Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Krzysztof Krzemiński do Rady Powiatu

~ niezalogowany
8 października 2014r. o 21:00
ja tam Krzyska popieram, nie Kocham Bolec.Info i że zrobi mi chodnik pod domem - wyczekiwany kilka lat bo zaginam poboczem i w błocie z wózkiem do domu, bo wie dobrze, że on sam nie ma wpływu na takie rzeczy.
Ale jest społecznikiem, jest znany w mieście przez co łatwo mu wiele spraw załatwić. Angażuje się społecznie w wiele akcji, chociażby w tą nową w naszym mieście Szlachetna Paczka. Nie raz zrobił dużo dla ludzi, a to z czego się utrzymuje nie interesuje mnie w ogóle. W takich miastach / powiatach jak Bc głosuje się na człowieka, a nie na program.

Zastosowana autokorekta

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~olga niezalogowany
8 października 2014r. o 22:03
Jeżeli aktywny społecznie, inteligentny człowiek, nie karierowicz, nie zadufany w sobie politykierek, chce działać w radzie miasta lub powiatu należy to wspierać bo niedługo będzie w takich wyborach tzw. selekcja negatywna lub radni "z łapanki".
~ja niezalogowany
8 października 2014r. o 22:43
Doczytalam do polowy ten wątek i mi się odechcialo.czemu wy tak najezdzacie na krzyska?co kogo obchodzi w jakim wieku zrobil sobie dziecko,ile zarabia i wgl?jestem w jego wieku,chodzilismy do jednego gimnazjum,choć nie znam osobiscie,ale mmyślę ze zrobilby więcej dla nas mlodych niż nie jeden polityk z doświadczeniem.krzysiek jest mlody, wie jakie problemy maja mlodzi ludzie w tych czasach.a to ze jak niejeden napisali,ze chce sobie dorobić do budżetu...no sory nikt nie pracuje za darmo i to jest normalne.a te obietnice to juz calkiem mnie rozwalily!przed każdymi wyborami slysze:glosujcie na PO damy wam to,glosujcie na PiS damy wam to,glosujcie na SLD..itd.i co z tego mamy?!wielki chu...i dlatego rozumiem ze krzysiek nie chce rzucać pochopnie slow na wiatr i obiecać bo po co? P.S sory za bledy i czekam na hejty
~ niezalogowany
8 października 2014r. o 23:43
Raczej na niego nie zagłosuję (mam innego kandydata) ale dobrze że startuje bo będzie przynajmniej większa konkurencja.
41
#jegomosc nieaktywny
9 października 2014r. o 0:01
Wielkie dzięki za słowa wsparcia. Naprawdę uważam, że nie ma nic bardziej nieszczerego niż rzucanie obietnic na prawo i lewo. Obiecałem jednak powiedzieć o kilku rzeczach, na które zabrałbym się w pierwszej kolejności. Pamiętajcie, że ubiegam się o stanowisko radnego Rady Powiatu. Zadania Powiatu i Gminy się są zbieżne (całe szczęście). Warto pamiętać, że to właśnie gminy realizują w większości zadania "inwestycyjne". Oczywiście Powiaty też to robią, tyle że w sporo mniejszym zakresie.

Bardzo mi zależy na tym, by w Powiecie funkcjonował "budżet obywatelski" i nalegał będę na jego utworzenie (jest to również zbieżne z planami komitetu z którego startuję). Jego utworzenie zależy od woli radnych - taki instrument bardzo pomoże w aktywizacji obywateli i w realizowaniu tych inwestycji (i wspieraniu tych inwestycji), które są dla nich najważniejsze. Budżety obywatelskie powinny funkcjonować też i w gminach. Nie potrzeba tu dodatkowych funduszy. Budżet wcale nie musi stanowić jedynie 1%! Jest to jeden z gwarantów tego, że wspierane będą te projekty, które cieszą się poparciem obywateli (może to np. pomóc w powrocie BnB do Bolesławca).

Druga rzecz to silny akcent na zmianę podejścia pracowników budżetówki do ich szefów czyli mieszkańców. Szczególnie ważne jest to w przypadku szpitala. Każdy, kto musi (bo przecież nikt tego nie robi dla przyjemności) skorzystać z pomocy szpitala musi być traktowany jak "klient" i musi mieć maksymalną satysfakcję. Jak to osiągnąć? Szpital musi wprowadzić procedury obsługi klienta rodem komercyjnych firm oraz system kontroli (oraz kar i nagród). Koszt? Zerowy - jedynie zaangażowanie zarządu i zmiana myślenia.

To są dwie rzeczy możliwe do realizacji w krótkim czasie, chociaż mógłbym podać ich sporo więcej. A co dalej? Dalej podążać będę drogą o której napisałem na mojej stronie - http://krzysztofkrzeminski.pl/co-moge-zrobic/

Dopisane 09.10.2014r. o godz. 00:01:

~ napisał(a): Raczej na niego nie zagłosuję (mam innego kandydata) ale dobrze że startuje bo będzie przynajmniej większa konkurencja.

Dam ci dobrą radę - poczekaj na "pełne menu" i wtedy wybierz. Odpowiedzialnie :) Może "twój obecny kandydat" będzie bezkonkurencyjny... a może nie:)

www.djdowynajecia.pl
~Bolecnauta niezalogowany
9 października 2014r. o 3:30
nie wszystko takie jasne to jest, a wasza Platforma Obywatelska boi się w tych wyborach pod swoją nazwą występować. Proszę mi wyjaśnić dlaczego?
~wyborca niezalogowany
9 października 2014r. o 7:08
Mam pytanie natury formalnej, trwa tzw. dyskusja, ludzie czytają. Czy nie jest to już kampania wyborcza i czy nie powinna być opatrzona informacją: tekst opłacony z KWW Platforma Samorządowa, Panie Krzysztofie? Na pewno Bolec.info zyskałby dodatkowe przychody od Pańskiego Komitetu. Podobne uwagi mam też do innego portalu w Bolesławcu. Kto nie ma "dojścia" to o nim głucho a tak reklama za free. Ciekawe co na to PKW? Screeny już zrobiłem.
~STOP! karierowiczom niezalogowany
9 października 2014r. o 7:48
Czyżby w tym roku było mniejsze zapotrzebowanie na gejowskie imprezy?

Kolejny tzw "fajny' młody chłopaczek co to w odróżnieniu od innych nie idzie dla własnych korzyści he he ;) No Jegomściu próbuj próbuj w końcu jak to powiedział kiedyś słynny amerykański oszust "frajer rodzi się co minutę". Więc i głosów poparcia nie powinno zabraknąć.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza