Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~ niezalogowany
22 października 2014r. o 21:03
FAZ przytacza też komentarz rzecznika Władimira Putina, który miał powiedzieć, że słowa Sikorskiego "to bzdura". Jednak "to, że Putin uważa istnienie Ukrainy za swego rodzaju przypadek, udowadniają inne źródła". FAZ wspomina w tym kontekście o przechwyconych przez portal "Wikileaks" szyfrogramach amerykańskiej dyplomacji, w których rosyjski prezydent miał "w mniej więcej tym samym czasie" powiedzieć to samo ówczesnemu prezydentowi USA George'owi Bushowi.

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/faz-o-wypowiedzi-sikorskiego-inne-zrodla-mowia-to-samo/csnmn
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
22 października 2014r. o 21:05
~virgo napisał(a):

Uru­cho­mio­na w paź­dzier­ni­ku na Fa­ce­bo­oku stro­na po he­braj­sku

Zdecydowanie nie na temat! :D
~virgo niezalogowany
22 października 2014r. o 21:11
~ napisał(a):
~virgo napisał(a):

Zdecydowanie nie na temat! :D

:D Wszak temat jest o zagrożeniu ;) Pomyślałam,... ;(że nie tylko Ukraina i Putin zagrażają...
~pik niezalogowany
22 października 2014r. o 21:24
~virgo napisał(a):
A może to będzie zagrożenie ? wszak z Berlina do warszawy bliziutko...
http://wiadomosci.onet.pl/prasa/w-poszukiwaniu-nowej-ziemi-obiecanej/bpwms

Uru­cho­mio­na w paź­dzier­ni­ku na Fa­ce­bo­oku stro­na po he­braj­sku - o tym, jak się prze­nieść do mia­sta od­da­lo­ne­go od ra­kiet i la­wi­no­wo ro­sną­cych w Izra­elu cen - stała się hitem, a w ciągu ty­go­dnia obej­rza­ło ją 600 tys. osób. Stro­na o na­zwie Olim Le-Ber­lin (Przy­by­waj­my do Ber­li­na) wy­ko­rzy­stu­je ten sam do­pin­gu­ją­cy cza­sow­nik, który Żydzi re­zer­wu­ją dla emi­gra­cji, czyli wła­śnie "przy­by­wa­nia" do Izra­ela.
Jeden z izra­el­skich ze­spo­łów śpie­wa na po­dob­ną nutę, za­mie­nia­jąc słowa uko­cha­nej pio­sen­ki Izra­ela "Złota Je­ro­zo­li­ma" w tekst o tę­sk­no­cie za "Re­ich­sta­giem po­ko­ju, euro i świa­tła". Swoje trzy gro­sze dodał nawet pro­fe­sor Ma­nu­el Traj­ten­berg, czo­ło­wy eko­no­mi­sta, ana­li­zu­ją­cy na zle­ce­nie rządu wy­so­kie kosz­ty życia, które w 2011 roku do­pro­wa­dzi­ły do ma­so­wych pro­te­stów. "Ber­lin jest bar­dziej atrak­cyj­ny niż Tel Awiw" – po­wie­dział.

Niezły pomysł, sam o tym myślałem, Berlin przyzwoite miasto i zarobki o wiele lepsze jak w Polsce. ;)
2900
#falco nieaktywny
22 października 2014r. o 21:35
~ napisał(a):
falco napisał(a): co mnie tam jakiś Putin,jakaś Ukraina kiedy prawdziwe zagrożenie nadciąga z południa...
szykuje się podatek od internetu :>

Sralco to po co zabierasz głos? Zazwyczaj nie masz nic do powiedzenia, tylko bobki zostawiasz we wszystkich tematach :D

oooo...kolejne zagrożenie
chce mi ograniczyć swobodę wypowiedzi...
ale to jakiś komuch chyba bo żyje jeszcze poprzednią ''epoką'' gdzie gościłamoderacja... :D

Zastosowana autokorekta

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Iza niezalogowany
23 października 2014r. o 5:38
~virgo napisał(a):
A może to będzie zagrożenie ? wszak z Berlina do warszawy bliziutko...

Virgo, jeżeli nie uda się utrzymać państwa Izrael tam, gdzie jest, to zanosi się na jeszcze większą migrację. Raczej nie wrócą tam, skąd pierwotnie przyszli, choć w Rosji jest Żydowski Obwód Autonomiczny.

Miłego :)
2900
#falco nieaktywny
23 października 2014r. o 5:44
cen...zura to nie jest ''brzydkie słowo'' :D
znam ''brzydsze'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~kajtek niezalogowany
23 października 2014r. o 11:34
~Iza napisał(a): Korea Południowa i Północna ...

Niemalże zaczynam przebierać nóżkami, aby poznać Twoje zdanie na temat Tajwanu :)

"I raczej trudno się nie zgodzić z oceną."

Jest taka sama jak Twoja ? :)

"kilka linków znalazłam"

Więcej pożytku będzie z Twojego własnego pisania :)
Nad "korejami" przynajmniej zastanowiłem się.
Natomiast nie wszystkie, zamieszczone przez Ciebie, linki traktuję poważnie.
A zwłaszcza te, w których autor (nomen omen Pollak) pisze północ przez "u" otwarte ;)

Pozdrawiam
REKLAMA BAU zaprasza