Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Łętowski: Samorząd nam się sfilcował
~ niezalogowany
25 września 2014r. o 14:58
Oj, nie wszystko Bernardzie, nie wszystko. Poza tym mam niezłą pamięć, od lat interesuję się sprawami miasta i znanymi w nim ludźmi (w sensie ogólnomiejskiej popularności), a i "bobrzan" czytuję praktycznie od czasu, gdy je uruchomiłeś. Wiem komu swoimi publikacjami tam, w swoim czasie, składałeś hołdy i kogo (niemal chorobliwie) nie cierpisz. A decyzji na kogo zagłosuję jeszcze nie podjąłem, jestem więc Twoim potencjalnym wyborcą. I nie odbieraj mi prawa oceniania Ciebie i Twojej postawy, bo dałeś mi je (jak i wszystkim innym wyborcom) zgadzając się na kandydowanie. Nie ubliżam Ci, a jedynie usiłuję poznać Twoje prawdziwe pobudki związane z Twoim przystąpieniem do wyborów, pytam o konkrety. Ty jednak zaczynasz lawirować i ich unikasz. Piszę, jaką postawę przez lata prezentowałeś (w mojej opinii i wielu innych ludzi) i że w związku z tym mam wątpliwości, czy nadal nie jesteś taki sam. Bo jeśli nic się nie zmieniło, będziesz jeszcze gorszym radnym, niż większość z obecnych. Być może jednak się mylę? Może Cię olśniło? Mądrości Ci nigdy nie brakowało. Niestety, ale tylko tej "lisiej". Przekonaj mnie i innych, że to już tylko zamierzchła przeszłość, a może i dam krzyżyk przy Twoim nazwisku. Konkretnie więc Bernardzie... napisz kto tak najbardziej filcuje samorządy, kto z rządzących jest nieudaczny... Retorykę masz opanowaną, ale pełnienie mandatu radnego, to nie gadanie, a rzeczowe działanie. Tych od gadania już jest dostatek. Zdeklaruj się więc rzeczowo, a nie zgodnie z zasadami "piaru". Nie atakuj mnie i nie oceniaj (jak nakazują księgi oszukiwania ludzi), a zachowaj się, jak facet i odpowiedz konkretnie :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~joanna niezalogowany
25 września 2014r. o 15:15
~Bagiński napisał(a):
Bernard napisał(a): I jeszcze co do osiągnięć życia... Jedno siedmioletnie osiągnięcie przed chwilą przyszło się do mnie przytulić. I wcale mu nie przeszkadza, że fotografuję na ślubach : )

Na serio rozmnożenie się uważa pan za osiągnięcie życia? Sorry ale to potrafi akurat każdy i nie wymaga to specjalnej wiedzy czy zachodu.

Ja np nie potrafię się rozmnożyć, a gdyby mi się to udało to potraktowałabym to jako osiągnięcie życia. Jak zapewne większość z ludzi Pan Bernard, za osiągnięcie ogromnego kalibru uważa nie tylko powołanie do życia potomka, ale też wychowanie go jak to się zwykło mówić "na ludzi". Jeśli masz do tej sprawy faktycznie takie podejście jak prezentujesz w poście, to zrób proszę nam wszystkim przysługę i zabezpieczaj się.
~poczkaj,poczkaj niezalogowany
25 września 2014r. o 15:18
~~217 napisał(a): No nareszcie mam kandydata ! Szkoda,że nie na prezydenta miasta ale mam nadzieję ,ze w powiecie zamiesza!.
Powodzenia zyczę i gratuluję odwagi by nazywać "rzeczy po imieniu"...tak jest niestety i każdy kto to widzi i chce zmieniać ma mój głos !

"Nie chwal dnia przed zachodem słońca", jako rzecze stare przysłowie..Góralskie ;) ?? Poczekaj , poczekaj , poczytaj komentarze , poczytaj odpowiedzi...Wtedy mógłbyś zdecydować...czy... ?? Młody , obrotny , elokwentny ( dziennikarz :P ),wie czego chce. Ale czy chcemy tego samego ?? Nie decyduj :na gorąco"...wszystko ma swój czas, decyzje również :D
A co z Unią Wolności ?? W Bolesławcu...Pozdro
~ niezalogowany
25 września 2014r. o 15:43
~poczkaj,poczkaj napisał(a):
~~217 napisał(a): No nareszcie mam kandydata ! Szkoda,że nie na prezydenta miasta ale mam nadzieję ,ze w powiecie zamiesza!.
Powodzenia zyczę i gratuluję odwagi by nazywać "rzeczy po imieniu"...tak jest niestety i każdy kto to widzi i chce zmieniać ma mój głos !

"Nie chwal dnia przed zachodem słońca", jako rzecze stare przysłowie..Góralskie ;) ?? Poczekaj , poczekaj , poczytaj komentarze , poczytaj odpowiedzi...Wtedy mógłbyś zdecydować...czy... ?? Młody , obrotny , elokwentny ( dziennikarz :P ),wie czego chce. Ale czy chcemy tego samego ?? Nie decyduj :na gorąco"...wszystko ma swój czas, decyzje również : UNIA WOLNOSCI idzie bez szyldu.Jako Kom. Wyborczy.....
A co z Unią Wolności ?? W Bolesławcu...Pozdro
29
Bernard
25 września 2014r. o 15:43
~ napisał(a): Oj, nie wszystko Bernardzie, nie wszystko. Poza tym mam niezłą pamięć, od lat interesuję się sprawami miasta i znanymi w nim ludźmi (w sensie ogólnomiejskiej popularności), a i "bobrzan" czytuję praktycznie od czasu, gdy je uruchomiłeś. Wiem komu swoimi publikacjami tam, w swoim czasie, składałeś hołdy i kogo (niemal chorobliwie) nie cierpisz. A decyzji na kogo zagłosuję jeszcze nie podjąłem, jestem więc Twoim potencjalnym wyborcą. I nie odbieraj mi prawa oceniania Ciebie i Twojej postawy, bo dałeś mi je (jak i wszystkim innym wyborcom) zgadzając się na kandydowanie. Nie ubliżam Ci, a jedynie usiłuję poznać Twoje prawdziwe pobudki związane z Twoim przystąpieniem do wyborów, pytam o konkrety. Ty jednak zaczynasz lawirować i ich unikasz. Piszę, jaką postawę przez lata prezentowałeś (w mojej opinii i wielu innych ludzi) i że w związku z tym mam wątpliwości, czy nadal nie jesteś taki sam. Bo jeśli nic się nie zmieniło, będziesz jeszcze gorszym radnym, niż większość z obecnych. Być może jednak się mylę? Może Cię olśniło? Mądrości Ci nigdy nie brakowało. Niestety, ale tylko tej "lisiej". Przekonaj mnie i innych, że to już tylko zamierzchła przeszłość, a może i dam krzyżyk przy Twoim nazwisku. Konkretnie więc Bernardzie... napisz kto tak najbardziej filcuje samorządy, kto z rządzących jest nieudaczny... Retorykę masz opanowaną, ale pełnienie mandatu radnego, to nie gadanie, a rzeczowe działanie. Tych od gadania już jest dostatek. Zdeklaruj się więc rzeczowo, a nie zgodnie z zasadami "piaru". Nie atakuj mnie i nie oceniaj (jak nakazują księgi oszukiwania ludzi), a zachowaj się, jak facet i odpowiedz konkretnie :)

Nie odbieram Ci prawa do oceniania mnie : )
Już mnie oceniłeś powyżej.

Chcesz żebym napisał "kto tak najbardziej filcuje samorządy, kto z rządzących jest nieudaczny". Masz to w rozmowie powyżej. Mam ci to przekleić? Rozwinąć wątki z wywiadu?

