Pannazdzieckiem napisał(a): ... służą szerzeniu wiedzy ...

Byłoby OK, gdybyś ograniczał swoje szerzenie do przekonania nieprzekonanych :)
Natomiast Ty, usilnie próbujesz UDOWODNIĆ, przy użyciu niewybrednych słów, że osoby MAJĄCE inny światopogląd, są głupie ;)
Nie tędy droga, jeśli zamierzasz osiągnąć swój cel.
Pozdrawiam
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
20 października 2014r. o 14:18
~kajtek napisał(a): ...
Natomiast Ty, usilnie próbujesz UDOWODNIĆ, przy użyciu niewybrednych słów, że osoby MAJĄCE inny światopogląd, są głupie ;)
...

Przegiąłeś pałę Heguś . Cenię sobie Mądrych antykomunistów i nie cierpię Lemingów , którym się wydaje , że pozjadali już wszelkie rozumy ( z reguły propagandowe :D ).

Zaczynam Cię nie lubieć ;)
Miłego popołudnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~kajtek niezalogowany
20 października 2014r. o 15:08
Pannazdzieckiem napisał(a): ... Zaczynam Cię nie lubieć ;)
Miłego popołudnia :)

Postaram się jakoś to przeżyć ;(
Wzajemnie :)
~Iza niezalogowany
20 października 2014r. o 20:52
~kajtek napisał(a):
Wychodzi na to Iza, że o ile zgadzamy się w kwestii banderowców, o tyle mamy różne spojrzenia na funkcję "szeryfa" :)
Czasami aż mnie korci, aby Rosja faktycznie "dogadała się" z Chinami ;)

Nie wiem, Kajtku, czy Rosja by na tym dobrze wyszła. Chińczycy są pragmatyczni ale i pamiętliwi ;)
http://histmag.org/Ussuri.-Krwawy-konflikt-komunistycznych-gigantow-9204

Co do „szeryfa” - ma przynajmniej kilka niezaprzeczalnych zalet, m.in. nie graniczymy z nim, ekspansja terytorialna z jego strony nam nie groziła i nie grozi. A z perspektywy patrząc, np. na podzielone po II WŚ Niemcy, akurat ten hegemon ;) jakoś bardziej mi odpowiada, jeżeli już. :D
Pozdrawiam
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza