~azot napisał(a): zamiast wójt wysłać każdemu mieszkańcowi do domu papierek o zgode na budowe i by go to wyniosło jakieś 100 zł na znaczki pocztowe to teraz zapłaci kare grubych pieniędzy za żle zorganizowane działanie tej budowy ......... !! skandal i taki człowiek ma władze ;(
niestety takie praktyki z wysyłaniem powiadomien nie istnieją. już nawet nie chodzi o zgodę, ale chociaż o poinformowanie mieszkańców o temacie jaki będzie poruszany na sesji rady. oczywiście plakaciki wydrukowane maczkiem wiszą na tablicach informacyjnch, ale tak naprawdę nie każdy ma możliwość ich śledzenia, a tym bardziej uczestniczenia w sesji rady. tak więc jestem zdania, że w tak kluczowych kwestiach jak ta lub dotycząca bezpośrednio czyjegoś mienia (np wytyczanie drogi w planie zagospodarowania przechodzącą przez prywatną działkę) powinna być kierowana bezpośrednia informacja do zainteresowanych tematem. listownie mailowo czy też nawet osobiście. niestety w tym wypadku, tak samo jak w przypadku marketu w gromadce nasuwa mi się pewien wniosek...mam wrażenie że plan zagospodarowania został zatwierdzony nie dla dobra gminy tylko dla inwestorów. mam nadzieję, że się mylę...