bobrzanie.pl
~ niezalogowany
25 września 2014r. o 16:06
Bynajmniej Bernardzie, nie musisz rozwijać wątków ani ich kopiować. Umiem czytać i to ze zrozumieniem. Dziwi mnie zatem, że kandydując do Rady Powiatu, swoja konstruktywną krytykę kierujesz w stronę miasta i jego władz. Ułatwię Ci więc pracę nad odpowiedzią. Oto obecny skład Rady Powiatu:
Michał Bojanowski,
Stanisław Chwojnicki,
Kazimierz Gawron,
Józef Kata,
Ryszard Kawka,
Krzysztof Konopka,
Jan Kozak,
Janusz Kozioł,
Józef Król,
Waldemar Krysztofiak,
Dariusz Kwaśniewski,
Maciej Małkowski,
Zbigniew Mitera,
Jarosław Molenda,
Ewa Potyszka,
Janusz Puzio,
Jan Russ,
Karol Stasik,
Lesław Szymkiewicz,
Robert Tomczyk,
Leopold Wołoszyn.
Napisz przy każdym z radnych, czy nadaje się do samorządu, czy nie. Którego uważasz, że mógłbyś zastąpić - bo jeśli kandydujesz, to przecież musisz być lepszy od tych, co są. Od których?
Podobnie oceń - personalnie - Zarząd Powiatu (bo będąc radnym - a nawet nie będąc - i Ty możesz w nim zasiąść). Podaj konkretnie, kto nadaje się do Zarządu, a kto nie. Tyle na początek Kandydacie. Zacznij odpowiadać konkretnie...
~Lidka niezalogowany
25 września 2014r. o 16:16
Wedlug mnie ,nie wiem jak myśli Pan Kandydat?Wszyscy powinni zniknąć,bo się nie sprawdzili.Na ich miejsca powinni przyjść nowi radni.
29
Bernard
25 września 2014r. o 16:21
Bynajmniej Bernardzie, nie musisz rozwijać wątków ani ich kopiować. Umiem czytać i to ze zrozumieniem. Dziwi mnie zatem, że kandydując do Rady Powiatu, swoja konstruktywną krytykę kierujesz w stronę miasta i jego władz. Ułatwię Ci więc pracę nad odpowiedzią. Oto obecny skład Rady Powiatu:
Michał Bojanowski,
Stanisław Chwojnicki,
Kazimierz Gawron,
Józef Kata,
Ryszard Kawka,
Krzysztof Konopka,
Jan Kozak,
Janusz Kozioł,
Józef Król,
Waldemar Krysztofiak,
Dariusz Kwaśniewski,
Maciej Małkowski,
Zbigniew Mitera,
Jarosław Molenda,
Ewa Potyszka,
Janusz Puzio,
Jan Russ,
Karol Stasik,
Lesław Szymkiewicz,
Robert Tomczyk,
Leopold Wołoszyn.
Napisz przy każdym z radnych, czy nadaje się do samorządu, czy nie. Którego uważasz, że mógłbyś zastąpić - bo jeśli kandydujesz, to przecież musisz być lepszy od tych, co są. Od których?
Podobnie oceń - personalnie - Zarząd Powiatu (bo będąc radnym - a nawet nie będąc - i Ty możesz w nim zasiąść). Podaj konkretnie, kto nadaje się do Zarządu, a kto nie. Tyle na początek Kandydacie. Zacznij odpowiadać konkretnie...

Zamierzasz wydawać mi również inne polecenia? Nie jestem od spełniania Twoich życzeń, tym bardziej że starasz się postawić mnie do tablicy nawet nie przedstawiwszy się : )

Wszyscy ci ludzi nadają się na radnych, tak stwierdzili wyborcy i pozostaje nam to uszanować. Nie napiszę ci przy ich nazwiska że ten jest super a ten be. Każdy ma swoje wady i zalety. Niektórych znam nieźle, niektórych prawie wcale. Nie podobają mi się pewne rzeczy i o nich mogę mówić.

Nie podoba mi się na przykład to, że radny Król dziś wychodzi z sesji, żeby sobie pójść do kina. Nie podoba mi się, bo samorząd płaci mu za pracę na sesji a nie za uczestnictwo w otwarciu nowej sali kinowej. W wywiadzie powyżej masz też powiedziane co sądzę o radnych pracujących w powiatowych firmach.

Kogo mógłbym zastąpić? Każdego, jeśli zechcą tego wyborcy. Lub nikogo, jeśli wyborcy tego nie zechcą. Gdybym nie wierzył, że mogę wnieść do rady coś więcej niż niektórzy radni, to bym na nich głosował zamiast kandydować samemu : )

bobrzanie.pl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK