Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

HydePark

9176
kc
1 sierpnia 2016r. o 20:17
"Dobrze, że wróciłeś" :D Widać, że rodzina Cie wspiera na forum, bo nikogo innego by nie obchodziło, że dwa dni cię na forum nie było :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
1 sierpnia 2016r. o 20:25
Twoja ''bystrość''w ocenach i wnioskach jest wręcz porażająca ....
podobnie jak sztuka liczenia dni mojej nieobecności :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
1 sierpnia 2016r. o 20:53
Blackjack napisał(a): Teraz trochę przyziemny temat:
http://finanse.wp.pl/kat,1033781,title,Podwyzki-w-Polsce-nawet-o-kilkaset-procent-Unia-chce-zrownac-cen-lekow-w-kazdym-kraju,wid,18448553,wiadomosc.html

Podwyżki cen lekarstw ..... mam nadzieję, że "biedniejsze" kraje wybiją europosłom z głowy takie rozwiązanie.

No właśnie ! Dzisiaj o poranku , jak usłyszałem tą informację w ścierwomediach ... bodajże Radio Złote Przeboje , to pomyślałem sobie : czy jest na sali , oprócz Przema oczywiście ;) ktoś , kto jeszcze wierzy w niewidzialną rękę wolnego rynku ... żyda Friedmana ? Drzewiej dawano wiarę niewidzialnej , a surowej ręce sprawiedliwości ludowej :D Czasy się zmieniły , a metodyka ta sama. Drzewiej Komitet Centralny KPZR w Moskwie . Dzisiaj KC ZPŻiS w Brukseli.

Dzięks Jacuś za zwrócenie uwagi zgromadzonych :)

Jaszczureczko , jutro przy porannej kawie . Dzisiaj nieco zmęczony jestem :)

Dobrej nocy Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
2 sierpnia 2016r. o 21:19
„Swego czasu Erdogan powiedział: „Demokracja jest jak pociąg — gdy osiągniesz miejsce docelowe, wysiadasz". Wygląda na to, że Turcja zbliża się powoli do stacji końcowej, która nazywa się reaktywacja Imperium Osmańskiego, które oznaczałoby budowę realnie suwerennego lidera islamskiego świata. ( … ) Ten nowy układ sił może wygenerować dla Polski optymalną geopolitykę naszego regionu. Nie jest przypadkiem, że Złoty Wiek Polski, Turcji i Chin był w tym samym okresie: XVI stuleciu. Obecnie mamy sytuację taką, że Rosja dąży do odbudowy potęgi carskiej z XVIII stulecia, Chiny dążą do odbudowy potęgi cesarskiej państwa Ming z XVI stulecia, Turcja dąży do odbudowy Imperium Osmańskiego z XVI stulecia. USA będą budowały wielki mur, by przetrwać przebudzenie latynoskie. Unia Europejska nigdzie nie dąży, bo w nic nie wierzy, w szczególności nie wierzy w wielkie narracje. Polska, nieprzeorana postmodernistycznym zwątpieniem, zachowała potencjał wiary w wielkie narracje. W sposób naturalny, przez kierunek geopolityki Chin i Turcji, Polska powinna dążyć do odbudowy Międzymorza, czyli do swego Złotego Wieku XVI stulecia.”
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,10025

Polski punkt widzenia, nie Russia Today :D
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 sierpnia 2016r. o 6:00
~ napisał(a): ...

Może nie tak do końca , ale warto zacytować :

" Szansą na zażegnanie tego scenariusza byłoby wynalezienie jakiegoś cudownego sposobu reintegracji społeczeństw. Z pewnością jednak nie uda się tego uczynić w oparciu o aktualny model ekonomiczny. Zachód musiałby odejść od monokratycznego kapitalizmu, ku bardziej inkluzywnym, humanistycznym i upodmiotowiającym formom systemowym (m.in. zamiast korporacji powinny dominować spółdzielnie i spółki pracownicze). Gdyby ekonomię konkurencji zdominowała ekonomia współpracy, Europa mogłaby się odrodzić. "

Mi też o to chodzi i to przewiduję . Tylko współpraca. Won z korporacjami :) Szczególnie tymi ... finansowymi z Wall Streed :) Oczywiście Przemo i Mirek będą mnie wyzywać od lewaków. Ale kto " nałukowcom łekonomii " zabroni ? :D

Dobranoc :)

Dopisane 03.08.2016r. o godz. 06:00:

Dzień dobry :)

Do porannej kawy :

http://alexjones.pl/aj/aj-nwo/aj-informacje/item/91678-nwo-kontynuatorem-nazizmu-i-komunizmu

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11100
#Blackjack nieaktywny
3 sierpnia 2016r. o 13:30
Francuska policja po ostatnim morderstwie księdza powiedziała dość i zrobiła nalot na .....kościół katolicki :D Kto tych francuzów zrozumie .... ;) Ciekawe, że do meczetu jak wchodzą to nawet buty ściągają.
[img=1470223725_4fho647.jpg]

Nie wolno, Rin, absolutnie nie wolno przegryzać ludziom gardeł. (...) To nielegalne.
211
skorn
3 sierpnia 2016r. o 18:48
Bp Krzysztof Zadarko (biskup pomocniczy diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej):

Ojcze Święty, jednym z najbardziej niepokojących problemów stojących przed dzisiejszą Europą jest kwestia uchodźców. Jak możemy im pomóc, skoro są tak liczni? I co możemy zrobić, aby przezwyciężyć strach przed ich inwazją lub agresją, który paraliżuje całe społeczeństwo?

Papież Franciszek:

Dziękuję! Problem uchodźców... Nie we wszystkich okresach przybywało tak wielu uchodźców, jak obecnie. Powiedzmy imigranci i uchodźcy, możemy ich rozpatrywać łącznie. Mój ojciec był imigrantem. Opowiedziałem prezydentowi [Polski], że w fabryce, w której pracował mój ojciec, było po wojnie wielu polskich emigrantów. Byłem wtedy dzieckiem i wielu z nich poznałem. Moja ojczyzna jest krajem imigrantów, wszyscy... I nie było żadnych problemów; były to naprawdę inne czasy. Dlaczego jest dzisiaj tak wielka imigracja? Nie mówią o emigracji z ojczyzny do innych krajów: jest ona spowodowana brakiem pracy. To jasne, że udają się w poszukiwaniu pracy za granicą. To jest problem domu, który i wy macie... Mówię o tych, którzy do nas przybywają: uciekają od wojny, głodu. To właśnie jest problemem. A dlaczego problem tkwi w tym? Bo w danym kraju istnieje wyzysk ludzi, eksploatacja ziemi, istnieje wyzysk, by zarobić więcej pieniędzy. Gdy rozmawiałem ze światowymi ekonomistami, widzącymi ten problem, powiedzieli: musimy dokonywać inwestycji w tych krajach; jeśli będą inwestycje, to będą mieli pracę i nie będą musieli emigrować. Ale jest też i wojna! Są wojny plemienne, pewne wojny ideologiczne lub sztuczne, przygotowane przez handlarzy bronią, którzy z tego żyją: dają broń tobie, który jesteś przeciwnikiem jakichś ludzi, a równocześnie tym, którzy są przeciw tobie. I tak sobie żyją! Naprawdę korupcja jest u źródeł imigracji. Co zrobić? Sądzę, że każdy kraj musi zobaczyć, w jaki sposób i kiedy. Nie wszystkie kraje są równe; nie wszystkie kraje mają takie same możliwości. Mają jednak możliwość, by być hojnymi! Szczodrymi jako chrześcijanie. Nie możemy inwestować tam, ale dla tych, którzy przybywają... Ilu i jak? Nie można dać odpowiedzi uniwersalnej, ponieważ gościnność zależy od sytuacji każdego kraju, a także kultury. Ale oczywiście można zrobić wiele rzeczy. Na przykład, modlitwa: cotygodniowe adoracje Najświętszego Sakramentu z modlitwą za tych, którzy pukają do drzwi Europy i nie mogą wejść. Niektórym się udaje, ale innym nie... Poza tym wkracza któryś, i podejmuje drogę, która prowadzi do strachu. Mamy kraje, które potrafią od wielu lat dobrze integrować imigrantów! W innych, niestety, utworzyły się jakby getta. Istnieje cała reforma, którą należy podjąć na poziomie globalnym, odnośnie do tego zaangażowania, przyjęcia imigrantów. Ale jest to kwestia relatywna: absolutne jest serce otwarte na przyjęcie. To jest absolutne! Z modlitwą, wstawiennictwem uczynić to, co mogę. Relatywny jest sposób, w jaki mogę to uczynić: nie wszyscy mogą zrobić to w taki sam sposób. Ale problem ma charakter globalny! Wyzysk stworzenia i wyzysk osób. Przeżywamy wydarzenie unicestwienia człowieka jako obrazu Boga.

I na tym chciałbym zakończyć ten aspekt, ponieważ kryją się też za nim ideologie. W Europie, w Ameryce, w Ameryce Łacińskiej, w Afryce, w niektórych krajach azjatyckich istnieje prawdziwa kolonizacja ideologiczna. Jedną z nich – mówię to jasno z „imienia i nazwiska” – jest gender! Dzisiaj dzieci w szkole – właśnie dzieci! – naucza się w szkole: że każdy może wybrać sobie płeć. A dlaczego tego uczą? Ponieważ podręczniki narzucają te osoby i instytucje, które dają pieniądze. Jest to kolonizacja ideologiczna, popierana również przez bardzo wpływowe kraje. I to jest straszne. Kiedy rozmawiałem z Papieżem Benedyktem, który ma się dobrze i ma jasną myśl, powiedział mi: „Wasza Świątobliwość, to epoka grzechu wobec Boga Stwórcy”. To mądre! Bóg stworzył mężczyznę i kobietę; Bóg stworzył świat, w taki to konkretny sposób, a my czynimy coś przeciwnego. Bóg obdarzył nas stanem „pierwotnym”, abyśmy uczynili go kulturą; a następnie z tą kulturą czynimy rzeczy, które sprowadzają nas do stanu „pierwotnego”. Słowa wypowiedziane przez Benedykta XVI powinny skłonić nas do myślenia: „To epoka grzechu wobec Boga Stwórcy!”. Ta refleksja nam pomoże.

Ale ty, Krzysztofie powiedziesz mi: „Co to ma wspólnego z imigrantami?”. To jest pewien kontekst. W odniesieniu do imigrantów powiem, że problem tkwi tam, w ich ojczyźnie. Ale jak ich przyjmiemy? Każdy musi zobaczyć, jak to zrobić. Ale wszyscy możemy mieć otwarte serce i zastanowić się nad wprowadzeniem godziny modlitwy w parafiach, jednej godziny tygodniowo, adoracji i modlitwy za imigrantów. Modlitwa góry przenosi!

http://press.vatican.va/content/salastampa/it/bollettino/pubblico/2016/08/02/0568/01265.html#pl

<i>
2900
#falco nieaktywny
3 sierpnia 2016r. o 21:38
~ napisał(a): , Polska powinna dążyć do odbudowy Międzymorza, czyli do swego Złotego Wieku XVI stulecia.”
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,10025

kiedy więcej ludzi będzie czytać te strony nastąpi pewien przełom ... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.