Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Dzięki Ci prezydencie Romanie

12899
#wstawionydentysta nieaktywny
12 listopada 2014r. o 15:42
Wracam po długim łyk-endzie i znowu się wstawiam na bolec.info.Ale kolejki były u nas!-Pytam ostatniego stojącego za czym to-odpowiada-"że za ostatnią paróweczką księcia Barykenta"-e tam, to dla mnie i tak nie starczy-ale natychmiast słyszę odpowiedź-"Ale jak chcesz pan, to goń pan w miasto, od Romana rzucili kaszankie wyborczą". Sprawdzam. Faktycznie kaszana.Zawsze u was polityków na początku jest słowo, dajecie słowo, ale jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki Harrego Pottera (czytaj Henia Portiera),po wyborach te słowo zamienia się w frazes.Ty, prezydencie sypiesz frazesami już dziś.

Szpital. Na ten temat powiedziałeś dużo.Ja dodam tylko od siebie, że przez swoją kadencję dałeś więcej na dwa kościoły niż na jeden szpital. O wiele więcej.To ludzie tworzą kościół, chociaż wielu księży chciałoby na odwrót.Więc może zadbałbyś o ludzi i pomyślał wraz z powiatem o oddziale opieki paliatywnej w Bolesławcu? (rak już na pierwszym miejscu w przyczynie zgonów!!!) albo o tak prozaicznej sprawie jak parking przyszpitalny?Czyżby najdroższą dla Ciebie istotą była... istota zagadnienia-kto rządzi szpitalem?

PKS.Dlaczego podchodzisz do tej sprawy tak emocjonalnie? Może opowiedz ludziom, to co mówisz na prywatnych spotkaniach, te zdania o twoim ojcu- kierowcy autobusu w pekaesie właśnie.Czyżby niczym Hamleta nawiedzał cię jego duch i mamił Cię słowami: "Synu, tyś ma reinkarnacyja, ów sukcesor, ratuj przed zdrajcami autobusowej sprawy i emo nie żałuj". Jaka szkoda dla nas wszystkich że nie miałeś matki pielęgniarki.…A tak a propo pielęgniarek- normalnie mlaskam oczyma jak widzę tę z Twojego plakatu wyborczego- szczerze-młoda, piękna, zadowolona-normalnie gdyby nie hasła wyborcze od Ciebie, pomyślałbym że to reklama lateksowych kostiumów dla dorosłych- skąd Ty ją wytrzasnąłeś?-do tej pory miałem obraz zmęczonej kobiety, protestującej o godną pracę i płacę, a średnia wieku to około 47 lat.Dzięki Ci za to prezydencie Romanie.

Młodzi.Młodzi nie wyjeżdżają. Młodzi budują się w gminach. Taaaki dobrobyt.Tylko czemu ciągle słyszę na ulicy : "Sezamie otwórz się!- Ja chce wyjść!"- i wychodzą, wyjeżdżają, wracają i znowu wyjeżdżają. Te miasto umiera. Te miasto jest trumną. Pięknie zdobioną SPA-dającymi wodotryskami i ceramicznymi ławkami- ale czemu się dziwić czy ktoś widział aby zdobić trumnę od strony użytkownika?. Dzięki Ci prezydencie Romanie, jest tak piknie że już jestem wstawiony, pijany szczęściem normalnie jestem, dobrze że dla takich jak ja nie ma u nas jeszcze Izby Wytrzeźwień...

Wracając do młodych , pozwól że twojej młodzieży się przyjrzę.Kowalski.Co prawda już nie taki młody, ale na tle Twojego komitetu leśnych dziadków to prawdziwy skrzacik. Chodzi i żali się chłop że nie może sobie nawet wypić w Bolcu, bo zaraz ktoś trzaśnie focie telefonem i powędruje na fejsa-zaiste ważkie problemy jak tu się znależć w stanie nieważkości- przyjdź pan do mnie, na służbowy fotel, powymieniamy się promilami i ciepłem.Kasprzyk.Chodząca inkarnacja maksymy- grunt to na czas zmienić gacie-a gdzie głos sumienia, a tak prawda zapomniałem, jest pan młody i przechodzisz pan teraz mutację.Panie Arkadiuszu gdzie te wampiriady i szpikolady-promowanie obywatelskich zachowań- czyżby ta kość wam w gardle stanęła?- ale za to swoje biznesy umiecie promować doskonale co?

Chciałby pan panie prezydencie być jednym gospodarzem,tym jedynym ,który rozwiąże nasze problemy, to złuda, przestrzegam pana przed tak piękną schizofrenią-nie łam pan sobie życia na dwoje-te miastowe i powiatowe-rozdwojenie jaźni zawsze kończy się w ten sam sposób... w naszym drugim szpitalu.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
12 listopada 2014r. o 16:02
Pięknie podsumowane panie dentysto.
~ niezalogowany
12 listopada 2014r. o 17:11
Wstawiony ostry jesteś
:D
~virgo niezalogowany
12 listopada 2014r. o 18:32
wstawionydentysta napisał(a): Wracam po długim łyk-endzie i znowu się wstawiam na bolec.info.

JAKĄ OPCJĘ POLITYCZNĄ REPREZENTUJESZ ?? ;(
Czy nie popełniłeś pomyłki zostając..."...dentystą" , zamiast "...bajkopisarzem " ??

Jak bardzo musi ci doskwierać zazdrość ;( Chcesz zostać prezydentem miasta ? Trzeba było startować...
Zmarnowałeś swoją szansę , swoje 5 minut..Szkoda :P
~yes niezalogowany
12 listopada 2014r. o 18:38
Ja uważam że jest świetny i wie gdzie punktować Romulusa
9991
#Gizek nieaktywny
12 listopada 2014r. o 18:49
Zgodzić się trzeba z autorem, że aktualny prezydent wystawił listę "leśnych dziadków" do ratusza...dodam ,że do samorządu powiatowego wystawił listę prezesów spółek miejskich i urzędników samorządowych.
Ja im w niedzielę ( w lokalu wyborczym) pokażę "gest Kozakiewicza", mam nadzieje,że będzie nas więcej.
~ niezalogowany
12 listopada 2014r. o 19:32
Congratulation!!! Warto było czekać na taką ocenną przemowę.
~Piotr zwyciensca niezalogowany
12 listopada 2014r. o 19:47
Dejta se siana .Bende ze żondził jeszcze z 4 kadencje. PO pierwsze ławka dla każdego mieszkańca ,to mój program. Szczekajcie se na forach. Pan jest jeden.Kto mi zagrozi.No kto :]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza