~franciszek napisał(a): (Wójt Gminy Gromadka, w rozmowie z dziennikarzami powiedział, że budowę wiatraków przewiduje zatwierdzony w 2005 roku przez Radę Gminy Plan Przestrzennego Zagospodarowania gminy.)to ja mam pytanie w jakim świecie wójt żyje jest rok 2014 i świadomość oraz wiedza społeczeństwa jest inna na temat wiatraków,a wystarczy pojechać do gminy pielgrzymka by zobaczyć jaki efekt dla uszu i wzroku robią wiatraki.Czyż nie ma innych źródeł energii odnawialnej to wystarczy podjechać do sąsiadów za granicę i przyjrzeć się jak montuje się panele słoneczne bez szkody dla środowiska i ludzi.Trzymam za was ludziska kciuki,a beton który idzie tylko pod fundament takiego masztu wiatrowego niech wyleją wójtowi na podwórko-wybory blisko.
Gdzie my byliśmy w 2005 roku ? Chyba gdzie radni byli w 2005 roku i wójt. Żaden z tych organów nas nie poinformował o zaistniałej sytuacji. Z pewnością jeżeli byśmy tylko wiedzieli o tym w 2005 roku to jestem równie przekonana że zakończyło by się to również protestem !
:/